Targ de Florii

Am fost ieri pe la Muzeul Taranului Roman si Muzeul de Geologie ... unde respectand specificatiile locului s`a desfasurat cate un targ de Florii. Cel de la "taran" mai bogat in exponate si cu mai multi bagatori in seama. Recomandabila o vizita intr`o dupamiaza asa frumoasa si calduroasa.

Exponate de tot felul .... de la Palinca de sighisoara la suc de mere. Si cum e normal cu aceasta gama variata de racoritoare se cade si ceva bun de mancare: mici si kürtöskalács. Multe obiecte artizanale romanesti cu preturi variate .... si pentru romani si pentru straini.

Dezamagit am fost de gama variata de flori pe care puteai sa le cumperi - nu stiu de ce dar undeva in mintea mea se infiripase ideea ca or sa fie multe flori de cumparat admirat si fotografiat .... dar nu a fost sa fie asa. Doar vreo 2 expozanti cu flori.

Mi`a placut ca am vazut iepurasi in costum popular care se puneau pe deget in genul celor de la muppet show .... firavi zambitori. Am ezitat in a imi cumpara unul si pana la urma pretul un pic exagerat (parca 35 lei) a pus capat luptei din mine.

Targul geologic .... de la muzeu era destul de pustiu. Axat pe pietricele de tot felul care mai de care mai colorate si frumusele .... distribuite frumusel pe zodii. Oarecum slabut. Dar gratie domnului foarte amabil de la intrare (platit doar 2 bilete studentesti pentru targ si muzeu) am vizitat si Muzeul de Geologie.

Lipsit de interactivitate si pastrand modul comunist (sper sa nu ma insel pentru ca imi este strait faptul despre care vorbesc) de prezentare .... pot spune fara urma de regret ca muzeul este plictisitor si anost. Cu toate acestea simt nevoie sa precizez ca salile rezervate florilor de mina fac sa merite vizitarea muzeului.

Sunt impresionante ca forma si constructie... si puse in lumina documentarului vazut cu o seara inainte (Planet Earth - Caves) te indeamna la visare. Nu am vorbit de culorile florilor de mina pentru ca abia asta se apreciaza odata puse puse sub niste lumina ultravioleta (aceasta fiind a 2a sala prezenta la subsol). Highlightul salii florescente este o roca din Tibet care radiaza un verde fosforescent.

In drum spre casa am vazut ca Antipa (sper sa nu ma insel) are o expozitie de acvaristica .... sounds like fun.


Comentarii

  1. Era azi ditamai coada pt targul de flori. Ce naiba, nu pot sa iau o floare si de la colt? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi a fost ultima zi a celei mai mari expozitii (TechnoClassica) de automobile de epoca din lume in Essen / Germania. Ca in fiecare an foarte interesant, cu masini frumoase si lume…lume …si iar lume. Se merita sa fie vazuta, macar o zi. Pentru anul viitor m-am gandit sa organizez pentru cei interesati o mica excursie, deci anuntati-va pentru detalii: ReportMedia@web.de

    RăspundețiȘtergere
  3. faine pozele! am votat si ne-a iesit pe primul loc aia cu iepurasii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. si ai adresat urarile de rigoare celor care-si serbau ieri onomastica? :-w

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!