Rolling Stones : A bigger bang

Am fost la concert desi nu sunt eu mare fan. M`am dus pentru renumele trupei si pentru show. Mi s`a parut superb si nu regret nici o clipa ca m`am dus. Fata crispata pe care o aveam se datoreaza lipsei de hidratare. N`am pus un strop de apa/bere/suc in gura pe durata concertului. Arat cu degetul organizatorii care s`au gandit ca 8 dozatoare de bere, 2 frigidere de cola si 2 chioscuri de racoritoare ajung la populatia de pe gazon (sa fii fost 30 000?).

Afara e canicula si eu nu am de unde sa imi iau niste apa in 40-50minute? Genial. Mi`am supt limba pe tot parcursul concertului. Am mai aplaudat din cand in cand relativ sleit de orice chef de zbenguiala.

Daca nu era cuplul enervant din fata mea poate era mai bine. Inteleg nenea ca simti muzica si dansezi ca nea jagger ala pe secena ... dar diferenta dintre voi doi e ca el este o legenda a rockului si tu esti doar un dobitoc. Nici pendularea fara sens a capului nu ma deranja excesiv ... imi foloseam imaginatia in jumatatea de timp in care iti admiram ceafa. Poate ca nu ziceam nimic nici cand ti`ai luat prietena in carca si mi`ai futut 3 sferturi din campul de vedere .... dar in momentul in care aia mica scoate si ea un maimutoi sa si 25% ala ramas ... simt nevoia sa refulez pe blog.

In afara de astea doua mici probleme concertul a fost extraordinar. I :inimioara: keith richards. Au facut fata pe scena 2 ore in cap. Mick ne`a mai zis doua trei ... mai multe cuvinte in romaneste. Impresionant. Ma asteptam sa zica un Hello Budapest. Dar cred ca e vina mea ca ii subestimez prea mult la capitolul asta.

Au cantat ireprosabil si au adus la exstaz atat fanii din fata .... cat si cei de pe restul gazonului gratie scenei mobile. Moment in care blitzurile au explodat in tribune (are rost sa va zic ca blitzurile de la aparatele voastre bat pana la un 3-4m? si in cazul asta cu blitz iese chiar mai intunecata poza??? ... neah e misto imaginea pe care o creeaza). Keith a fost parsiv si a furat niste ovatii de la tribuna din dreapta scenii cand s`a dus sa " cante pentru ei".

Au avut artificii ... au avut si explozii (aparent viteza maxima de propagare terminca e viteza sunetului ) dar au avut prezenta de spirit si lumea cred ca a simtit asta.

O intrebare pe care mi`o pun asa aiurea ... de ce Iris si
Charlatans au cantat pana pe la 7:00 -7:30? Avand in vedere ca ei (pietricele rostogolitoare ... imi place traducerea asta) au inceput sa cante pe la 9 si 25? Eu am ajuns pe la 8 si nici urma de Iris sau Charlatans ... doar vagele acorduri de la distanta a celor din urma ... cred (nu se auzea extraordinar). Era insuportabil cand am ajuns. Teribil de cald .... dar in vreo 10 minute a apus soarele. Revin cu intrebarea .... de ce ii bagi pe Iris/Charlatans cand te bate soarele in cap cand puteai sa ii pui sa cante chiar inaintea lor? Probabil ca s`au gandit sa nu intre toti (60 000?) odata pe stadion ... dar si asa majoritatea au venit pe la 7:30-8:30

Destul cu aceste dileme ca o sa aveti impresia ca nu a fost cine stie ce concertul ... ceea ce e fals. Eu sunt idealist nitel si cred ca putea sa fie mai bine cu un relativ minim de efort. Mai multe chiosculete mai multe vanzari mai multi bani pentru coca cola. Asa nu cred ca te`a racit (de sezon asa) cumva multimea de oameni care te injurau pe tine ca organizator ca nu era cola in cele 2 frigidere (chiar neasteptat.... lol) si ca posibilitatea de a iti lua bere reprezenta 50lei pe 5 pahare de 0.4 la .. negru.

By the way ... metrorexul este ca un mecanism elvetian .... a zis ca e deschis pana la 12? .... pai la 12 si 10 nu erau deschise statiile de la muncii. Ma invatati prost ... o sa incep sa ma obisnuiesc cu precizia asta germana. Si atunci oarecum s`au intors acasa cei 60 000 ... taxiuri? autovehiculele personale? pe jos? da. Fericire mare.

Cam atat va zic acum cu sticla de apa langa mine ... si tocmai am realizat ca desi am stat destul in fata nu am urechile tiuind. Semn bun. Ma cam enerveaza cand se intampla asta de la un concert.

