OC reloaded ...

Era vorba de Olimpiadele Comunicarii ... si mai ales de festivitatea de premiere. Da... am fost si eu p`acolo sa ma uit ce si cum. Nu am castigat nimic daca asta va intrebati ( buhuuu big deal ) dar nu despre mine vreau sa vorbesc, ci despre festivitatea de premiere. As vrea intai sa incep cu aspectele pozivite pentru ca asa la sfarsitul articolului o sa ramaneti doar cu alea negative.

De ce as face asta? pentru ca o fost o mare bataie de joc pentru bloggeri. Dar sa revenim la locul in care s`au acordat premiile ... hotel Howard Johnson de pe la Romana(bila alba). Nu o sa intru in detalii despre modul in care a decurs prezentarea celor 4 probe "oficiale" ale OC - ( Comunicare institutionala , Comunicare politica , Advertising si PR ) - by the way ( btw ) de ce doar 4 probe cand de fapt sunt 5 cercuri olimpice ? Nu voi discuta despre asta deoacere neavand nici o legatura cu partea aceasta a concursului nu pot sa imi exprim parerea intr`un mod obiectiv.

Dar totusi sa revenim la blogurile noastre ... mda, daca scriam doar despre asta in articol as fi terminat foarte repede ... De ce ? pentru ca a fost de o penibilitate extrema. Urca o domnisoara si zice ceva de primul ei contact cu lumea blogurilor ( un prieten pleaca in america ... dupa vreo 2 luni primeste un mail in care era invitata de acel prieten sa citeasca blogul acestuia din urma - wow ... poveste a la bambi or smth ) jenanta poveste ... jenant mod de povestire .... jenanta voce ... ma rog nu conteaza ... urmeaza premierea. Premiere care a durat ceva gen ... 60 secunde : citit castigatorii la fiecare categorie .. urcarea acestora pe scenta ... poza de grup .. pa pa!

Da`o`n puii mei de treaba ... ce e asta? Macar sa scoata si ei un cuvant la microfon ... un multumesc ceva .. totusi 15 secunde de glorie/faima se cereau ( un calcul simplu arata 5x15=75sec, so fuck off ca nu exagerez ). Sau mai bine spus era necesara o interventie a celor din juriu sa isi justifice alegerile ( pe care le consider bine realizate ). Nimic de genul asta ...

Regret ca m`am inscris ... regret ca i`am promovat la mine pe blog ! Nu meritau asta pentru superficialitatea de care au dat dovada ! Cand calci pe urmele unui roblogfest ... sunt niste standarde la care ar fi bine sa te ridici . Ei bine nu ... aparent concursul asta special de bloguri a fost doar un fel de promovare a olimpiadelor pe internet/blogosfera.This is lame.

Cam atat am de spus despre concursul special de bloguri din cadrul olimpiadelor ... Mi`au lasat un gust amar in gura si impresia de bataie de joc pentru munca depusa de niste oameni in peste 80 bloguri. Sunt destui care baga ca scuza faptul ca a fost prima editie! NU - cat timp esti in stare sa faci ceva asemanator pentru probele oficiale ... inseamna ca ai capacitatea sa faci asta si pentru bloguri. De ce nu ai facut asta? lene ? dezinteres? ignoranta? ce mai conteaza acum ... faptul e consumat.

Alta mare bila neagra a fost faptul ca doar cei care au castigat au putu sa fie prezenti fizic in sala ( eu am ajuns acolo in alta conjunctura ) - jenant.

Blogurile castigatoare sunt :
In general sunt rezultate previzibile .. cel putin din punctul meu de vedere.

Pe final imi acord dreptul de a oferi un rezumat:
  • OC concurs special de bloguri - o premiere jenanta
  • Prezentatorii OC`ului : Buzdugan si Morar - o prezenta jenanta/penibila
  • Filmuletele facute pe strada in modul " hai sa radem ca ce prosti e astia ca nu stie " - trist
  • Entuziasmul participantilor - de nepretuit ...

Overall - OC-ul a iesit bine ... cu loc de imbunatatiri majore la capitolele : bloguri si prezentatori.

