2007 primul weekend

M`am intors luni dimineata acasa si pot spune ca Poiana Brasov a fost geniala vineri (cinci 0 unu) .... zapada cat cuprinde ... multe portiuni powder. Destul de multa lume pentru o zi de vineri ... zi de munca teoretic. Multi rusi ca deh e Craciunul acum la ei ... sau Anul Nou? eh nu conteaza. La telecabina mare stateai cam 40-60 minute sa urci (bleah)....

Costa si 8 puncte ... la aia mica intrai imediat si pentru 6 puncte te lasa cam la acelasi nivel. La telegondole era omor ... efectiv. Erau sa se ia la caftit vreo doi ... ma rog .. daca zic iar de complexul alpha male de Bucuresti iar sunt criticat ca generalizez si vad peste tot numai stereotipuri.

Zapada a fost geniala ... am vazut doar un peticut de pamant intr`o zona in care batea vantul puternic si probabil a spulberat zapada ... asa ca nu sunt carcotas. Pe langa partie daca cadeai ... aveai serioase probleme in a te mai ridica pentru ca te afundai in zapada (love it). Cu alte cuvinte pot sa spun ca am reusit intr`o zi de Poiana sa ma aleg cu o febra si oboseala de nedescris si mai ales de necomparat cu alte zile de dat cu placa in alta statiune.

Pana acum in cele 5 - 6 zile de snowboarding facute sezonul asta ... pot sa afirm fara doar si poate ca ziua de vineri din Poiana Brasov conduce detasat. La doar 2 zile dupa ce inchisesera DN1 sa il dezapezeasca ... zapada era de vis. Partia era suficient de goala incat sa nu te simti sufocat dar nici singur pe partie (desi la ultima coborare pe ceata si relativ intuneric ... chiar m`am simtit singur pe o partie pe care nu mai coborasem si fara sa vad la mai mult de 5 m in fata ).

Eh atatea cuvinte frumoase si`au gasit locul langa Poiana Brasov .... ca nu au mai ramas pentru Predeal sambata. Desi nu am fost pentru ca simteam nevoia sa lenevesc ca o leguma dupa orgasmul de vineri ... prietenii mi`au spus ca s`a stat cate o ora la telescaun ... si ca au reusit sa faca doar o coborare trista pe Cocosul. Partia a fost super plina si chiar s`au suplimentat numarul de partii pentru sanii (intelegeti mai mult aici). Mergand exclusiv pe cuvantul lor ... pot sa spun ca jumatate din Bucuresti era la Predeal. Probabil sa fii fost la fel si in Poiana ... nu cunosc.

Concluzia draga Spiridus de Bucuresti e ca ... probabil la fel o sa fie si weekendul asta ... ca tot ma intrebai care e situatia statiunilor. Cand am plecat noi din Busteni era cam caldut (vreo3 grade zicea termometrul de la masina) si incepuse deja sa se faca o fleoscaiala. Problema nu e ca s`ar topi zapada masiva care s`a depus intre 2-4 ian ... dar sper sa nu inghete ca atunci ar fi chiar naspa de dat pe ea.

Mai jos pun asa niste poze din Poiana si din Busteni ... intiail vroiam sa le fac HDR dar acum imi e o lene teribila ... poate mai incolo o sa revin cu niste mai ... atractive.

Comentarii

  1. Duminica o fo liber, de tot. Probabil ca rusii de care m-am incurcat si io sambata o luasera usor , usor la picior, ca a veau ceva de mers pana la ei acasa. La telegondola nu stateai deloc. Probabil lumea s-a speriat si s-au anuntzat de sambata unii pe altzii si n-au mai venit. Oricum ma bucur ca nu i-am ascultat.
    Andrei... ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Preturi? preturi pentru Poiana? :D

    RăspundețiȘtergere
  3. 1 pct parca era 2lei
    120pct au fost ceva gen 1.7mil

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai convins, ma duc si eu weekendul asta :) Multumesc de info

    RăspundețiȘtergere
  5. 1) Coborarea de pe Cocosul nu a fost trista deoarece:
    -faceam o cursa
    -era bezna
    -am ochelari care fac... si mai bezna, ajunsesem sa merg fara sa stiu incotro ma indrept sau ce damburi ma asteapta
    -mi-a mai intrat si un far de la Fulg de Nea in ochi ca sa fie totul complet
    .
    .
    .
    -am ajuns primul jos
    Cand castigi nu e trist.

    2) Poiana rulz! Pe cartela de 120 de puncte am dat 1.650.000 si am tras de ea 4 oameni. Dupa calculele noastre e mult mai rentabil ca Predealul - la cartela cumparata => 1pct=13.750lei. Daca urci cu telecabina la Kanzel(6pcte) dai 82000/urcare si partia e aproape dubla fata de Clabucet si variantele de coborare sunt numeroase. Daca partia Clabucet o cobori in 10-15 minute mergand incet si stand la taclale cu prietenii pot sa zic ca pe Lupului am coborat cam intr-o ora(in acelasi regim). U do the math.

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite Andrei stie mai bine cat a fost cartela.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ah te invidiez. Zapaaaaaada..eh, sper sa mai tina putin:)

    RăspundețiȘtergere
  8. ala cu plak zgariata11 ianuarie 2007 la 01:32

    mai 2short2get, vad k ai luat-o in serios rau cu cursa aia.....desi spuneai k winning is everithing(cel putin asa se intelege din post-ul tau), mie mi-a placut.....chiar daca m-am impiedicat in teleski(clumsy me), chiar daca m-am dezechilibrat bajbaind pan bezna si mi-am luxat mana, abia astept sa ne mai dam.....cat despre nihasa.....frate, daca ma mai ''atingi'' pe partie mi te indoi :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!