sport nu inseamna doar fotbal

Din pacate acest mesaj simplu nu prea a fost inteles de o buna parte dintre televiziunile noastre ce tin mortis sa ii dedice sportului rege toata imparatia. Si eu ca tot omul ma uit ocazional la cate un meci de fotbal din Champions League dar de aici pana la vazut stiri doar despre fotbal e un drum lung. Prea multe televiziuni de fotbal si prea mult fotbal in detrimentul celorlalte sporturi la fel daca nu chiar mai spectaculoase.

De exemplu - singurul post tv de sport pe care ma uit relativ des este Eurosport pentru ca acolo poti sa vezi si altceva. Articolul asta a pornit de la frustrarea ca sambata nu pot sa vad in direct prima clasica a anului Milan - San Remo editia 102!! (este vorba de ciclism) pentru ca nimeni nu o transmite la noi (vreau sa ma contraziceti si v-as multumi).

Chiar si Eurosportul nostru cel drag - cel in romana - transmite un amarat rezumat de 60 de minute. Drept comparatie avem Eurosport UK ce are aproape 170 de minute transmise in direct. De ce ei pot si noi nu putem?

Acesta este un exemplu particular dar problema se rasfrange si in cazul altor sporturi. Nu este vorba doar de transmis live un eveniment sportiv ci si lipsa de interes a presei pentru orice altceva ce nu este fotbal. Ne-am "specializat" pe fotbal si nici macar nu suntem competitivi la nivel international. In loc sa stimulam noi ca tara un consum variat de sport ce ne-ar putea rasplati cu niste succese internationale - noi alegem sa ne scaldam in cloaca mediocritatii cu o liga de fotbal molesita si cu un respectabil palmares de esecuri in acest sport.

Sa revenim la ciclismul meu - daca e sa cauti pe google informatii despre aceasta clasica o sa te izbesti de 3 rezultate in ultima saptamana asta comparativ cu sa zicem 807 000 despre steaua, 1 430 000 despre rapid si 696 000 despre dinamo. E normal? Nu raspundeti la intrebarea asta. La alta doresc raspuns: Este sanatos?

Comentarii

  1. I feel you !
    Insa sportul rege a fost si va fi mereu atletismul. Degeaba se caca pe ei dragii nostri comentatori.
    Eu nu suport ciclismul. Dar na, am voie. Prefer altele. Si nu fotbalul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pe mine ma streseaza ca vorbesc numai de fotbal cand sunt atatea alte sporturi mult mai frumoase si la fel de cautate. Nu am inteles care este criteriul dupa care aleg, insa nu noi facem stirile.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Cony - presupun ca majoritatea publicului lor cere fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  4. pentru ca romanii nu se uita la ciclis. Romanii vor doar fotbal...si poate un pic de handal si basket, urmat de box (dar nu prea des, doar cand boxeaza Bute)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!