Tehnologia ma cam surprinde

De ceva vreme mi`am schimbat telefonul pe unul mai destept nitel si pot spune ca am ramas cu gura casca de ce poate sa faca un telefon in anul de gratie 2008. Chestii banale precum a citit un cod de bare sau a controla televizoare tv tunere sau orice altceva prin infrarosu nici nu pot spune ca ma impresioneaza la nivelul asta.

Primul program care m`a impresionat a fost joiku spot light sau walking hot spot care iti transforma telefonul intr`un hot spot. Simplu conectezi telefonul la internetul dat de operator si apoi prin wi fi ul lui dai net. Sa nu mai zic ca sunt destul de impresionat de faptul ca poti sa iti controlezi puterea wifiului incat sa iti consume cat mai putina baterie.

Alta chestie care sper sa prinda in ro odata cu internetul mobil sunt Qr codes - o metoda super simpla de a primi linkuri si informatii din online. Exemplu de qr code care zice url:bunny-power.blogspot.com e mai jos. Cum primesti informatia asta? Un program de genul quick mark care prin intermediul camerei citeste imaginea afiasa si decodeaza informatia. Real time ... rapid si elegant. In poza poti sa iti encodezi si un fel de carte de vizita.

Foarte usor sa scrii linkuri in modul asta sau pur si simplu sa vizitezi siteul unei reclame vazuta in offline. Cum ziceam si mai sus .. in afara se pracitca asta si sper sa prinda si la noi odata cu internetul mobil.

O alta chestie highly impressive este mobile web server de la nokia care momentan este inca in beta si in teste. Pur si simplu iti transformi telefonul mobil intr`un server web unde pui la dispozitie de la contactele tale pana imaginile facute cu telefonul sau galeria de obiecte multimedia.

Au implementat si un modul de blog asa ca sunt sigur ca o succes in randul bloggerilor. Poti sa chatuiesti direct cu cel care tine serverul pe telefon ... poti daca ai autorizatie sa pui telefonul sa faca poza si apoi sa ti`o afiseze .. sau sa scormonesti prin contacte .. mesaje sau call log. Subliniez .. daca ai acces poti sa faci toate astea. Am senzatia ca poti sa afli si locatia persoanei care are serverul mobil .. dar pentru asta trebuie gps.


Alt program interesant este cel care cauta pe youtube filmulete si ti le afiseaza pe telefon. Tot in stadiul de beta dar in orice caz este destul de bine dotat. Streamingul merge fara nicio problema pe un 3.5G si iti ofera posibilitatea sa le salvezi in memoria telefonului ca apoi sa te uiti la ele. emTube este numele programului pentru cei curiosi

Google maps mobile este cel putin impresionant avand in vedere ca iti poate gasi locatia prin triagularea releelor gsm ... cu o aproximatie de 1700m. Personal pe mine ma gaseste cand merge (aparent nu prea ii place de romania ) cu o eroare de sub 150m fata de locul unde ma aflu. Asta foarte usor fara gps. Din pacate google maps e bun doar pentru imagini din satelit ... pentru ca harta rutiera a Romaniei este praf.

La capitolul la fel de buna sau chiar mult mai bun este nokia maps 2.0 proaspat lansat acum care iti pastreaza in telefon harta dupa ce ai downloadat`o. Buba la nokia maps e ca personal gasesc destul de enervanta faza ca daca cauti ceva trebuie sa o faca pe internet si mai ales pentru ca nu stie sa iti gaseasca adrese complete ... adica nu stie numerele strazilor. Bucurestiul e destul de bine acoperit ... nu pot sa zic acelasi lucru despre constanta de exemplu.

Sa te scoli de dimineata si sa vezi vremea pe telefonul mobil nu cred ca este asa de impresionant dar pot spune ca worldmate travel free este destul de bunicel la chestia asta. Nici convertorul valutar care se updateaza de pe internet nu e de aruncat. Personal prefer handy weather ... desi licenta o iei doar pe un an.

Momentan cu astea m`am jucat si m`au cam impresionat. Notabil ar mai putea sa fie calsyncs60 care iti sincronizeaza calendarul google cu calendarul telefonului. Adaptxt care iti reduce cu 40-50% tastele apasate pentru a scrie ceva ... pacat ca nu are dictionar pentru romana si mie imi este lene sa il invat romana. Si evident sa nu uitam de urbee care iti zice ce se petrece misto prin bucuresti.

Sincer ... qr codes si mobile web server m`au surprins cel mai mult ... de a am ramas cu un what the fuck pe limba.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!