Cum te ajuta o aghiazma / agheasma la casa omului

Cu ocazia Bobotezei stateam si ma gandeam la aplicabilitatile practice ale aghiazmai.

Cu aceasta apa sfintita se stropesc persoanele si lucrurile care trebuie exorcizate, curatite sau sfintite. 
  • este gratis si asta e cel mai mare atu
  • oricand esti pregatit de o exorcizare
  • petele alea dificile le poti scoate folosind doar aghiazma si nu detergentii aia scumpi de trebuie sa platesti cu turnul de monede
  • economisesti bani la casco/rca - stropesti masina si esti protejat la cel mai mare asigurator din cati exista
  • scapi de afurisitul ala de Robert Pattinson cand iti curteaza fiica de 14 ani
  • daca iti faci cuburi de gheata din ea (desi se zvoneste ca nu ingheata niciodata) poti sa bei si tu o vodculita sau un uischiulet fara grija ca esti scapat de mahmureala
  • le razi in fata snobilor cu evian - tu bei cea mai curata si mai pura apa din cate exista. Totusi s-ar putea sa fie dificil sa o gasesti de cumparat prin baruri/cafenele/cluburi .... pentru ca ea este gratis
  • te scapa de gripa porcina ("Mai multe biserici din nordul Italiei au instalat distribuitoare automate de apa sfintita, de teama gripei porcine")
  • iti incalzeste caloriferele chiar daca tu esti debransat de ani de zile ("Madonna crede cu tarie ca apa sfintita are proprietati miraculoase si tine raul departe. Asa ca vedeta si-a umplut toata instalatia termica cu asa ceva.") si bonus mai si tine fantomele si spiritele rele la departare (posibil sa nu o opreasca pe soacra totusi)
  • nu te scapa totusi de prostie ("Madonna 47 de ani cheltuieste lunar peste 10000 de euro pe apa sfintita Kabbalah") - cum ziceam la primul punct: apa este gratuita
  • poate sa inlocuiasca cu succes coca cola (the only cola not that crappy pepsi) si astfel scapi de  dependenta de cola ("Preotii unei biserici norvegiene au botezat un copil inlocuind apa sfintita cu Cola, scrie Reuters.")
  • dupa ce termini cu succes o exorcizare poti sa faci niste banuti vanzand spiritele rele pe care le ambalezi in ghici ce? Exact Aghiazma ("Vanzatorul, cunoscut sub numele de Melvin S din Christchurch, pretinde ca spiritatele au fost capturate de un spiritist, printr-un ritual de exorcizare. Acum sunt inchise in doua sticle cu apa sfintita, care s-a colorat in albastru, pesemne de la fantome."). Win win situation.

Vedeti cat de multe intrebuintari am gasit in doar cateva minute? Eu m-am gandit sa va fac un bine si sa va spun cat de must have este aghiazma la casa omului.

Si asa de final ... putina ironie.

Un profesor din Coreea de Sud, care sustinea ca putea transforma apa de la robinet in “apa sfintita”, a fost arestat in urma a numeroase reclamatii conform carora presupusa apa cu proprietati miraculoase, vanduta de acesta pe sume piperate, era apa obisnuita, lipsita de “puteri vindecatoare”.

ps. Norocosi sunteti voi cei din Timisoara. Aveti aghiazma la discretie ("De zece ani, pe 6 ianuarie, la statia de epurare a apei din Timisoara se tine o slujba speciala, iar preotul sfinteste apele, pentru ca toti locuitorii orasului - aproximativ 400.000 - sa fie feriti de necazuri.")

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!