Treceți la conținutul principal

D'ale Carnavalului lui Purcarete

Aseara cu mic cu mare a fost blogosfera la Opera Romana sa vada D'ale Carnavalului in regia lui Purcarete. Spectacol venit tocmai de la Sibiu pentru Festivalul Comediei Romanesti - festCO. M-am dus curios sa vad cum iei iese o comedie omului care m-a impresionat cu Faust. I-a iesit bine. Desi e ciudat sa explic ca ce mi-a placut cel mai mult a fost izul de modernism dat clasicei piese avand in vedere ca mai nimic nu era apropiat de timpul nostru (costume, grai & muzica).

Eu asa am perceput piesa. Si am senzatia ca multi din sala or sa imi dea dreptate pentru ca de mult n-am mai vazut oameni sa rada cu atat de multa pofta la D'ale Carnavalului. E bun Purcarete si poate mai buni sunt actorii Teatrului Radu Stanca. V-as recomanda sa vedeti piesa dar din pacate nu se mai joaca in Bucuresti. La Sibiu sigur o gasiti.


Chiriac e un fenomen atat de savuros de privit dupa ce l-ai cunoscut live
Imi place ca la piesele lui Purcarete (am vazut 2 asa ca o sa imi permit o aceasta aroganta) nu esti un simplu privitor ce sta cuminte si nederanjat in locul sau. Esti decor pentru actori daca pot sa zic asa. Esti asaltat de mirosuri si pofte. Cat am salivat la berea bauta de Chiriac sau la ceapa verde din care se infrupta cu atat de multa pofta Ofelia.

Cand am vazut gratarul in spate aproape ca vroiam sa ma ridic sa plec. Nu se poate domne sa faca gratar si tu sa ai matul lipit de sira spinarii. Spre fericirea mea nu a fost cazul sa il faca live. Opera Romana presupun ca nu le-a dat voie. La reprezentatia din Sibiu de acum cateva saptamani aparent l-au facut live.

FestCO mai tine pana Duminica. Aveti timp sa dati o fuga pentru cateva rasete.

Comentarii

  1. la sibiu gratarul e live si ploaia, de asemenea, in asa fel incat tot praful de pe scena devine noroi.. ca tot vorbim de simboluri la SP :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…