Treceți la conținutul principal

tu ai manca pizza cu sarmale?

Tocmai am primit un comunicat de presa de la o anumita companie ce livreaza pizza acasa in care mi se spunea despre noul sortiment de pizza ce il scot astazi: pizza cu sarmale! Momentul in care am citit asta a fost wtf!!? si apoi m-am gandit ca au pus titlul asta doar sa ma faca sa citesc emailul. Nu! Chiar lanseaza pizza cu sarmale.  Dintre miile de chestii pe care le-as fi pus pe o pizza ... sarmalele sunt chiar pe ultimul loc.

Hai sa ne gandim nitel - cu ce merg sarmalele? smantana si mamaliguta. Ce are o pizza pe ea? Lipie si suc de rosii. O potrivire gen baba si mitraliera. Sunt curios ce gust are ... si 28 lei e o suma destul de mica pentru o asa delicatete. Acum ma uit si la ingrediente ... chiar nu mi se pare ca merg combinate asa : sarmale, porumb, ardei iute, ceapă şi seminţe de mărar.


Sincer preferam o pizza cu mici sau carnati de plescoi ... aia nu suna asa de ciudat si total incomestibil. Plus ... ma gandesc ce fel de om ar comanda o mancare cu specific international dar cu toppingul de baza pur romanesc.  Poate genul care o sa-mi umple partia la iarna cu pungi? Ala care asculta un anumit gen muzical la telefon in mijloacele de transport in comun? Tunning extrem la logan.

>Nu stiu ce sa mai zic ... tu ai manca pizza cu sarmale?

Comentarii

  1. Eu as lansa pizza cu piftie. O intrece pe asta cu sarmale de departe.

    RăspundețiȘtergere
  2. "cu toppingul de baza pur romanesc."

    Intraba un polonez sau un ungur ce este mancare traditionala la el... (guess what: tot sarmale)

    pur romanesc :) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @anonim .. pleaca mah de aici ca asa e vorba de toate tarile fostului imperiu otoman.

    dar ideea e ca este vorba de un topic de baza pur romanesc. Ai mai auzit tu de pizza cu sarmale in alta tara?

    RăspundețiȘtergere
  4. nu si nu si nu...sarmalele is bune numa in seara de craciun, in rest is bune numa ca tin de foame, da pizza...no way

    RăspundețiȘtergere
  5. eu as incerca - jerry's fac pizza foarte buna, sigur au gandit ei ceva. si daca nu mi-ar place, nu as mai lua a doua oara. nu consider asa un sacrilegiu ca a combinat sarmalele cu pizza - probabil asa 'deschide ochii' la cei care mananca doar pizza :) in topul meu al mancarurilor ar fi mancarea ungureasca si romaneasca

    RăspundețiȘtergere
  6. Pizza cu mici exista in oferta unei pizzerii din Buftea (Pizzeria Romana)

    RăspundețiȘtergere
  7. Întreaba-l pe Bobby, ca lui i-au si trimis!

    RăspundețiȘtergere
  8. thanx 4 the tip, am comandat azi doua si am facut sampling la birou. mie personal mi se pare foarte buna, atat ca idee cat si ca gust. pacat ca in loc de mamaliga i-au pus porumb de la cutie, dar in rest e castigatoare imho.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hm...suna ciudat. Cam la fel de ciudat ca atunci cand am fost in Italia si am mancat pizza cu vinete. Nici aia nu-mi suna prea imbietor,dar s-a dovedit a fi buna pana la urma. Si totusi nu cred ca m-as incumeta sa gust. Prefer variantele "traditionale" de pizza. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @clarisa - aia de la jerrys nu ma stiu unde stau si as prefera sa ramana asa ... chiar nu stau atat de mult acasa incat sa primesc pizze gratuite ... sa duca la metropotam daca vor sa ma prinda :)

    @fry - thank u for feedback :)) o sa incerc si eu zilele astea.

    @anonim - pizza cu mici? nume loc si adresa !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. pizza ramane pizza fara cacaturile astea numite sarmele care nu imi plac chiar deloc

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.pizzeria-romana.ro/

    Pizza "Buftea" con Mici :)

    RăspundețiȘtergere
  13. pizza cu sarmale!??..ma intreb ce parere ar avea italienii despre chestia asta :D:-? Anyway,suntintr-adevar interesante inovatiile unora for ads..Gandeste-te altii numai la gandul ca ar exista asa ceva devin curiosi:"Cum?Unde se mananca sa ceva?Cat costa?".....si de ce nu?la urma urmei e pizza cu sarmale nu?....foarte tare!

    RăspundețiȘtergere
  14. da de-o ceafa cu garnitura de mici ce ziceti? pt o revergorare asa ca la romani

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…