Treceți la conținutul principal

Bere artizanală de la ArtBrew: Perfektum Black IPA & Red Ale de Berceni

Perfektum Black IPA -  o speranță pentru piața locală de bere artizanală

Observ că de câțiva ani a început să fie pe val berea artizanală. Le găsești din ce în ce mai des prin locurile hip de băut overpriced coffee și nu de puține ori s-a întâmplat să merg la hipstărime doar că erau singurii care aveau o bere nou apărută. Cumva am neglijat să pun pe blog două-trei vorbe despre ce am degustat, dar promit să mă revanșez cât de curând. Review-ul ăsta fiind acel prim pas spre iertarea tuturor greșelilor.

Încep cu niște beri apărute la începutul anului 2016 undeva în cartierul Berceni.  Black IPA 6.0 și Red IPA 5.5 sunt fabricate și îmbuteliate manual, lucru care păstrează tot farmecul și amatoricismul ăla de bere făcută în casă.

Cea neagra chiar seamănă extrem de mult cu un triple de la Brewferm pe care l-am făcut astă vară. E tare, e temperamentală și are o amăruie care te însoțește mult timp după prima gură. Ca alcool are doar 6%, dar e suficient ca să îți dea cu somn după o masă copioasă de duminică.

I-am apreciat culoarea și în mod special spuma pe care o face din abundență și care se încăpățânează să reziste minute bune după ce ai turnat-o în pahar. Are un gust pe care nu mulți îl vor aprecia, dar cei care se pricep nițel or să fie ok cu el: caramel puțin afumat. Mi-ar fi plăcut să fie puțin mai acidulată.

Cea roșie este mai moderată încât aproape că o găsești fără gust dacă începi direct cu cea neagră. Pe mine sincer nu m-a impresionat. Nu a fost chiar pe gustul meu și nici nu pare să se diferențieze prea mult față de alte artizanale de gen.

Perfektum Red Ale - o bere average despre care nu o să vorbești prea mult. 

Am făcut și eu ceva asemănător astă vară și până la urmă am învățat să o iubesc. Culoarea este mai spre roșiatic închis, iar spuma e și ea tot în zona aia de culoare. Nu e prea temperamentală și nu pot spune că simți un gust pregnant de vreun fruct anume. Poate și din cauza asta îți e și greu să crezi că are 5.5% alcool pentru că întreaga experiență e cam flat. Poate mai mult față de Black IPA, Red Ale-ului ăsta îi stătea mult mai bine dacă era mai acidulată și dacă avea un aftertaste mai puternic de ceva fruct.

În ambele cazuri mi-a plăcut eticheta. Simplă și la obiect. Fără prea multe povești. Pe beri am dat 12 lei/sticlă la un eveniment cu și pentru hipsteri, dar am văzut ulterior pe net că mi-am luat țeapă. Prețul ei normal e de 10 lei. Un preț cinstit dacă e să mă întrebi pe mine.

Sunt de urmărit băieții ăștia de la ArtBrew că sunt printre puținii artizanali cu bere decentă.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

The Irishman: hai un opt din zece

Cuprins de o neașteptată mândrie națională, aseară m-am uitat la "The Irishman". Mai mult forțat pentru că m-am convins că nu sunt în target după ce am citit vreo câteva review-uri. Cu toate astea am cedat într-un moment temporar de slăbiciune. Patru ore jumătate mai târziu eram la fel de entuziasmat de film ca în momentul în care am apăsat play.

De ce?

Pentru că subiectul filmului nu e ceva ce m-a pasionat vreodată. Am văzut și eu ca tot omul seria The Godfather și ceva Sopranos, ba chiar am și jucat niște Mafia la viața mea, dar nu pot spune că am făcut vreo pasiune pe subiectul ăsta.

Poate și din cauza aceasta mi se pare că filmul a fost mai încet decât ar fi trebuit să fie sau mai bine spus că a durat semnificativ mai mult decât poate era necesar. Raportat la un film de cinematograf. Și asta mi se pare că toată lumea greșește prin review-uri: îl compară cu ceva ce ar vedea la cinema.

The Irishman mi s-a părut că a fost de la început gândit pentru Netflix. Pentru văzut ac…

Ziua Internațională de făcut ordine în viața digitală

„Pentru sănătatea voastră mentală faceți cel puțin o dată pe an curățenie în viața digitală” – așa va suna cel mai probabil un mesaj de interes public prin 2030 pe PRO VR. Puțin fantezist, nu?

Nu chiar.  La ce națiune de strângători de rahaturi suntem în viața reală, nici nu vreau să mă gândesc câte prostii s-au acumulat în cea digitală.

La câte newslettere pe care nu le deschizi niciodată ești abonat pentru că acum 10 ani aveai impresia că ești interesat de subiectul ăla?

Cu mailurile necitite joci în liga mică de 2 cifre sau ești în liga mare de 3? Te simt că ești în Champions League cu 4 sau mai multe.

Sau câte remindere primești săptămânal pe task-uri care trebuiau completate acum mii de zile?
Cam câte din paginile cărora le-ai dat like acum mult timp îți mai sunt de interes azi?

YouTube-ul în zona de subscription e jale. În cele mai noi video-uri uploadate de canalele la care ești abonat nu găsești unul la care te-ai uita, dar nici unsubscribe n-ai da.

Ăsta e hoarding digital și…