Treceți la conținutul principal

Mi și Mu - fastfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

De vreo 3-4 luni era în Centrul Vechi (vis a vis de biserica Sf. Gheorghe) un fast food pe care îl tot așteptam să se deschidă pentru că aveam un motto cam tupeist: "Tradiționali mici aduși la nivel de artă". Păi cum? Micii tradițional sunt în esență o expresie cultural-artistică cu suficientă maturitate încât cu greu cred că cineva poate să îi ducă pe noi culmi ale gustului.

Dar motto-ul și-a făcut treaba și m-a făcut curios încât să trec de câteva ori prin zonă doar să văd dacă s-a deschis sau nu. Nu se deschisese și nici nu părea că lucrurile avansau în vreun fel înauntru. Am presupun că a venit criza mai devreme peste ei și o să fie genul ăla de loc care nu se deschide vreodată.

Intrarea Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Vineri pe 25 au deschis oficial și eu abia doar peste weekend am aflat, așa că ieri m-am dus glonț să văd despre ce e vorba. Din afară arată bine, chiar dacă este la nivelul 8/10 de hipsterism. Lemn vopsit în culori stridente, două măsuțe incomode în stradă și puțin motiv românesc cât să fie plăcut ochiului de cunoscător.

Interiorul mi s-a părut că este un fel de copil născut din design-ul Divan-ului din Centrul Vechi și aranjamentul Calif-ului de la Iancului. Cu alte cuvinte arată bine și este practic.

Interior Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Dar nu pentru design m-am dus la Mi și Mu, așa că am trecut rapid la a vedea gusta și ochii mei ce înseamnă artă când vine vorba de mici.

Ce se vede în imaginea de mai jos este un meniu. Așa vin toate  la ei: mici, muștar (la alegere - voi explica imediat ce înseamnă asta), cartofi prăjiți, pită și o băutură al alegere între sucuri și bere. Normal că alegi berea, suc la mici nu prea merge. Din punctul ăsta de vedere au o bilă albă atât pentru aspect cât și pentru varietatea de carbohidrați.

Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Mi-a plăcut foarte mult că îți pui singur ce muștar vrei și cât vrei. Nimic altceva nu poate să strice experiența unui porceli cinstite cu mici și bere ca insuficiența muștarului și a pitei. Varietatea muștarului este ridicată: clasic, cu chilii,  tarhon, hrean și încă unul care îmi scapă acum.

Pe zona asta băieții stau chiar bine. Încă o bilă albă!


Meniu Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Micii în sine nu sunt cei mai impresionanți ca dimensiune, dar sunt foarte gustoși și vin în vreo 4 combinații posibile: pofticioși (PVO - porc, vită și oaie), extra (PV), clasici (OV) și picanți (PV mai înțepător).

Eu am testat pofticioși și picanți și dacă ar fi să fac o recomandare aș zice picanți. Sunt mai puțin zemoși ca cei pofticioși ( din imaginea de mai sus ) și sunt ceva mai diferit la gust față de ce găsești peste tot prin București.

Nu sunt ei chiar ambrozia zeilor mult lăudată în moto, dar...

Grill Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

Cinstiți, vin extrem de repede și sunt alte lucruri care compensează pentru a transforma review-ul ăsta în recomandare. Unul dintre ele este prețul (imaginea următoare) care mi se pare că este extrem de competitiv cu oricine altcineva care face mici pe o rază de 2-3 kilometri. Șapte lei pentru 3 mici și muștar nu găsești nicăieri în centru.

16 lei a fost meniul de mai sus de 5 mici, o bere, cartofi prăjiți, pită și muștar la discreție. Ăsta e preț care ar trebui să sperie puțin șaormeriile din zonă. La ceas de seară (nu știu încă dacă e deschis până noaptea târziu) nu mare mi-ar fi mirarea să auzi printre grupurile de petrecăreți un "Hai să mergem bă la niște mici".

#onecanonlydream

Prețuri Mi și Mu -  fasfood hipsteresc cu mici și muștar

În total a strâns cam multe bile albe și cred ca e cazul să compensez cu niște mici nemulțumiri. Cea mai mare frustrare a fost că primești doar o furculiță cu care te chinui puțin să sacrificii micuții. Nu zic că mi-ar fi rușine să apuc cu mâna, dar locul se vrea să fie într-un fel care nu ar aproba o astfel de apucătură. Aș putea să mă plâng și de scaunele cam incomode, dar nu vreau să îmi fac o reputație de mironosiță pe internet.

Locul e mișto, mâncarea e bună și ieftină - asta cât o să mai țină așa pentru că nu cred că e profitabil să dai micul cu 2 lei. E ușor de ajuns (la Lupoaică) și recomand oricărui cunoscător în ale micilor să dea o fugă pentru a avea impresiile la el data viitoare când se întâmplă Marea Adunare.

#undeteducitumicule

Comentarii

Postări Populare

Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei…

De ce excursiile gratuite pentru pensionari sunt o idee bună

Ce credeți că a răspuns domnul din imagine la întrebarea? Nu. N-a ieșit niciodată din țară. Nici măcar până la vecinii bulgari. Vedeți aici o oportunitate da face ceva mai buni cu banii aruncați anual pe schimbatul bordurilor?

Mai dau un indiciu citându-l pe Mark Twain, chiar el.

Călătoritul este fatal pentru prejudecăți, bigotism sau îngustimea minții Unu plus unu fac doi și într-o lume ideală acești pensionari ar da nas în nas, poate pentru prima oară, cu ce e pe afară. Chiar și în falimentara Grecie de care poate au râs acum câțiva ani la Radio Șanț. Sau de frații bulgari care au fost ciuca bătăilor în toate glumele pre decembriste cu vecini mai săraci.

Poate mini vacanța asta o să le ridice niște semne de întrebare. Ăștia de ce au autostrăzi și noi nu avem? Ăștia cum de își permit la pensie să iasă la restaurant? Ăștia de ce nu se înghesuie la cozi interminabile? Ăștia de ce zâmbesc mai tot timpul? De ce ei pot și noi nu putem?

Și poate vor pune unu plus unu pe hârtie și vor găsi…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…