Treceți la conținutul principal

O seară în compania berarilor amatori din București

Întâlnirea berarilor amatori din 23 septembrie 2016

N-am mai făcut bere în casă de un an și ceva, dar cu toate astea mi-am permis aseară să dau o fugă pe la întâlnirea berarilor amatori. Undeva într-un complex industrial din Berceni, aseară s-au întâlnit o mână de hombrewers să facă schimb de experiență și să guste niște bere făcută acasă.

Eu cu făcutul berii din kit-uri eram cel mai amator dintre amatori. O bună parte trecuseră deja la următorul nivel în care îți faci singur amestecul. E multă muncă și rezultatele nu sunt tot timpul sigure ca la un kit de bere. Berea se poate acri cu ușurință și nici măcar nu îți dai seama ce n-a mers cum trebuie. Eh. Dar și rezultatele sunt proporționale cu bătaia de cap.

kit-uri de bere Brewfarm
Două rafturi cu kit-uri de bere Brewfarm

Am pus multe întrebări, unele poate chiar stupide, dar și am ascultat mult. E ușor să asculți oameni pasionați vorbind despre ceea ce le place. Unii aveau planuri mai mari sau mai mici, dar toți doreau cumva ca zona asta de homebrewing să crească. E greu că procesul este unul de durată și munca depusă nu este una flashy demnă de like-uri pe Facebook/Instagram.

Stai și freci la sticle și butoaie de ți se acrește dacă nu ești echipat corespunzător. Știu pe propria piele când am frecat preț de 5-6 ore vreo 120 de sticle de bere. N-aveam niciun echipament și a fost o muncă de chinez - să mi se scuze expresia. Acum am învățat cum stă treaba și am de la picurător la spălător de sticle. Altă viață.

Întâlnirea berarilor amatori din 23 septembrie 2016

Unii participanți au adus bere făcute de ei. Trei - patru sticle acolo cât să gustăm nițel și să ne dăm cu părerea. Au fost bune, dar nu pot spune că m-au impresionat prea mult. Mie îmi place berea asta mai țărănească - gen india pale ale sau stout-uri - care are un grad ridicat de alcool, aftertaste puternic și o gingășie ca un elefant într-un magazin cu bibelouri.

A lor a fost așa mai finuță. Băi și e muncă să faci o bere acasă finuță.

Întâlnirea berarilor amatori din 23 septembrie 2016

După vreo 2 ore am plecat. Puțin încălzit și chitit ca toamna asta să mai fac o bere. Până una alta, luați și citiți despre cum poți să faci bere acasă. Enjoy.

Comentarii

  1. Ce valabilitate are berea făcută în casă? :) Eu beau putina bere si daca ma apuc sa fac presupune să dau o petrecere că sa o termin repede?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu exact. Cred că mai mult de 3 săptămâni. Dacă o ai la rece chiar și mult mai mult.

      Ștergere
  2. Pai, totusi ar merge un ursus, ca mi-ai cam facut pofta dar nici un whisky scotian nu strica :)) ... desigur la ore decente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În general berarii amatori sunt porniți împotriva berilor acestea "comerciale". Eu sincer nu prea îi înțeleg, nu mi se pare că sunt în aceeași zonă de consum. În primul rând diferența de preț la raft e de 3-4 ori. Lucru pe care eu nu l-aș trece cu vederea atât de ușor.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…