Lucruri care ma enerveaza astazi: profetii de pe internet

Ii stiti sigur. Sunt cei care ridica in slavi cine stie ce cretinatate stupida de care au reusit sa scape / sa se lase. In special o sa ii vedeti in locurile in care se discuta de cat de nociv e fumatul. Ocazional o sa ii vedeti vorbind despre cat de bine e sa fii vegetarian. Sau biciclist. Sau sa protestezi pentru ceva. Sau freelancer. Sau chiar sa nu te mai machiezi (de unde a pornit "rage-ul asta"). Sigur ii stiti. Traiesc printre noi si nu poti sa scapi de sfaturile lor de bine - mai ales cand nu ceri respectivul sfat.

Ma amuza si ma surprinde faptul ca oamenii reusesc sa fie impresionati de inventarea apei calde. Sau a roatei. Depinde cum stiti expresia. Brusc realizeaza ca anumite bla bla-uri din viata lor nu sunt atat de ok precum credeau, iar in momentul ala incep sa iti bata capul cu profetiile lor.

Pe mine ma enerveaza acesti oameni din doua motive: In primul rand - au impresia ca tu nu te-ai gandit niciodata cum trebuie la respectivul subiect. Se gandesc ca esti la fel de superficial ca ei, iar cand descopera apa calda trebuie sa iti zica si tie. Al doilea lucru care ma enerveaza la ei (si care probabil o sa ma faca un parinte denaturat) e ca nu te lasa sa iti faci singur greselile. N-ar fi spectaculos sa ajungi singur la aceasta realizare? (Mai ales atunci cand vorbim de o chestie atat de triviala care nu iti distruge viata dintr-o singura lovitura) Desigur ca nu! Iti zic acum, iar tu ai incredere in mine ca ceea ce am zis este adevarul suprem in univers!!!

Aici incepe sa puta problema. Toate greselile pe care le-ai facut pana acum (te-ai machiat, ai fumat, ai mancat carne, n-ai fost hipster de la inceput sau ai crezut in sistem) te-au facut persoana care esti acum.  Facem abstractie ca te consideri profetul vietii sanatoase (pentru ca in general la asta se rezuma) - ceea ce esti acum iti confera "autoritatea" sa zici tot felul de truisme despre fostul tau viciu. Sau obicei nasanatos - cum vrei sa il numesti.

De ce nu m-ai lasa si pe mine sa ajung la aceasta maturitate spirituala? De ce nu pot sa fac si eu respectivele greseli si ma conving singur ca alta este solutia? De ce mi-ai lua acest ceva? Nu e ca si cum lucrul respectiv imi va schimba defitiv viata.

Asta este motivul pentru care ma uit ciudat la profetii asta de pe internet (imi cer scuze de nume, dar asta suna cel mai bine la ora asta). Nu te lasa domne' sa faci greseli. Te tin intr-un cocon de protectie din care nu poti sa inveti nimic.

La asta se rezuma toata viata - la a invata. la a fi mai bun. Daca nu-mi oferi aceasta sansa de a invata singur, nici nu imi ma lasi sa evoluez. Practic de acum inainte (exagerez, stiu) sunt dependent de opinia ta. E ce se intampla la stiri! N-am nevoie de cineva care sa imi explice stirile, am nevoie de cineva care sa imi prezinte impartial lucururile care se intamplata. De concluzii ma ocup singur.  Spre surprinderea producatorilor Tv - nu sunt retardat. Pot sa imi extrag ceea ce doresc sa invat. Tadaa! [Jumatate din producatorii de talk-show-uri isi musca limba la ideea insinuata ca trebuie sa aduca niste +valoare]

Cred ca am luat-o putin pe aratura, dar suntem oameni mari si putem sa citim printre randuri. Nu trebuie sa ne dam mura-n-gura cu niste trivialitati obscene. Eu asa am considerat tot timpul ca sunt oamenii care citesc randurile asta.

Si ca sa termin in flacari (ca sa zic asa). Sa ridice mana sus ala care nu stie ca fumatul e nociv si te vei simti mai bine dupa, ca machiajul de la o varsta frageda strica tenul, ca ocazional e bine sa nu mancam carne, ca daca bagi fast food la greu o sa iti fie greu mai incolo, ca iubirea e cea mai misto cand o traiesti tu,  ca in viata e bine sa vezi jumatatea plina a paharului sau ca daca iti doresti ceva cu adevarat si nu faci compromisuri de la munca... vei avea lucrul respectiv.

Daca nu stiai macar un singur lucru din enumerarea aia random, te rog sa nu mai intri pe blogul asta. Eu nu te voi tine de mana. Nu iti voi arata calea corecta. Nu iti voi spune ce sa faci. Ocazional iti voi spune parerea mea, dar nimeni nu poate sa zica ca asta e varianta corecta. E ceva light de citit pe un blog random.

 Si cu astea cred ca am incheiat tot cacatul de NPL NLP de care internetul pare sa fie impanzit. Mai trebuie sa explic ceva? Eu cred ca suntem ok. Nu?

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!