Treceți la conținutul principal

City Slide IV

A fost astazi in fatal a TNB ... si m`am infiltrat si eu asa finut sa prind vreo 2-3 cadre. Am fost cam dezamagit ... putine trickuri .. dar oarecum de inteles - o cazatura pe treptele TNB`ului nu parea atragatoare oricat de impatimit erai. Nu pot spune ca am ramas impresionat profund ... a fost amuzant dar probabil ca puteam sa traiesc si fara experienta asta

Frigul si vantul taios erau doi factori care te faceau de douar ori sa te gandesti daca vrei sa mai petreci 5 minute pentru a prinde alti boarderi. Cu toate astea am rezistat eroic cam trei sferturi de ora cu mana tremuranda pe aparat .. in asteptarea ... trickului. Eh .. vorbesc de parca nu s`a facut nici o smecherie ... dar cum am mai spus aveam niste asteptari nitel mai ridicate.

Mai jos am pus o duzina de poze care mi se par mie ca au iesit mai inedit asa.



Comentarii

  1. Aparatul asta de'l ai tu permite setarea diafragmei (aperture)?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu ti-as zice cand faci poze ca astea sa setezi diafragma cat mai deschisa [numar cat mai mic].. astfel iti va iesi subiectul pe care focalizezi clar si ce e mai departe in ceata. Totodata la diafragma mai deschisa ai timpi de expunere mai scazuti, ceea ce e super ok la instantanee. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. era 2.8 - max la aparatul meu. Timpii sunt de la 1/400 la 1/1000. Probabil ce nu`ti place e prefocusul facut pe capatul barii ...

    RăspundețiȘtergere
  4. interesante fotografii. in locul tau - daca-mi ingadui o semicritica - as fi fotografiat chipurile celor de pe margine.

    RăspundețiȘtergere
  5. looks oki ;) dar parca eu n-as fi stat in frigul ala pt niste trickuri pe treptele de la tnb... scuze, sapada de la tnb :P

    RăspundețiȘtergere
  6. nici la 3 n-au fost trickuri. Dar atunci aveau o mie de scuze bune. (incepand cu zapada topita+16 grade si terminandu-se cu o masina care era la un metru dupa butoi)

    "Si o cazatura dorsala! Si inca o cazatura dorsala! Si inca una! Si inca...NU E CAZATURA WOO"

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce nu-mi place e ca pare focusata toata imaginea :). Timpii de expunere sunt intradevar foarte mici.

    La un moment dat aveam un 5% regrete ca nu mi-am luat un compact (de ce sa-mi bat eu atata capul cu obiectivul care este cam prost daca poate fi singurul pe care il pot avea). Intre timp mi-a trecut :D.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ana ... am incercat si niste panning ... dar cum tremura mana pe aparat ...nici o sansa

    @m - in general nu prea fotografiez chipuri :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…