Treceți la conținutul principal

Usor de vara - putin spirit latin si putin aperitivo

Avem noi sange latin, dar parca nu s-au prins de noi lucrurile bune care vin cu aceasta pasiune ce iti curge prin sange. Acea atitudine nonsalanta pe care fiecare italian sau spaniol o are. Acea nevoie de a te pune intotdeauna pe tine pe primul loc.

Imi plac foarte mult italienii care se aseza singuri la masa pe o terasa si sorb cu pofta din cappuccino. 10-15 minute de relaxare. Este momentul lor si se bucura de el. Apoi se ridica, platesc si pleaca. Totul e atat de natural.

Niciodata n-am putut sa fac asta. Am senzatia ca toate privirile ma cauta sa judece de ce stau singur. De ce nu am niste prieteni alaturi? Ce e gresit cu mine? Practic nu e nimic gresit. Suntem noi putin mai intepati. Imediat vezi schimbarea la fata a celui singur in momentul in care intalneste priviri cunoscute.

Saptamana trecuta la un Social Aperitif & Cocktail Workshop mi-am adus aminte de observatia asta. Loris Contro, Brand Ambassador International Gruppo Campari, povestea cu pasiune despre cum bautura si mancarea sunt o extensie naturala a dispozitiei in care te afli. De aici rezultand si conceptul de aperitivo: ceva usor de care te poti bucura atat singur cat si impreuna cu prietenii intr-o zi calda de vara.

Mi-ar placea sa prinda mai bine la noi asta. Terase fancy in care te poti bucura putin de liniste si de tine.  Avem prea putine locuri in Bucuresti demne de un aperitivo.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Empatie

Era o vorbă care spunea că îți dai seama de caracterul unui om după modul în care se comportă cu cei de sub el (servitori, chelneri etc.). Dacă e mârlan cu ei, e mârlan cu toată lumea. Doar că nu își permite să o arate în mod normal așa că în fața superiorilor este mielușel. Și, deși nu i-am acordat prea multă importanță în trecut zicalei ăsteia, cumva a rămas cu mine în toți acești ani. 
În vremurile astea de pandemie, când e mai greu să vezi oameni dorind să umilească chelneri, unitatea de măsură a caracterului unui om este empatia digitală. 
EMPATÍEs.f. (Fil.) Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. ♦ Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. V. intropatie. [< fr. empathie].
Empatia față de ceilalți prinși în fix aceeași situație ca și tine, dar care n-au fost atât de norocoși/muncitori/șmecheri ca tine încât să se lăfăie într-o izolare la conac, casă de vacanță s…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…