Treceți la conținutul principal

Deschideri: La Bordei si Beraria H

Ieri a avut loc deschiderea oficiala a restaurantului La Bordei - cu specific dacic - iar azi urmeaza sa se deschida cea mai mare berarie din Sud-Estul Europei. Din fericire am la ambele la niste mini preview-uri pe care le voi concentra in aceasta insemnare.

Sa incepem cu La Bordei!

Ce naiba inseamna un restaurant cu specific dacic? Eh. Hai sa va zic. E un restaurant in care esti intampinat cu mancare preparata doar cu ingredientele care se gaseau acum ~ 2000 de ani in Dacia. Adica nu te astepta sa gasesti cartofi, rosii, porumb, vinete, dovlecei sau ardei rosii, verzi, iuti. Asta cel putin in meniul dacic, pentru ca La Bordei este o imbinare de 3 stiluri intr-o singura locatie - inchei citatul.

Cele 3 stiluri se reflecata in design-ul restaurantului.

Adica nu panicati! In afara de mancare dacica, au si bucate traditionale si fineturi internationale. Dar n-as vrea sa vorbesc despre asta. Traditional ca la mama acasa am tot mancat. International  a parut sa fie intotdeauna putin lipsit de personalitate. Cuvantul magic pentru La Bordei este dacic. Cel putin din perspectiva mea.

Dacic reprezinta munti de carne. Iubesc sa escaladez varfurile sculptate in muschiulet! Sa ma agat de soricul elastic, sa alunec pe sfecla rosie unsa cu hrean, sa ma strecor ca uns cu toata untura din garnita sau sa ma cufund in varza calita. Doamne! Suna atat de rau pentru un vegetarian incat a inceput sa imi ploua in gura. Trebuie sa recunosc ca m-am bucurat ca de Ignat cand am fost saptamana trecuta la pre deschiderea restaurantului.

Si acum un mini review mai pragmatic al restaurantului. Mancarea internationala a fost okish, cea traditioana a fost la nivelul la care se ridica mai toate resutaurantele de gen din Bucuresti, iar cea dacica mi-a adus putin aminte de mancarurile gatite de bunica-mea. Adica e de bine. Pacat ca e cam departe de mine. Eu stau la Piata Unirii iar el este langa AFI Cotroceni.

In plus, pare mai mult un loc axat pe evenimente / festivitati fata de o escapada culinara pentru 2-4 oameni. Asta a fost parerea mea de cand i-am trecut pragul, iar nici cele aproape 150 de locuri nu l-au ajutat sa stearga impresia asta.

[La Bordei : Website, Facebook, Adresa: Bd. Iuliu Maniu nr 7 (fosta cladire apaca)]

Continuam cu Beraria H!

Chiar daca se deschide azi, ieri am avut ocazia sa dau o tura prin ea.

Primul lucru cu care vreau sa incep este ca e f@%$&ing huge. Aproape 5000 de metri patrati care se traduc in 2000 de locuri. Este gigantica. Iti creeaza aceeasi senzatie ca un hangar de avioane de pasageri. Cele mari, intercontinentale.

o mica panorama facuta de Radu (nwradu.ro)
Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, aseara inca se muncea. Se muncea si cand am plecat la 10, pentru ca in seara asta pavilionul H Beraria H sa isi primeasca oaspetii.

Oaspeti care se pot delecta cu 15 beri romanesti/internationale cu preturi incepand de la 7 lei. Nu va ganditi ca berile astea sunt foarte speciale, sunt cele comerciale ca sa zic asa, dar urmeaza ca meniul sa fie populat in curand si de niste beri exotice de import. Si cum berea nu merge fara putina carnita, veti gasi in orasul (cum le place lor sa zica) Beraria H si traditionalii carnati bavarezi sau alte porcarii donate cu zambetul pe buze de prietenul nostru domnu' porc. Bonus! Cica vor avea 3 tipuri de mici mari (3 lei/65 g ).

Stiu! N-am vorbit in articolul asta despre nimic vegetarian. Au si salate si cu asta cred am acoperit tot subiectul...

Ce mi se pare interesant e locul de unde vor isi rapeasca clientela: Centru Vechi.

Desi e cam departe de ei (Piata Presei vs Piata Unirii), au venit cu o solutie (cred ca e in premiera pentru un restaurant/berarie) ingenioasa: microbuze gratuite care vor face traseul Piata Unirii (Hanul lui Manuc) - Beraria H cu oprire in toate statiile de RATB. How cool is that?

Sunt ferm convins ca asta nu va schimba afluxul abundent de gura casca din Centru Vechi, dar e bine de stiut ca poti sa ajungi fara bataie de cap sau de portofel la Beraria H. Putem sa fim putini snobi si sa spunem ce mai inseamna 30 de lei dus intors taxiul de la Piata Unirii?, dar putem sa fim si pragmatici si sa zicem ca inseamna o bere, 4 mici si o portie de cartofi prajiti.

Din alta perspectiva. Imagine surprinsa tot de Radu (nwradu.ro)
Alt lucru care mi-a placut, desi initial nu l-am inteles, este deschiderea cu concert si cu bilet (70 de lei). Am intrebat pe cineva de la berarie de ce au ales o deschidere cu bilet si mi-a zis ca doar asa puteau sa controleze numarul de oameni care vor trece in aceasta seara pragul pavilionul H. Raspunsul a venit ca o gura de aer proaspat daca e sa compari cu definitia romaneasca a unei deschideri de succes: imbulzeala fara numar si stat la coada 30+ minute pentru o bautura.

Cam atat as zice despre Beraria H pentru ca inca nu am apucat sa o vad functionand la capacitate maxima. Este o berarie romaneasca get beget ca sa zic asa. Probabil ca o sa fie comparata cu Becker Brau-ul de acum 8-9 ani, dar nu mi se pare ca sunt in acelasi segmet de pret si target.

[Beraria H : WebsiteFacebook, Adresa: Bd. Kiseleff nr. 32  (fostul pavilion H)]

Inchei cu doua recomandari din ambele locuri: hamsiile pane de la H si ciolanul dacic cu mamaliga de mei de la Bordei. N-ai cum sa gresesti cu ele. Pe cuvantul meu :)

Comentarii

  1. cred ca cei de la beraria h se bazeaza si pe zecile de targuri pe an de la romexpo

    RăspundețiȘtergere
  2. Could be. Plus ca in zona sunt multe cladiri de birouri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte fain, o sa trec si eu pe acolo, am vazut ca si troleaza putin, au pus in meniul de pe site Bucegi la 30 lei pentru 500ml.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahahha. Pentru finii cunoscatori. Eu cand am scris articolul - meniul nu era inca pe site.


    Unele preturi sunt ciudatele - gen Heineken la sticla 13 lei vs 9 lei la draft - dar majoritatea mi se par ok si destul de cinstite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricum pentru o chirie de 600.000 euro/an inteleg preturile afisate. Si de curiozitate daca te duci pe acolo ei tot isi scot un profit frumos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fara suparare, dar nu te duci la berarie sa te plangi ca n-au bere fara alcool.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ba sunt tari astia de la beraria H, am fost aseara la un concert Delia. Joi seara full, super atmosfere, fetele alea care serveau zambarete, parcare huge, nu fum de tigara. E bine ca exista alternativa la centrul vechi care s-a cam manelizat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…