Se cauta exploratori urbani

Titlul suna pompos, chiar putin nobil, dar nu e mare vrajeala sa te apuci sa bati orasul la picior in cautarea unor locuri mai putin cunoscute. Implica doar putina curiozitate nativa si vointa - vointa de a te rupe de cordonul ombilical al Centrului Vechi.

Acum vreo doua zile am fost intr-o astfel de expeditie condusa de Alex Galmeanu, expeditie ce m-a purtat pe cea mai ingusta strada in trepte a Capitalei, castelul Tepes din Bucuresti, camera neschimbata a lui Nea Marin Miliardar si in seiful fostului sediu al Bancii Elvetiene.

Cateva scene din filmul Nea Marin miliardar au fost filmate in cea mai costisitoare camera a hotelului Intercontinental, Imperial Suite (240 mp). (via metropotam)
E un traseu pe care oricine poate sa il faca cu usurinta (nu sunt sigur de etajul 19 din Inter), dar pe care putini l-ar face fara un ghid. Sau cineva care sa ii impinga de la spate - ca asa functioneaza procrastinarea.

Probabil ca la lucru acesta s-au gandit si cei de la Heineken cand au propus aplicatia #openyourcity - o aplicatie care vrea sa fie un ghid catre locurile mai putin cunoscute ale oraselor.

Ideea nu este noua, dar nici incapatanarea oamenilor de a cutreiera pe jos orasul nu este un trend recent. Tin minte ca acum 9 ani am fost la ceva asemanator axat pe graffiti-uri - un concept destul de strain prin perioada respectiva. 

A fost o experienta inedita pe care acum cu drag as repeta-o pentru ca desi a trecut aproape un deceniu, explorarea si cronologia urbana a ramas (pentru mine cel putin) cam in acelasi stadiu incipient.

Dar lucrurile se vor schimba. Veti vedea. #minciuniadevarate

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!