Antifrancofonia suge...

Peste tot vad nervi intinsi la maxim ca a venit peste noi francofonia si pentru o saptamana ne perturba viata plictisitoare in care suntem afundati. Sunt satul de tot tam tamul asta antifrancofonie. Ii dispretuiesc pe francezi dar asta nu ma impiedica sa zic ca francofonia este un lucru bun care se putea intampla tarii asteia.

Ne enervam ca suntem bagati in seama ... ca organizam chestii pompoase ... ca mai aude lumea de noi ... geez. How stupe can we be? Nu toti vedem in asta o posibilitate imbunatatire a imaginii? Tot ca tigani , cersatori sau capsunar vreti sa fim priviti ? ( exagerez si eu acum pentru ca imi e lene sa realizez o subliniere fizica a ceea ce vreau sa zic )

Cu blocajul de trafic sunteti obisnuiti pentru ca nu o sa`mi spuneti acum ca magistralele Bucurestiului erau cele mai vascularizate posibil.

Hai ca va atasez si un program al evenimentelor.

Comentarii

  1. Relax. Astia nu vin sa isi schimbe ideile despre Romania, ci sa le intareasca (consolideze) pe cele deja formate: cu tigani, jeg, coruptie si hotie.

    RăspundețiȘtergere
  2. in grandomania lor de "capitalisti", acolo unde nesimtirea e la ea acasa, miticii odata ce sunt scosi din mediul lor asa reactioneaza. Daca in prostia lor zic "provincie" la restu' tarii ce te mai miri de nervi si alte grosolanii.

    RăspundețiȘtergere
  3. I agree....dar cati crezi ca pun problema in felul asta?...:-S pana una alta, problemele lor personale sunt (pt ei) mai importante decat "francofonia aia"... si nu vad pe nimeni sa zica "ok, so I'll just sit back and relax....problemele mele mai pot astepta. in schimb uite ce minunata e chestia asta pt tara”…
    dar...imi place cum gandesti :) (fara aluzie la bancul cu bula):P

    RăspundețiȘtergere
  4. Azi a fost ziua cu cel mai putin trafic de câtiva ani.

    Când ma gândesc , ca sunt si budgetari si elevi care sustin aceasta miscare, mai bine nu le dadea liber futui mortii lor :)

    RăspundețiȘtergere
  5. cam ai dreptate...si prevad ca o sa fie un curent foarte cool anti UE in viitorul apropriat... :) asta e, ne place sa fim naspa...

    RăspundețiȘtergere
  6. se moare cici ca "cacofonia" e cel mai bun eveniment care ni se poate intampla noua ca tzara.
    ma leshi, citez : "miserupe"... adica ok, sa vine cine o vrea in tara, da' nu imi inchizi mie orasul ca e foarte important un om.

    oh by the way, cand a venit bill clinton nu imi amintesc sa fi inchis nici un sfert din arterele inchise acum. si totusi, era cam cel mai puternic om de pe pamant in timpul mandatului. but noooo, vin francezii dom'le, hai sa pupam in cur cat se poate, iar contribuabilul de rand sa faca 2 ore pana la munca, cu taxiul, ca au fost deviate autobuzele si troleele, a fost lovit cand mergea cu motocicleta, iar masina are pana, azi dimineata, aseara nu avea. Nu vreau sa spun cat am cotizat la taxi, ca pentru unii e hrana pe cateva zile bune.
    Si mai si ploua marunt. Si batraneste.

    Si inca ceva, nu sunt anti samit franco-cur, dar in pana mea, de ce trebuie sa ma afecteze pe mine? Se putea foarte elegant sa nu inchida centrul, arcul de triumf. victoriei etc, da-i in poola mea de francezi, ca doar nu ne vor de de mancare moca, nici nu vor creea locuri de munca, vorba lui boyarul, vin sa mai guste si ei din cacat, ca sa aprecieze mai mult ce au ei, si ca nu e ca la noi. Ceea ce am zis ca daca reusesc sa emigrez, voi face si eu, vizite, etc, dar nuuu, acuma m-am razgandit, nu mai revin.

    ok, bafta, si incurajeaza-i pe cei ce deja au dus la rang meserie "ass-kissing-ul".

    P.S. de cand pana mea e romania tara francofona? Nu aruncati cu pietre, dar in ignoranta mea istorica, pot sa afirm ca suntem in cel mai bun caz rusofoni, cum s-ar zice....

    RăspundețiȘtergere
  7. hai sa iti spun cu ce esti mult pe langa ...

    Vine bill clinton ... era vizita oficiala bla bla bla nato and shit ..
    asta e sommet ... adica 63 delegatii oficiale .. si vai dar incredibil nu doar ale frantei. Iti dai seama ca e o diferenta ca de la cer la pamant intre o vizita oficiala si un sommet.

    Limba romana are cam 22% din vocabular reprezentativ imprumutat de la francezi.

    Sunteti tristi cu mentalitatea asta de romani .. in primul rand francofonia este o manifestare culturala .. si ca orice manifestare culturala ar trebui sa o imbratisam si sa ne mai culturalizam si noi nitel .. ca deh am vazut destule filme cu batai ... poate e cazul sa mai mergi la un teatru la ceva .. ca deh ai de unde alege saptamana asta.

    . ma rog .. imi bat gura de pomana .. Bascu fie cu voi

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceva care vine in sprijinul ultimei afirmatii a lui Nihasa:
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Limba_rom%C3%A2n%C4%83#Clasificare_.C5.9Fi_limbi_.C3.AEnrudite , vezi Vocabular.

    @Ares: sunt peste 105 milioane de vorbitori de limba franceza in lume, din care 7 mil. in Canada si 14 in Africa.
    De comunitatea română din Quebec ai auzit? Ia aici si citeste: http://www.reper-romanesc.org/publicatie/0510/societate.htm
    Poate te trazneste emigratul peste cativa ani, apuca-te de franceza :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. wow, asa da! ne imbunatatim imaginea in lume: clic zee link...
    http://www.hotnews.ro/articol_56946-Balbe-in-desfasurarea-Sommet-ului-Francofoniei.htm

    RăspundețiȘtergere
  10. cei mai dezgustatori sunt carcotasii aia care habar nu au ce e aia ideea francofona. Sa arunci cu noroi in ceva ce nu cunosti li se pare multora foarte fun nowadays :(

    RăspundețiȘtergere
  11. 1.Sa nu discutam despre banii invartitzi de mai-marii statului si de reclama politica facuta

    2.Sunt si cateva puncte de fatzada, ca o mica diversiune.

    3.Nimanui nu-i pasa nici de cei pro, nici de cei contra. Sunt doar doua tipuri de oameni "noi...si aia" ("aia" fiind muritorii de rand)

    4.Sincer, cu sau fara francofonie, zilele astea au trecut la fel. Am luat la cunostinta, am analizat, am concluzionat...si gata. Prea multa bataie de cap din toate partzile.

    RăspundețiȘtergere
  12. ...ahhh ce bine a fost in concediu! :D
    p craiului...aer curat...lasyness

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!