Treceți la conținutul principal

Mi și Mu - fastfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

De vreo 3-4 luni era în Centrul Vechi (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe) un fast food pe care îl tot așteptam să se deschidă pentru că aveam un motto cam tupeist: "Tradiționali mici aduși la nivel de artă". Păi cum? Micii tradițional sunt în esență o expresie cultural-artistică cu suficientă maturitate încât cu greu cred că cineva poate să îi ducă pe noi culmi ale gustului.

Dar motto-ul și-a făcut treaba și m-a făcut curios încât să trec de câteva ori prin zonă doar să văd dacă s-a deschis sau nu. Nu se deschisese și nici nu părea că lucrurile avansau în vreun fel înauntru. Am presupun că a venit criza mai devreme peste ei și o să fie genul ăla de loc care nu se deschide vreodată.

Intrarea Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Vineri pe 25 au deschis oficial și eu abia doar peste weekend am aflat, așa că ieri m-am dus glonț să văd despre ce e vorba. Din afară arată bine, chiar dacă este la nivelul 8/10 de hipsterism. Lemn vopsit în culori stridente, două măsuțe incomode în stradă și puțin motiv românesc cât să fie plăcut ochiului de cunoscător.

Interiorul mi s-a părut că este un fel de copil născut din design-ul Divan-ului din Centrul Vechi și aranjamentul Calif-ului de la Iancului. Cu alte cuvinte arată bine și este practic.

Interior Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Dar nu pentru design m-am dus la Mi și Mu, așa că am trecut rapid la a vedea gusta și ochii mei ce înseamnă artă când vine vorba de mici.

Ce se vede în imaginea de mai jos este un meniu. Așa vin toate  la ei: mici, muștar (la alegere - voi explica imediat ce înseamnă asta), cartofi prăjiți, pită și o băutură al alegere între sucuri și bere. Normal că alegi berea, suc la mici nu prea merge. Din punctul ăsta de vedere au o bilă albă atât pentru aspect cât și pentru varietatea de carbohidrați.

Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi-a plăcut foarte mult că îți pui singur ce muștar vrei și cât vrei. Nimic altceva nu poate să strice experiența unui porceli cinstite cu mici și bere ca insuficiența muștarului și a pitei. Varietatea muștarului este ridicată: clasic, cu chilii,  tarhon, hrean și încă unul care îmi scapă acum.

Pe zona asta băieții stau chiar bine. Încă o bilă albă!


Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Micii în sine nu sunt cei mai impresionanți ca dimensiune, dar sunt foarte gustoși și vin în vreo 4 combinații posibile: pofticioși (PVO - porc, vită și oaie), extra (PV), clasici (OV) și picanți (PV mai înțepător).

Eu am testat pofticioși și picanți și dacă ar fi să fac o recomandare aș zice picanți. Sunt mai puțin zemoși ca cei pofticioși ( din imaginea de mai sus ) și sunt ceva mai diferit la gust față de ce găsești peste tot prin București.

Nu sunt ei chiar ambrozia zeilor mult lăudată în moto, dar...

Grill Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Cinstiți, vin extrem de repede și sunt alte lucruri care compensează pentru a transforma review-ul ăsta în recomandare. Unul dintre ele este prețul (imaginea următoare) care mi se pare că este extrem de competitiv cu oricine altcineva care face mici pe o rază de 2-3 kilometri. Șapte lei pentru 3 mici și muștar nu găsești nicăieri în centru.

16 lei a fost meniul de mai sus de 5 mici, o bere, cartofi prăjiți, pită și muștar la discreție. Ăsta e preț care ar trebui să sperie puțin șaormeriile din zonă. La ceas de seară (nu știu încă dacă e deschis până noaptea târziu) nu mare mi-ar fi mirarea să auzi printre grupurile de petrecăreți un "Hai să mergem bă la niște mici".

#onecanonlydream

Prețuri Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

În total a strâns cam multe bile albe și cred ca e cazul să compensez cu niște mici nemulțumiri. Cea mai mare frustrare a fost că primești doar o furculiță cu care te chinui puțin să sacrificii micuții. Nu zic că mi-ar fi rușine să apuc cu mâna, dar locul se vrea să fie într-un fel care nu ar aproba o astfel de apucătură. Aș putea să mă plâng și de scaunele cam incomode, dar nu vreau să îmi fac o reputație de mironosiță pe internet.

Locul e mișto, mâncarea e bună și ieftină - asta cât o să mai țină așa pentru că nu cred că e profitabil să dai micul cu 2 lei. E ușor de ajuns (la Lupoaică) și recomand oricărui cunoscător în ale micilor să dea o fugă pentru a avea impresiile la el data viitoare când se întâmplă Marea Adunare.

#undeteducitumicule

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Și ce faci când vine viitorul peste tine?

Știți care e cel mai surprinzător lucru la știrea că 10 edituri dau în judecată Bookster pentru cum funcționează modelul lor de business? Că le-a luat 7 ani să facă asta.

Șapte ani în care toată lumea credea că au o căsnicie fericită și că fiecare e mulțumit cu partea lui pe care o primește de la cele aproape 1000 de companii înrolate în sistem. 

Surpriză! Erau probleme în paradis, dar nu atât de mari încât a doua zi să se strângă toate editurile la o șuetă. Și au tăcut și au tot încasat bătaie fără să se clintească.

Nimeni de la nicio editură nu și-a zis: „Hai să ne facem Bookster-ul nostru!”. Nimeni nu s-a gândit la motivele pentru care Bookster prinde la corporatiști și cum ar putea să satisfacă această nevoie. Au stat cuminți și n-au schimbat nimic, iar rezultatul îl vedem acum după câțiva ani.

Să nu mă înțelegeți greșit, nu zic că ceea ce face Bookster este corect/moral pentru autori & edituri, dar îi apreciez pentru cum au exploatat această oportunitate de business. 

Și acum e …

In 8 luni de rulat tigari am economisit ...

Acum aproape 8 luni (fara 2-3 zile) m-am apucat sa imi rulez singur tigarile din motive financiare si de gust. Astazi am avut curiozitatea sa imi numar cutiile de filtre goale pe care le-am pastrat fix pentru postul asta. 16 cutii a cate 200 de filtre fiecare adica cam 3200 de tigari in 8 luni. Echivalentula a 160 de pachete de tigari. Wow. Mi se pare foarte mult. Dar tot raul spre bine. Lasati-ma sa va demonstrez.

Inainte fumam un pachet de tigari pe zi. M-am apucat acum de rulat tigari acum ~240 de zile si am fumat echivalentul a 160 de pachete de tigari. Drept urmare am fumat cu 80 de pachete mai putin decat inainte. Putin mai sanatos pentru ca tabachera mea scoate tigari subtiri si inainte eram cu Kent lung.