Treceți la conținutul principal

Beer ...

... probably the best socializing tool ever.

Aseara am fost la netoo 3 ( am scris si aici si gasiti si aici info ) si nu as putea sa vin cu ceva nou si original la ora asta sa zic ( deja s`au scurs zeci de kb pe tema asta ). Asa ca o sa ma rezum la prezentarea social networkingului marca Tuborg , Carlsberg sau Heineken la adevarata sa putere.

Am tot fost prezent pe la tot felul de evenimente ... multe despre bloguri si chestii legate de internet. Toate se incadreaza in aceasi rutina : stai asculti si la final poti sa pui 1-2 intrebari. Cam sumbra imaginea nu? Exact asta e si parerea mea.

Nu contest calitatea informatiei prezentate ... dar daca vorbitorul nu este unul skillful exista riscul sa te plictiseasca la culme. Asa ca imi asum responsabilitatea sa prezint * zgomot de tobe * the best social tool: beer.

Tadaaaa ! Am descoperit reteta de succes : o conferinta disciplinata pe o anumita tema ... si apoi discutii informale la o bere . De ce asa si nu doar bere? pentru ca se intampla ca la netoo 1.0 cand nu s`a punctat nici un subiect anume. Asa ca dupa o prezentare de idei ... se cade o bere si un feedback.

Am grait !

PS ... cuvantul bere trebuie abstractizat ... pentru ca nu e vorba de lichid in sine.

Comentarii

  1. Aha, chiar a fost fain

    Poate mai vin şi data "aviatoare"

    RăspundețiȘtergere
  2. ufff, i'm sorry i missed the most important part of the meeting :(

    data "aviatoare" si eu :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Beer! Helping people communicate since 3500 BC (wikipedia:beer)...

    Intr-adevar, dupa o discutie in care sa se discute ceva, chiar daca nu extrem de interesant sau intr-un mod foarte interactiv, after-hours beer session scoate ce era de fapt mai bun la intalnire, oamenii... Sincer as fi vrut sa o vad si pe Sorana zicandu-ne despre "Luca" umanizatorul cate ceva, dupa 2-3 Tuborg, sau e doar imaginatia mea foarte incalcita?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Când ai domeniul tău cu hosting profi and all, mai ratezi vreo 2-3 beri că deh, finanțele.

    Îmi pare rău că n-am fost mai pe fază la întâlnirile anterioare, ar fi fost fun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mă uitam peste pozele făcute de tine la Netoo și, deși nu-s mare expert în fotografie, poate ai vrea să te gândești la următoarele aspecte:

    Văd că ai ales modul Aperture Priority, în care setezi deschiderea diafragmei. Modul acesta e bun când vrei să reglezi tu profunzimea pozei (cu cât valoarea e mai mare cu atât mai blurry e fundalul, de exemplu), aparatul reglând automat viteza shutter-ului.

    În situațiile unde oamenii se mișcă mult, cum a fost aseară la Netoo, ar fi bine să setezi pe Shutter Priority, ca să obții poze mult mai „rapide”, unde subiectul nu e în ceață.

    În cazul zilei de ieri, nu cred că te-ar fi ajutat prea mult trecerea de pe un mod pe altul pentru că văd că diafragma era deschisă la maxim oricum (f/2.8 la aparatul tău e maxim), dar poate că ai fi preferat să ai pozele un pic mai întunecate, dar mai clare. În definitiv, luminozitatea o poți corecta și la post-procesare.

    RăspundețiȘtergere
  6. la 1/40 expunere deja nu mai am ce sa fac nimic cu poza aia ( crescand brightnessul pierd din consitenta culorii si ajunge sa fie ceva spalacit )

    am considerat ca un iso 200 si f2.8 e oke pentru pozele facute in lumina respectiva si fara flash.

    Si asa culorile au iesit mai spalacite marind luminozitatea ... desi saturation era pus pe high.

    Trebuia sa folosesc flashul dar deranja lumea prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  7. bai, dar voi fara bere nu puteti trai?
    daca n-ar fi fost inventata berea, ce ati fi facut?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …