Review: Avengers: Age of Ultron in Dolby Atmos

Aseara am fost norocos sa vad in avanpremiera nou Avengers. Scosi de la naftalina dupa 3 ani, super eroii nostri s-au bad ass-uit masiv. Daca pana si lui Hawkeye au ajuns sa ii se extinda povestea, iti dai seama cum miroase vestiarul lor a super-testosteron.

De fapt, parca aici sade putin problema filmului: parca sunt prea buni. In benzile desenate nu deranjeaza asta, dar pe mare ecran parca iti doresti sa vezi ca se chinuie putin - sa empatizezi cu ei in momentul in care reusesc sa faca ceva notabil. Si aici nu vorbesc de super trairile psihologice pe care fiecare le are, ci de faptul ca un baiat cu arcul poate nu este o masina atat de eficienta in a extermina roboti bipezi. Parerea mea!

Povestea este la fel de concentrata precum un eseu obligatoriu de minim 5 pagini. Nu cred ca se astepta cineva la ceva extrem de complex, e totusi un film cu super eroi si de fapt si de drept te duci pentru efectele speciale si comic relief.


Efectele speciale au fost simpatice, mai ales ca filmul ruleaza in 3D. Totusi, parca au avut buget prea mare pentru FX. N-au fost putine dati cand actiunea era atat de incarcata incat imi era dificil sa urmaresc tot ce se intampla. Iar despre glumite pot spune ca sunt pentru initiati, la primul contact cu universul Marvel nu o sa le intelegi.

Filmul l-am vazut in Grand Ultra din Baneasa pe cel mai wide ecran din Romania (22.5m) si era insotit de aceasta noua tehnologie Dolby Atmos - o revolutie in sunet 3D. Cu 128 de canale pe 64 52 de boxe, Atmos chiar iti ofera o experienta 3D veritabila dpdv al sunetului. Cum se vede aude asta intre un demo si un film?

Demo-ul a fost mind blowing, in Avengers au fost relativ putine scenele in care am sesizat expres diferenta fata de alte sisteme de sonorizare. In comparatie cu meh-ul oferit primului Avengers din punctul asta de vedere, acum a fost ceva mai special. Cu toate astea, sistemul nu cred ca este gandit pentru genul asta de film. Totul se misca si se intampla prea repede, dar intr-un film precum Gravity cred ca poate crea inca un strat de profunzime.

Trailer:




Intrebarea de 100 de halci este: merita noul Avengers? Da. Merita de vazut - nu l-as rata pentru ca cineva pe net a zis asta. Este usor. Relaxant. Fix ca celalalte filme Marvel din ultimul timp, dar mai slab ca primul. E posibil ca atunci sa fii contribuit si factorul de noutate - atat de multi super eroi pe ecran.

ps. Are premiera azi.

Inchei cu un inside joke: Fir-ai tu sa fii al dracu Costele. Stai dracului cu ma-ta!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h