De ce?

un.id.de.yahoo: Iata ce am primit si m-am gandit sa-l trimit mai departe, la toata lumea. Va pup pe toti si va doresc o zi buna!!! "Dormim in biserica, dar atunci cand e gata ceremonia, dintr-o data ne trezim? De ce e asa de greu sa vorbesti despre Dumnezeu, dar e asa de usor sa vorbesti de sex? De ce suntem atata de plictisiti cand ne uitam printr-o revista crestina,da e asa de simplu sa citesti Playboy? De ce este asa de usor sa dai ignore la un mesaj despre Dumnezeu,dar retrimitem celelalte urate? De ce bisericile devin din ce in ce mai mici,dar barurile si cluburile cresc?Gandeste-te, vei retrimite acest mesaj? Sau il vei ignora,

Ca tot e vorba de mass message ... m`am gandit sa ii ofer si un raspuns. Cel mai la indemana raspuns ar fi sa`l citez pe Nietzsche - "Dumnezeu a murit!"

Dar aleg varianta de raspuns punctual din putul meu al gandirii.

Nu pot sa ma pronunt in legatura cu dormitul in biserica pentru ca in foarte rarele ocazii in care ajung la biserica sunt hiperactiv.

De ce e greu sa vorbesti despre Dumnezeu si usor despre sex? Pentru ca sunt doua notiuni total diferite ... una e abstracta si alta e mai tangibila. E mai usor sa vorbesti despre ceva palpabil de acum doua seri fata de o iluminare spirituala care probabil nici nu a venit acum 2 zile. Ar mai fi de spus ca o discutia despre religii ( daca spuneai divinitate suprema nu aveam argumentul de a vorbi despre religii ... dar asa cand e vorba de Dumnezeu ... sunt perfect argumentat ) are doar optiuni posibile in momentul in care se va termina : aprobare si intelege din partea ambilor interlocutori (in caz ca exista eceleasi convingeri) sau o polemica care poate naste violenta in randul celor mai slabi de caracter.

Revista crestina vs Playboy .... hmmm. Punctez pe originalitate aici ... sa zicem ca in revista crestina exista o reconfirmare a invataturilor si a credintei (presupun ...pentru ca in afara de revistele date de aia care veneau la o convertire ad hoc prin bloc .. nu am citit nici o revista de gen) pe cand in Playboy aflii informatii noi care nu apeleaza la credinta ta si nici nu necesita o concentrare pentru a intelege si interpreta precum cred ca e intr`o scriere religioasa. Spus in mai putin cuvinte ... avem credinta vs entertaiment. Iar mi se pare absurd sa compari ceva ce iti hraneste nevoia de credinta in divinitate cu ceva ce e amuzant si te face sa razi. Din pacate ai ales sa compari cu Playboy care e axata pe sexualitate cuminte (daca pot sa spun asa) nu vulgaritate.

Hmm Spam e spam .. orice ai spune. Nu conteaza mesajul ... conteaza doar ca ai primit ceva ce nu ai solicitat. Poate sa fie amuzant, penibil, religios, vulgar sau orice altceva .... e tot spam.

Biserici vs Cluburi .... cam la fel ca la reviste. Te duci sa te destinzi, sa te simti bine sau sa agati ... nu te duci sa cauti o revelatie sau iluminare spirituala. Comparatia asta e deranjanta pentru ca scade foarte mult statutul unei biserici. Acest lacas de cult nu trebuia comparat cu ceva asa de ordinar cum e un club. O comparatie relevanta era iluminare spirituala vs iluminare intelectuala. Dar nu ai cum sa aduci in discutie ceva atat de simplist la nivel intelectual sau al credintei precum este un club.

Consider ca timpul acordat realizarii acestei insemnari depaseste cu mult -ca insemnatate- cele cateva secunde necesare trimiterii fara a constientiza continutul mesajului.

Comentarii

  1. LOL, si raspunsul e atit de simplu: Sexul exista, Dumnezeu nu! :))

    Deci e mai simplu sa vorbesti despre sex decit despre zeitate la fel cum e mai simplu sa vorbesti despre salam decit despre moralitate.

    Simplu, nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii, ca desi nu afreez intot deauna stilul tau si ideile tale, articolul asta imi place. Are un echilibru al dozelor de pamflet si seriozitate, care imi place. Misto !
    P.S. Acu nu te umfla in pene ca un curcan, ca-s cu ochii pe tine !
    :)))))
    Andrei... ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. si cand ma gandesc ....acum vreo 2 zile cineva mi a zis : daca vrei sotie ---te duci la biserica, daca vrei o aventura..te duci intr-un club. eu as prefera sotia in locul bagabontei...da mi se pare rasuflata idea cu biserica. in fine.... nu am testat ideea.o sa incerc duminica asta,sa vedem ce o sa iasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai innebunit ??? Ce tot spui tu acolo??? Scuza-ma ca te intreb, dar tu unde locuiesti? Cumva pe vreo insula pustie din Thailanda>??? Te-ai intalnit acolo cu God si vrei sa ni-l bagi pe gat?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!