Povestea pretului psihologic si a bonului fiscal

In ultimile zile, zana ANAF ne-a tot oferit posibilitati de IRL trolling cu bonul fiscal pentru bacsis. Facebook-ul meu e plin de exemple de bonuri pentru bacsis de 1 ban, 3 bani si asa mai departe. Nici n-ai idee cat de mult ma bucura asta. Este un mica razbunare pentru un abuz de zeci de ani: pretul care se termina in 0.09!

Nu stiu daca pretul asta psihologic a pacalit vreodata pe cineva, sunt studii care confirma si infirma acest fapt, dar cu siguranta a enervat pe cineva. In '97 un studiu zicea ca 60% din preturi se termina in 9, 28% in 5 si doar 7% in 0. Mai exotice sunt valorile dintre: 8 fiind fruntasul cu un respectabil 1%



Va multumesc dragi comercianti ca aveti senzatia ca o sa ma pacaleasca pretul de 9.99 sa il consider 9. Cu parere de rau, sunt darnic si rotunjesc superior.

Va multumesc ca din cauza voastra am un kilogram si ceva de monede primite rest. Putin peste 55 de lei din calcule grosso modo pe baza de greutate (monede de 50, 10 si 5 bani au impreuna 12 grame) pe care nu prea o sa ii pot sa ii folosesc vreodata. 

Va multumesc ca strambati din nas atunci cand incerc sa platesc ceva doar cu monede. Tot de la voi sunt luate, nu e ca si cum imi bat singur monede in timpul liber. Va multumesc ca tot timpul va scuzati ca nu aveti sa dati rest. 

Ii multumesc si ANAF-ului ca au introdus aceasta lege cretina. Undeva in adancul sufletului meu exista o urma de speranta ca preturile care se incheie cu .09 vor evolua sa mai putina niste carnita pe ele ~ cam de un ban asa. Improbabil, dar aia e pentru mine o Romanie in care as vrea sa traiesc!

Aveti 10 bani sa va dau rest fix? Nu. Ce ai zice sa lasi de la tine sau de la ala de dinaintea mea care a lasat 10 bani spaga? #sevedecanamfacutASEul

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!