Treceți la conținutul principal

Be prepared - lucrurile marunte pe care le car in permanenta in rucsac

In timp ce scriu aceste randuri, ma pregatesc de plecare intr-o mica aventura offroad prin Mehedinti. E aproape 7 dimineata, dar n-am putut sa dorm mai mult. "Nelinistea" bagajului nefacut m-a tinut treaz. Eh, glumesc. N-am reusit sa dorm din cauza excitement-ului (cum ar zice englezul) dinaintea unei aventuri. Bagajul oricum se face repede.


Arunc in graba in rucsac niste tricouri, un polar si niste indispensabile: gaz pentru Zippo, tutun cat sa imi ajunga o luna, o punga cu 450 de filtre, un briceag (ca e mai bine sa il ai la tine decat sa ii duci dorul), un micro patent multifunctional cu imbusuri si surubelnite, o baterie externa de 5000 mAh, manusi si un windstopper transformers style (bandana, caciula, esarfa si toate cele). Lucruri pe care le am cu mine in permanenta - indiferent de vreme sau locul in care ma duc. 

E bine sa fii pregatit. Asta zice si capra din Hoodwinked...


E putin nevrotic sa iei sfaturi de viata de la o capra care canta, dar intre noi fie vorba... presa a dat stiri si titluri mai senzationale. Oricum, sper ca ati avut 3 minute de rabdare ca sa urmariti cantecelul. E unul dintre cele mai bune din Hoodwinked - o animatie smarty de prin 2005.

Dar s-a facut deja tarziu (7:07), iar eu am ramas cu bagajul la nivel de vorbe. Trei Ford Kuga si un Ford Ranger ma asteapta sa ma duca in 4×4 Goodyear Experience powered by Tiriac Auto. E o reintoarcere placuta in cautarea viperelor cu corn (anul trecut au fost timide cu noi) si a oii la ceaun. Nu zic mai multe despre traseul propus! E o surpriza ce se va dezvalui incet incet pe hashtag-ul #Goodyear4x4 (Facebook, Twitter & Instagram).

Doviđenja - cum ar zice vecinii sarbi de peste Dunare :)

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…