Prank A Smoker - noi valente de cretinatate

Azi am dat intamplator peste initiativa unor baieti din Cluj care se numeste Prank A Smoker. In "genialitatea" lor s-au gandit ca e fun sa promoveze farsele facute de nefumatori celor care fumeaza. Prima lor farsa este rapira cu ajutorul unei dubite a unui fumator. Serios baieti? Privare de libertate? Trafic de persoane? Nu va miroase ca e putin ilegal ceea ce faceti? Sau ce sfatuiti altii sa faca? Este instigare la violenta fata de fumatori.

Doamne cata dobitocenie e in tara asta ... Colac peste pupaza au si un concurs in care oricine e invitat sa faca o farsa unui fumator. Pai cand ti se arata ca rapirea este ok ... how can you top that?


Dar de fapt asta e problema mai veche la noi. Ridicam libertatea in slavi si ne mandrim ca putem sa facem tot ce vrem noi. Dar de fapt nu ne dam seama ca libertatea noastra se opreste in momentul in care incepi sa afectezi libertatea altora. Dreptul lor de a fuma e dreptul lor. La fel cum dreptul lor daca i-ai face ceva ca in filmulet e sa se apere. Cat de misto era ca un pranker din asta sa se aleaga cu un glont in cap? Auto aparare gen.

Dar stati linistit ... cam ca mai toate lucrurile pe care le vedeti in senzational ... filmuletul e fake. Rapirea e regizata. Desi nu se precizeaza nicaieri asta. Se marketeaza ca un lucru real. Vai de disclamer! Nice fucktarzilor (pe asta ati cerut-o in momentul in care mi-ati sters comentariile de pe pagina voastra de FB) ... deh libertatea $#%^ de exprimare.

Abia astept ziua cand noi ca natie putem sa primim critica constructiva fara sa lovim omul care o ofera.

ps. Daca va plictisiti aici e pagina lor de FB pe care eu aparent nu mai am acces ca am cutezat sa le zic ca e putina instigare la ura si violenta fata de niste oameni.



[Later Edit 26 iulie] Initiativa a murit. Asta e problema cand doar gura e de tine si la prima piedica zici pa si pusi. S-au dus zilele alea cand te bateai cu pumnul in piept pana cand mureai pentru ca aveai dreptate sau cel putin credeai ca ai dreptate.

Comentarii

  1. Hai scuteste-ne de comentariile tale de constipat. Si te mai lauzi ca esti copywriter. In regulamentul concursului scrie clar ca farsele care includ orice forma de discriminare si violenta vor fi descalificate. Cum iti faci tu meseria daca nu observi nici aspectele atat de EVIDENTE dintr-o astfel de campanie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti la fel de violent verbal pe cat ii acuzi pe ei! Ei macar fac ceva!
    Tu ce faci? Iti rulezi tigarile? Si ne dai nou cancer?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ema - au zis ca nu incurajeaza ranirea celor implicati desi chiar ei pe pagina de FB afirma ca "rapitorii" s-au ranit cand filmau farsa. Alt aspect evident e ca organizatorul stipuleaza ca se spala pe maine de orice s-ar intampla.

    @Anonim - da iti bag cancerul in gura ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Presupun ca daca-si spuneau "Prank a regular guy on the street" era ok? Farse si pacaleli vezi mai tot timpul la televizor, ca sa nu mai spun ca japonezii au unele de-ti ingheata vinele cand le vezi. La propriu (tin una minte in care intr-o anumita sauna, daca statea-i intr-un anumit loc, persoana in cauza era efectiv aruncata afara in zapada, naked). Intradevar, nu e chiar frumos sa te legi doar de fumatori sau de orice alta categorie sociala, dar daca e sa o luam asa, orice cetatean care pana acum a fost surprins cu cate o farsa, poate sa spuna ca a fost discrimitat pentru ca.....adauga tu aici religie, culoare, inaltime etc. Repet, nu e chiar frumos, dar de aici pana la instigare la violenta, mai e ceva. Numa' zic :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa vezi ce contracte misto semneaza cei care sunt prankuiti ca isi dau acordul difuzarii materialelor :)

    "CUM?
    Unde e șmecheria? It’s time to do something different, people! Să transformăm celebra pipă a păcii într-una a războiului. Zilnic, mii de fumători sunt agasați de texte antifumat anoste; toate metodele folosite până acum au eșuat una după alta. Ei bine, noi vrem să oprim aceste abuzuri! Nu mai cicaliți fumatorii. În schimb, CHINUIȚI-I!! Mergând pe această idee, strategia noastră de luptă cuprinde doar doi pași:
    Pasul nr.1: se dă frâu liber imaginației și se coace fumatorului o farsa/un prank de zile mari, ca doar de...și așa îs mai ceva ca Chuck Norris care provoacă țigărilor cancer și nu invers. Și apropo, farsa trebuie să fie legată într-un fel sau altul de viciul cu pricina.
    Pasul nr.2: surprins în flagrant, inamicul (fumătorul), va fi demascat conform planului pus la bătaie anterior"

    Inamicul .... chiuiala ... pare putin hate speech si instigare la violenta.

    e drept ca au la final un mini disclamer cu care se cred safe: "Și pentru că trebuia să fie și o parte naspa, urmează și o regulă: no injuries allowed!"

    No bine acum cu certitudine nu or sa fie oameni raniti ..

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu sunt nici macar originali; s-a facut deja film (Thank you for smoking) numai ca pe ala rapit l-au acoperit in nicotine patches.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stai asa, cum sunt impotriva discriminarii cand insasi ideea de a face farse NUMAI FUMATORILOR e o discriminare? Niste hipsteri imbecili sinistri... Eu propun Prank a black gay woman, doar asa, la misto.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!