Hei tu cel care vorbesti la TV despre #coruptiaucide #demisia #colectiv



Aseara am urmarit pe la televizor o parte din ce s-a intamplat in strada si vreau sa precizez cateva lucruri pentru cei dau interviuri diferitelor televiziuni care or sa fie prezente la viitoarele proteste. E modul meu de a incerca sa ajut.

Daca nu crezi ca poti sa duci interviul, nu te baga. Fix interviul tau apare pe post si arunci intreaga miscare intr-o lumina mai putin favorabila. Nu toata lumea are calitatile necesare pentru a oferi un discurs coerent in fata camerei. Nu este o rusine, nu te incapatana.

Daca totusi doresti sa dai un interviu, vino pregatit de acasa cu raspunsuri la urmatoarele intrebari: De ce ai venit aici? Ce doresti? De ce consideri ca este corect ceea ce doresti?

Par intrebari usoare, dar aseara din 5-6 interviuri vazute nu se intelegea un mesaj comun si coerent la aceste intrebari recurente pe toate posturile. Parca era prima oara cand se gandeau la raspunsuri.

Nu fac pe gica contra, dar este vital ca aceste raspunsuri sa fie clare, sincronizate si cel mai important sa fie scurte. Este ca in corporatiile din care generatia asta a iesit in strada: daca nu poti sa explici intr-o propozitie un lucru, nu il intelegi suficient.

In plus de asta, interviul tau de 5 minute o sa ajunga un lucru de 10-15 secunde pe post - de asta e bine sa folosesti propozitii scurte in care mesajul se intelege foarte bine. Repeta si sustine acelasi mesaj in fiecare lucru pe care il zici. Se intipareste mai usor in mintea colectiva si risti mai putin sa se piarda la montaj.

Nu uita ca totusi ai iesit in strada in urma unei tragedii: zambetele si alte lucruri care par sa faca aceste manifestatii o sezatoare placuta, nu isi au rostul. Esti suparat, esti nevos, incearca sa transmiti aceste trairi privitorilor intr-un mod nonviolent.

Foloseste cuvinte cu un impact adanc intiparit in istoria noastra si aici o sa imi permit sa il citez pe Valeriu Sterian - Exercitiu: generatie, aspiratie, interdictie, legislatie, explicatie, protectie, atentie, detentie, obstructie etc.

Daca bifezi toate aceste mici sfaturi, vreau sa te vad joi seara la televizor. Altfel te rog sa refuzi politicos orice incercare a reporterilor de a iti lua interviu. Vei face mai mult bine asa pentru cauza care te-a scos afara din casa.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!