Treceți la conținutul principal

Uber - trei luni mai tarziu

Acum 3 luni ma intrebam daca Uber este revolutia mult asteptata in taximetrie, azi dupa 8 curse efectuate tot nu am un raspuns clar. Imi place sistemul si am vorbit cu pasiune despre el celor care nu aveau cont, dar tot nu sunt ferm convins ca o sa schimbe ceva in viitorul apropriat in modul in care taximetristii isi trateaza clientii pentru ca prea putini vor renunta definitiv si irevocabil la a mai merge cu taxiuri normale.

Sa iau cazul meu de exemplu. In timpul orelor de program nici nu incape indoiala ca merg exclusiv cu taxiul. Gasesc mai usor masina, primesc bon pe care pot sa il deconteze sau folosesc voucher-ul de la firma. Situatia asta se aplica multor taxiuri pe care le vezi ocupate intre 9-18.

Vorbeam zilele trecute cu un taximetrist si imi spunea ca o anumita banca are peste 200 de comenzi pe zi cu voucher la firma la care lucreaza. E ceva sa ai acest rulaj zilnic asigurat doar de un singur contract cu o firma.

Aplicatia Uber o gasesti atat pe Android cat si pe IOS

In afara orelor de program nu se ivesc atat de multe situatii in care sa am nevoie de un taxi, dar cand se intampla incerc sa folosesc Uber. Pana acum nu am avut dificultati sa gasesc masini, si nici n-am avut parte de Uber Surge (marirea semnalizata cu 20-30-50% a tarifelor in momentele foarte aglomerate).

Am avut timp sa astept 7-10 minute sa vine Uberu', iar experienta a fost intotdeauna placuta. Intr-o situatie chiar ma intrebam ce profit poate sa faca soferul pe cursa mea de 6 lei in care imi oferea caramele si doua ape plate.

Cu toate acestea, media curselor mele cu Uber este de 9.75 de lei - valoare pe care nu puteam sa mi-o imaginez acum 3 luni. E drept ca ajuta si faptul ca rotunjesc in jos (o cursa de 9.99 e pentru ei de 9 lei) si ca nu se lasa bacsis, dar chiar nu ma asteptam sa fie mai ieftin fata de taxiurile clasice. Ochiometric apreciez ca cele 8 curse efectuate curse au fost cu 18 lei mai putin fata de cat as fi lasat in mod normal la taxi.

Unde vreau sa ajung cu articolul asta?

Uber e de incercat - macar sa vezi ce e cu tot hype-ul asta. In al doilea rand, datorita faptului ca Uber vine la MobiFest, poti sa incerci gratuit prima experienta cu Uber. Iti faci cont si introduci unul din codurile de mai jos (primul venit, primul servit) si ai o prima cursa gratuita de pana in 40 de lei.

  • MOBIFEST308UD89UE
  • MOBIFEST30JI5DMUE
  • MOBIFEST30UFYLXUE
  • MOBIFEST304X88LUE
  • MOBIFEST309Q79OUE
Codurile astea sunt valabile pana la sfarsitul anului. 

In plus, Uber mai are si chestia asta de referal in care daca te inregistrezi folosind codul contului meu (ubernihasa) primim amandoi o cursa de 40 de lei (tu pe prima si eu pe alta).

Asa ca daca tot e moca (fie cu coduri fie cu referal), de ce n-ai incerca?

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …