Bere artizanal─â de la ArtBrew: Perfektum Black IPA & Red Ale de Berceni

Perfektum Black IPA -  o speran╚Ť─â pentru pia╚Ťa local─â de bere artizanal─â

Observ c─â de c├ó╚Ťiva ani a ├«nceput s─â fie pe val berea artizanal─â. Le g─âse╚Öti din ce ├«n ce mai des prin locurile hip de b─âut overpriced coffee ╚Öi nu de pu╚Ťine ori s-a ├«nt├ómplat s─â merg la hipst─ârime doar c─â erau singurii care aveau o bere nou ap─ârut─â. Cumva am neglijat s─â pun pe blog dou─â-trei vorbe despre ce am degustat, dar promit s─â m─â revan╚Öez c├ót de cur├ónd. Review-ul ─âsta fiind acel prim pas spre iertarea tuturor gre╚Öelilor.

├Äncep cu ni╚Öte beri ap─ârute la ├«nceputul anului 2016 undeva ├«n cartierul Berceni.  Black IPA 6.0 ╚Öi Red IPA 5.5 sunt fabricate ╚Öi ├«mbuteliate manual, lucru care p─âstreaz─â tot farmecul ╚Öi amatoricismul ─âla de bere f─âcut─â ├«n cas─â.

Cea neagra chiar seam─ân─â extrem de mult cu un triple de la Brewferm pe care l-am f─âcut ast─â var─â. E tare, e temperamental─â ╚Öi are o am─âruie care te ├«nso╚Ťe╚Öte mult timp dup─â prima gur─â. Ca alcool are doar 6%, dar e suficient ca s─â ├«╚Ťi dea cu somn dup─â o mas─â copioas─â de duminic─â.

I-am apreciat culoarea ╚Öi ├«n mod special spuma pe care o face din abunden╚Ť─â ╚Öi care se ├«nc─âp─â╚Ť├óneaz─â s─â reziste minute bune dup─â ce ai turnat-o ├«n pahar. Are un gust pe care nu mul╚Ťi ├«l vor aprecia, dar cei care se pricep ni╚Ťel or s─â fie ok cu el: caramel pu╚Ťin afumat. Mi-ar fi pl─âcut s─â fie pu╚Ťin mai acidulat─â.

Cea ro╚Öie este mai moderat─â ├«nc├ót aproape c─â o g─âse╚Öti f─âr─â gust dac─â ├«ncepi direct cu cea neagr─â. Pe mine sincer nu m-a impresionat. Nu a fost chiar pe gustul meu ╚Öi nici nu pare s─â se diferen╚Ťieze prea mult fa╚Ť─â de alte artizanale de gen.

Perfektum Red Ale - o bere average despre care nu o s─â vorbe╚Öti prea mult. 

Am f─âcut ╚Öi eu ceva asem─ân─âtor ast─â var─â ╚Öi p├ón─â la urm─â am ├«nv─â╚Ťat s─â o iubesc. Culoarea este mai spre ro╚Öiatic ├«nchis, iar spuma e ╚Öi ea tot ├«n zona aia de culoare. Nu e prea temperamental─â ╚Öi nu pot spune c─â sim╚Ťi un gust pregnant de vreun fruct anume. Poate ╚Öi din cauza asta ├«╚Ťi e ╚Öi greu s─â crezi c─â are 5.5% alcool pentru c─â ├«ntreaga experien╚Ť─â e cam flat. Poate mai mult fa╚Ť─â de Black IPA, Red Ale-ului ─âsta ├«i st─âtea mult mai bine dac─â era mai acidulat─â ╚Öi dac─â avea un aftertaste mai puternic de ceva fruct.

├Än ambele cazuri mi-a pl─âcut eticheta. Simpl─â ╚Öi la obiect. F─âr─â prea multe pove╚Öti. Pe beri am dat 12 lei/sticl─â la un eveniment cu ╚Öi pentru hipsteri, dar am v─âzut ulterior pe net c─â mi-am luat ╚Ťeap─â. Pre╚Ťul ei normal e de 10 lei. Un pre╚Ť cinstit dac─â e s─â m─â ├«ntrebi pe mine.

Sunt de urm─ârit b─âie╚Ťii ─â╚Ötia de la ArtBrew c─â sunt printre pu╚Ťinii artizanali cu bere decent─â.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza