Hai pe Ello ca noi iti dam niste libertate de exprimare

Isi mai aduce aminte careva de Ello? Noua platforma hipstareasca care trebuia sa mature cu Facebook, Tumblr si Twitter pe jos? Cea in care accesul se primea doar pe baza de invitatii? Cea la care toata lumea s-a imbulzit ca la coada la carne, dar care n-a impresionat in niciun fel? Exact. Acel Ello pe care nimeni nu-l foloseste.

Ei bine, azi de dimineata s-au gandit sa fie ei pilonul de libertate de exprimare al internetului - reactie la decizia Blogger de a face private toate blogurile care au continut pentru adulti. O decizie pe care eu sustin, desi modul in care vor sa faca aceasta implementare nu ma incanta in mod special: userii care nu isi doresc ca blogurile lor sa fie private trebuie sa stearga tot continutul nsfw.

Problema e ca Blogger e o platforma e blogging care are 16 ani la activ. Presupunand ca sunt oameni care au ramas pe ea de multi ani, acestia trebuie sa treaca manual prin tot ce au scris in perioada asta ca sa elimine respectivele poze/video-uri pentru adulti. Nu este cel mai elegant proces, motiv pentru care Google a si renuntat 3 zile mai tarziu la aceasta initiativa dupa ce si-au luat flegme de la useri.

Dar sa ne intoarcem la mail-ul primit azi de la Ello:


Frumos. Pur. Elitist. Demn de a sustine libertate desavarsita de exprimare.

Totusi...
PS. Some people love adult content. Other's don't. Ello is all about respecting each others' point of view. You can always turn NSFW content on or off on your Ello settings page.
Read about Ello’s rules and NSFW policy here.
Ha! Mai sesizeaza cineva o urma de ipocrizie? Bravo Ello!

In caz ca va intrebati de ce Google vroia sa renunta la tot porn-ul de pe Blogger, este pentru ca nu vor sa treaca prin toata tura vura sub care e Facebook acum pe baza a ceea ce  au incercat sa defineasca ca fiind content potriv sau nu dpdv sexual. Asta, si faptul ca de cativa ani Google vrea sa fie mai family friendly.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!