Un weekend cu Cercetasii Romaniei (a doua parte)

Dupa cum scriam acum o saptamana ... mi-am petrecut un weekend cu Cercetasii Romaniei (site-ul lor). Daca in postarea trecuta vorbeam despre Lupisori acum a venit randul Exploratorilor (14-18 ani). Am petrecut cu ei o zi pe Valea Varghisului din Covasna. Un loc minunat, spectaculos si izolat. Ti-ai imagina vreodata adolescenti deconectati de internet? Nici eu. Dar se poate.

A fost un soc in momentul in care am parasit judetul Brasov si am intrat in Harghita. Drumul s-a transformat ca prin magie in unul perfect. Pasunile erau ingrijite. Casele aranjate. Ca si cum ai trecut in alta tara. Fara suparare dar incepi sa intelegi de ce tot tanjesc aceste 2 judete la autonomie. Nu prea ii meritam.

Sa revenim la Exploratori. Mi-a placut modul in care erau impartiti: corturile leaderilor intr-o parte si corturile exploratorilor in cealalta. Nici unii si nici altii nu aveau voie sa intre in tabara "adversa" fara acordul acesteia. Cred ca e foarte interesant ca la varsta aia sa fii tratat ca un adult responsabil. E fix ceea ce tanjesti.

incet incet se inalta si focul de tabara
Apoi cand am vazut ca isi fac singuri focurile si incep sa isi gateasca singuri mancarea in ceaune ... mi-am dat seama ca eu la varsta aia in mod cert nu concepeam asa ceva (pe genul bibelou de oras). Pentru mine a trecut ceva vreme pana cand sa dorm in cort sau sa mananc ceva la ceaun (cred ca s-a intamplat asta prima oara prin facultate). Acum doar la ceaun as manca daca mi-ai da ocazia. Dar asta ramane intre noi ca si asa mai trebuie sa mai dau jos cateva kilograme.

cand in Bucuresti erau 26+ grade eu ma incalzeam la un foc de tabara
Daca Lupisorii erau argintul viu .... Exploratorii erau linistea dinaintea furtunii. Ma asteptam sa ii vad agitati si galagiosi dar in schimb i-am vazut organizati si calmi. Poate erau obositi. Poate iesirea in natura te calmeaza. Cine stie. Cert e ca erau in totala antiteza cu ce stiam eu ca sunt adolescentii. Ceea ce imi aduc aminte ca eram eu. Pe vremea mea stiu ca totul era urgen si graba in niciun caz nu strica treaba. Imaturitate mea. Dar ei nu pareau sa fie asa. Chiar din contra.

multe trasee de catarat accesibile pe jos foarte usor in Valea Varghisului
Adevarul e ca si eu eram putin tranchilizat din cauza frigului si catararii de mai devreme. Catarare pe care nici nu am finalizat-o dupa vreo 10 minute ... in conditiile in care un Explorator a facut-o sub 2 minute. Dar sa nu mai vorbim de esecurile mele.

titiul cu care am facut mai bine de 500 de km in weekendul respectiv
In tabara Exploratorilor se intamplau lucrurile pe care le vezi in filmele straine cu cercetasi. Lucrurile acelea care te atrag: iesire in natura, foc de tabara, catarare, drumetii, cantat, gatit la ceaun, povestit sau explorat pesteri. Lucruri pe care le-am vazut intr-o singura zi in tabara lor. Ei erau de 10 zile acolo (sper sa nu gresesc si sa fie vorba de 14 zile). Cine stie ce alte lucruri wow au mai facut.

In loc de incheiere as vrea sa scriu ca mi-a placut si ca sper sa mai am ocazia sa vad Cercetasii Romaniei. As vrea sa ii felicit atat pe ei cat si pe partenerul lor in aceasta "nebunie" Mercedes-Benz Romania (cei care le asigura mobilitatea) pentru ce au reusit sa realizeze. Pe mine cel putin m-au convins ca fac lucruri misto in camp-urile lor.

Ne auzim la anul cand sarbatoriti 100 de ani de Cercetasii Romaniei!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!