"Visul unei nopţi de vară" în regia lui Tim Robbins

"Visul unei nopţi de vară" în regia lui Tim Robbins

De 6 ani merg la Festivalul International de Teatru de la Sibiu și de fiecare dată prind un spectacol care chiar mă impresionează. E spectacolul setează tonul întregii experiențe sibiene și cel care mă face vorbăreț pe subiectul teatru. Anul acesta "Visul..." lui Tim Robbins a fost acel spectacol despre care simt cumva nevoia să aștern câteva rânduri.

E un maraton shakespearian de aproape 3 ore care își arată clasa în fiecare clipă. M-a făcut să simt că am văzut în sfârșit acel teatru britanic despre care tot am văzut prin filme. Acel spectacol care vorbește direct spectatorilor și care pune accent doar pe talentul actorilor și puterea vocilor acestora.

Efectele speciale și decorul sunt aproape inexistente - semn că reinterpretarea vrea să țină tot timpul publicul cu ochii pe actori. Sau poate e doar o tentativă de a se duce mai mult în zona teatrului de acum sute de ani - n-aș putea spune, dar rezultatul pare atât de natural încât mă face să mă întreb de ce n-am văzut mai multe astfel de piese de teatru.

Spectacolul este captivant, dar și dificil de urmărit pentru cei care nu sunt prea prietenoși cu limba engleză. Cu toate că până la sfârșit te obișnuiești, prima parte din spectacol poate părea copleșitoare.

Piesa se mai joacă miercuri, joi și vineri la Teatrul de Comedie din București, dar e la fel de sold out ca la Sibiu așa că nu pot să închei cu recomandarea du-te să o vezi că s-ar putea să fie puțin peste mână. Cu toate astea, pot să vin cu o recomandare după 6 ediții de FITS: în iunie e bine să bifezi puțin teatru!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!