Comentarii

  1. Sunt total de acord cu ceea ce ai spus. Evident sunt un pic frustrat de faptul ca bookblog.ro nu a castigat, dar lucrurile se vor schimba cu timpul :) In afara de asta rezultatele au fost destul de previzibile

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum poti sa spui ca overall a iesit bine, cand spui ca mostly a fost jenant.

    Am gasit: http://www.paginiweb.com/blog/ fiind un blog foarte misto. Asta probabil merita.

    RăspundețiȘtergere
  3. M`am referit doar la bloguri .... cele 5 minute cat au tinut de la inceput pana la final ...

    Dar restul a iesit oke.

    RăspundețiȘtergere
  4. nihasa, chestia cu cele 4 vs 5 cercuri e un pic deplasata. nici la olimpiadele sportive nu mai sunt 5 probe de mult.

    nu trebuie sa regreti ca le-ai facut reclama/promovare. toate se construiesc in timp.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragos Dehelean22 mai 2006 la 11:45

    Am mai raspuns o data la povestea cu Roblogfest, pe blog-ul subiectiv.ro:

    http://subiectiv.ro/evenimente/olimpiadele-blogoreei/#comments

    In rest accept orice chestie spusa la suparare.

    In schimb, daca incep sa vina si argumentele, ma bag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dragos ( sper ca totusi diferenta de varsta dintre noi sa nu fie asa de mare incat sa fii facut o greseala cu exprimarea asta ) - ce am gasit cu adevarat deranjant a fost lipsa unei justificari din partea juriului

    Cat despre criteriile de jurizare pot spune ca sunt de acord dar totusi se acorda niste puncte/stelute/bastonase ceva ... la fiecare criteriu ( nu pentru asta exista juriu ? ) si apoi ala cu cele mai multe bastonase castiga. Foarte bine si foarte frumos ... dar unde regasim asta in cazul OC-ului ?

    Nu sunt suparat ca nu am gastigat ( am motive foarte mari sa ma bucur pentru castigatori ) sunt doar nervos pe modul in care au fost tratati bloggeri la acest concurs.

    Nu contest juriul care a realizat ierarhia asta ... contest doar lipsa justificarii ... o justificare asteptata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragos Dehelean22 mai 2006 la 16:57

    Asta a fost intotdeauna problema cu toate concursurile pe care le-am organizat: Olimpiade, Internetics, Gala Societatii Civile.

    Pe de o parte participantii vor feed-back. Pe de alta parte, dpdv organizatoric nu ai cum sa comunici un feed-back coerent al unui juriu in care oamenii au votat diferit si apoi au negociat rezultatele.

    Am incercat sa dau mai multe detalii in postul de pe Forumul OC:

    http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/index.php?option=com_forum&Itemid=39&page=viewtopic&p=4376#4376

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci poate cu viitoarele editii o sa treceti la un mod mai transparent de jurizare - asa mi se pare mie cel mai corect . Astfel nu exista nici un dubiu de ce a castigat vasile si nu ionela ( nume fictive evident )

    Si pe viitor poate ii lasati sa zica si ei 2-3 vorbe de multumire de razvratire de iubire la microfon :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Actually, Andreea Nastase de la UPC este o tipa extrem de faina, insa cred ca nu a fost bine pusa in context....nu stiu cat de mult citeste blog-uri, insa sunt sigur ca ar fi avut ceva de spus despre PR mult mai bine decat tipa de la Unilever.

    Nu imi pare rau ca nu am avut speech, nu cred ca s-ar fi incadrat cineva in 15 secunde, si poate e mai bine ca ar fi fost asa. Nu cred ca ar fi fost prea sexy un sec "multumesc lu' mama, tata, etc".

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu am vorbit de ea ca persoana ... am vorbit de ce a zis ( deh m`am rezumat la chestii din astea superficiale )

    Cat despre un eventual multumesc mama bla bla - nu cred ca era cazul ( pe ceilalti 3 castigatori ii cunosc personal si sunt de parere ca nu ar fi punctat tocmai asta :D )

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!