Comentarii

  1. m-am tirat dupa 15 minute de concert. gagica a primit biletul, si eu am dat 400k pe el, la sectorul 31.

    faza care a pus capac a fost aia cu bauturile, de o stii si tu. am stat o ora la coada sa se termine totul la 2-3 persoane in fata mea. erau sa fie linsati saracii vanzatori

    ps: sunetul mi s-a parut de maro. microfonie, plus ca era decalat ecranul fata de sunet. din spate arata ca-n filmele chinezesti traduse in engleza :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @anonim si catre toti care se simt revoltati de proasta organizare, va invit la actiune

    un mic protest, ceva, acolo, sa cerem dreptul la decenta

    daca esti interesat, lasa un comment aici

    RăspundețiȘtergere
  3. BA ROCHISTILOR SATANISTI CE SUNTETI, ASA VA TREBUIE !
    Glumesc evident !
    Pacat insa ca s-au intamplat ataea nereguli, pentru ca unii ii asteptau de o viata ! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. "simt nevoia sa refulez pe blog." WTF? As fi batut si cacatul din el, si as fi lasat-o pe gagica-sa sa se uite :) Daca eram singur nu...

    RăspundețiȘtergere
  5. eh organizare ca in romania ce mai . . .

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai mare dreptate, Nihasa. Am fost si eu la concert cu Marga si nu pot sa spun decat ca am fost foarte dezamagit de partea organizatorica. Nu am putut sa ma misc deloc pe acolo si erau foarte multi oameni transpirati pe langa mine. Mi s-a parut dezgustator ! Iar faptul ca nu am reusit sa achizitionez nici macar o bautura racoritoare pe toata durata prestatiei muzicale a fost nici mai mult nici mai putin decat mizerabil. Nu ma gandesc la mine, pentru ca eu sunt un barbat solid, merg la sala de 5-6 ori pe saptamana, pot sa stau 7 ore fara sa beau nimic, dar saraca Marga nu era deloc obisnuita cu asa ceva.

    Pana la urma, totusi, uitam de toate greselile pe care le-au facut organizatorii si ramanem cu melodiile pe care le-au cantat "batranii", care, nu-i asa, au fost fenomenale ! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am vazut acelasi concert ieri (20 iulie)la Budapesta. Evident a fost apa cata ai vrut, apa plata la pungi era gratis, dar ai putut intra pe stadion si cu sticlele tale. Doar capacul sticlei trebuia scos. Fiecare sector avea "bar" cu apa si bere, unde erau max 2-3 oameni la coada. Cea mai mare porcarie de la concertul de la Bucuresti mi se pare altceva: din poze am vazut ca scena a fost pusa pe latura scurta a stadionului. La Budapesta a fost in latura lunga, adica publicul din tribune era mult mai aproape de scena. Cand bucata mobila din scena mare a venit pana la scena mica, am stat bot in bot cu Jagger era la max 10 metri de tribuna. Am dat 21.000 forinti pe bilet, adica 260 RON. Nu stiu cat a fost la Bucuresti, poate a fost mai ieftin dar e clar ca organizatorii au vrut sa ia cat mai multi bani inghesuind cat mai multi spectatori in stadion, indiferent ca majoritatea stateau la 100 m de scena si puteau sa se uite doar la display. Sunt convins ca majoritatea lumii credea ca asa trebuie sa fie. Uite ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doar o intrebare de curiozitate... caci cred ca am avut o problema asemanatoare: tipa care s-a urcat in carca aluia agita o girafa de jucarie? :)

    super prestatie, mizerabila organizare - si nu am vorbit de intrarea si iesirea de pe stadion....

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost si eu la concertul de Vineri de la Budapesta, sunt din Timisoara si mi-a fost mult mai la indemana sa ajung acolo sa-i vad. A meritat din plin, odata ce ai vazut show-ul asta, nu prea mai ai ce sa iti doresti, nu-mi pot imagina nimic peste ceea ce am vazut.
    Referitor la organizare... ce sa zic, in 5 minute am ajuns de la portile stadionului la locurile din tribune, chioscuri si frigidere cu bauturi cate vrei, la un moment dat m-am ridicat in timpul show-ului (la pauza dintre piese, evident, doar nu-s nebun :) ) pentru a ma duce sa cumpar o sticla de apa si nu mi-a luat mai mult de doua minute sa ma intorc. La final au fost necesare alte 10 minute pentru a parasi stadionul, deoarece, spre stupefactia mea, cei din tribune ii asteptau pe cei de pe gazon sa paraseasca arena, pentru a nu se incurca unii pe altii, dupa care au iesit si ei, cuminti si relaxati. In asta sta totul: organizarea.

    In orice caz, o experienta de neuitat, cei de la Rolling Stones nu par sa fi imbatranit prea mult nici macar fizic, erau intr-o forma uluitoare. De Jagger ce sa mai spun, pe toata durata show-ului nu a facut decat sa alerge dintr-o parte in alta a scenei, sa danseze si sa agite publicul.

    Mai pe romaneste: BRAVO, MAH!!! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!