Treceți la conținutul principal

Bucharest Craft Beer Festival - în weekend-ul ăsta

Bucharest Craft Beer Festival

Următorul curent hipsteresc este berea artizanală. Primii pași deja s-au făcut timid în întâlniri cu pasionații, dar un festival îi lipsește pentru a cimenta acest nou trend. Stați fără frică. Se întâmplă weekend-ul ăsta la Verde Stop - locul unde s-au ținut cele două ediții de Burgerfest!

Se laudă cu 50 de sortimente de bere craft, 3 tipuri de cidru, un grătar gigant de 8 metri, burgeri gourmet, pizza la cuptor cu lemne și mâncare mexicana + ceva muzică live de la niște formații alternative cum le place lor să se numească. Este fix setup-ul de la Burgerfest, doar că acum accentul e mai mult pe băut decât pe mâncare. Bun așa.

Ce știu de pe acum că o să mă irite este îmbulzeala inexplicabilă la standurile Ground Zero, Sikaru și Zăganu în detrimentul invitaților din provincie (Clinica de Bere și Csiki Sor) sau internaționali (Kabinet (Serbia) și White Stork (Bulgaria)) unde or să fie 4-5 oameni la coadă.

Nu e inexplicabilă pentru că berea nu e bună, dar totuși e vorba de beri care se găsesc cu relativă ușurință în București. Două sunt prezente și în supermarket-uri. De ce aș sta la coadă pentru ele când pot să experimentez o bere nouă sau una pe care o găsesc mult mai greu în țară? Nu știu. Logica asta niciodată n-am înțeles-o.

Biletele pe zi costă 15 lei și abonamentele 39. În weekend accesul se face începând cu ora 12 și putem să bem o bere dacă mă reperați p-acolo pe timp de zi. Estimez că o să fac precum la Burgerfest și nu o să stau la niciun concert. Deci pe zi așa o să fac gașcă de mers.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

În ultimul an am mers pe jos cam 2480 de km

Zilele astea s-a împlinit un an de când am început să port o brățară de fitness. E vorba de un Garmin Vivofit 2 pe care nu l-am dat niciodată jos în ultimele 365 de zile - doar de curiozitate de a vedea cât merg pe jos într-un an. Răspunsul a fost puțin dezamăgitor:

Cam 2480 de kilometri parcurși pe jos într-un an.

Zic dezamăgitor pentru că speram să trec de 2500 până când scriu însemnarea asta.

Aplicația a contorizat doar vreo 2430 pentru că vreo 5-6 zile extrem de active au reprezentat erori de sincronizare și tot ce am făcut în zilele respective s-a pierdut în neant. Estimez eu că e vorba de vreo 50 de kilometri maxim.

În rest, cam așa arată treaba ca în imaginea de mai jos. Trei milioane și ceva de pași, o medie de 6.8 kilometri parcurși zilnic pe jos și un record de aproape 18 km într-o zi călduroasă de mai.


Problema este că deși valorile par mari, cu siguranță peste media bucureșteană, realitatea e că denotă sedentarismul modern. Citeam acum ceva vreme un studiu similar făcut p…

Deschidere: Shoteria Stația Fantastică

Generația nouă de petrecăreți din Centrul Vechi a dat naștere unui concept interesant: fast bar-ul. Locul unde ajungi să bei ceva cu niște prieteni înainte de poposi într-un club. Așa de încălzit puțin și de intrat în spiritul de petrecere. E locul unde n-ai scaune să te parchezi la povești sau să zăbovești cu orele. Totul e pe repede înainte.

E suficient să ajungi o seară în Shoteria 1 - Stația de primă alcoolizare - să simți pe pielea ta cât de bine a prins. Grupuri și grupuri de oameni care vin să dea un shot - două înainte de a se duce regulamentar la 23:00 în club. Ajută și faptul că au varietate de shot-uri pentru toate gusturile, așa că nu mare e mirarea să vezi grupuri de fete cot la cot shot la shot cu grupuri de băieți.

Lucrurile au mers atât de bine în ăștia 2 ani de Shoteria 1 încât vineri au mai deschis un loc. De data asta s-au concentrat pe long drinks sau shotail-uri cum le zic ei. Un loc puțin mai măricel ca primul, dar sub același concept-umbrelă. Un loc unde să pet…

S-a întâmplat nefăcuta: Chefi la cuțite e mai digerabil ca MasterChef

Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar Chefii la cuțite s-au transformat încet, încet într-un fel de Top Gear culinar. Prietenia dintre ei a început să își spună cuvântul și întreg show-ul a devenit mult mai ușor de digerat chit că nu este produs la nivelul calitativ MC.

Între timp au renunțat și la jignirile gratuite, doar de dragul de a fi, așa că întreaga experiență este una care binedispune. Știu că elitismul culinar își face cruce în acest moment, dar nici Chefii și nici MasterChefii n-au emisiuni care să aibă legătură cu gătitul.

M-am uitat la 4 episoade și nici snopit în bătaie moldovenească n-aș putea să îmi aduc aminte de vreun preparat care m-a impresionat sau o tehnică pe care am deprins-o.

Emisiunile sunt pe zona pur de entertainment, iar Chefii fac asta mai bine printr-o carismă tip grup de prieteni. Chit că e pe glume de cartier, recunosc că m-am uitat și am râs de multe ori la emisiunea lor. E posibil ca ăsta să fie un prin semn de stockholm syndrome.

Cu toate asta …