tu ce ai facut notabil in viata ta?

Azi la o bere vorbeam despre maratoane ... cu ocazi asta am aflat ca un maraton are o distanta fixa de 42.185km ... eh poate odata in viata si cu ceva pregatire o sa fac si eu asta. In nici un caz nu o sa fac North Face Endurance 50 adica 50 de maratoane in 50 de state americane in 50 de zile consecutive. Asta inseamna sa alergi 2019.25km in 50 de zile.

Ce om e asta care poate sa faca asa ceva? In timp ce scriu asta ma afund tot mai mult in povestea asta cu maratonul si aflu si de Western States 100 - ultramaraton de 100 de mile adica 161km care se desfasoara in munti ... unde toate diferentele de nivel cumulate insumeaza 5500m si coborarile 7000m

Dar stai ca de fapt asta nu este nimic ... Terry fox in 1980 a alergat timp de 143 de zile consecutive aproape cate o distanta de maraton (42km) ... ajutandu`se de un picior artificial. Pur si simplu mind blowing. 5,373 km in 143 de zile ... aproape cat distanta pana in centrul pamantului. Vroia sa transporte o sticla cu apa din oceanul atlantic pana in pacific. Pana la urma cancerul l`a rapus si nu a fost in stare sa faca asta. A murit cateva luni mai tarziu.

Horst Preisler este alt hall of famer ... a alergat in toata viata lui 1157 maratoane si 343 super maratoane adica cam 1500 de maratoane ... adica 63 277,5 km alergati in viata lui. Stiti cat inseamna asta? Un ocol al pamantului si jumatate ... la ecuator.

Fucking mindblowing ... pur si simplu

pentru mai mult citeste wikipedia

Comentarii

  1. asta imi aduce aminte de "run Forrest, RUN"

    RăspundețiȘtergere
  2. sa sti ca a fost facut si un documentar dupa povestea lui Terry Fox, ff interesant

    RăspundețiȘtergere
  3. CTI97, mi-o luat ideea

    mie imi aduce aminte tot de forrest gunp
    ca de...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!