O întrebare pentru galeriile de fotbal care au venit aseară la proteste

protest piata victoriei 01.02.2017

Am fost și eu aseară la protest alături celelalte sute de mii de tineri. Tineri care au venit să protesteze pașnic și cu tot felul de pancarte care mai de care mai creative. Am pus pe Facebook un album cu o parte din cele văzute - pentru cei care sunt curioși.

Pe la 21:30 am plecat că îmi intrase frigul în oase. Azi o să vin și mai bine pregătit pentru a face față temperaturilor de afară. Până când am plecat eu, nu cred că s-a înregistrat vreun eveniment. Totuși, când am ajuns acasă începuse bătaia voastră, a suporterilor, cu forțele de ordine. Vă zic suporteri pentru că erați îmbrăcați identic și vă comportați la fel ca ultrașii pe care îi știu de la competiții sportive. Sper că nu o luați în nume de rău.

Acum eu nu vă cunosc extrem de bine, dar am o nelămurire. Voi, suporterii de care se tot vorbește pe Internet și la TV, de ce ați venit în piață cu petarde, cocktailuri molotov și alte de gen? În momentul în care faci asta e destul de evident că dorești un conflict.

Nu-ți zici Am luat ceai fierbinte, o pancartă și aș putea să iau și cocktailul ăsta molotov care stă pe masa din sufragerie și adună praf dacă vrei să protestezi pașnic. Așa că văd 3 posibilități pentru care ați venit pregătiți cum ați venit și sincer nu prea înțeleg nicio variantă.


  1. Mergi în piață să protestezi, dar sigur or să fie și jandarmi așa că n-ar strica o mică bătaie de miercuri seara.
  2. Șeful galeriei a zis să mergem să ne batem cu jandarmii pentru că ăștia nu vor să îl elibereze pe mare patron al echipei Ț. 
  3. Entitatea X ne-a dat niște bani, semințe, bere, orice să mergem să ne batem cu jandarmii pentru a împrăștia protestatarii pașnici. 
Bun. 

La prima variantă e clar că ai o problemă de integrare în societate sau o relație de love-hate cu băieții în albastru. N-au venit la ultimul date-bătaie plănuit. Se mai bat pe ascuns și cu altă galerie și ai aflat de asta. Nu prea mai au chef de bătaie în ultimul timp și pe tine te frustrează asta. Ce să zic. E greu în cuplu, dar problemele astea ar trebui să fie rezolvate în particular. Nu în fața sute de mii de oameni. 

A doua variantă e lesne de înțeles. De ce n-ai vrea să iasă cât mai repede băiatul și băieții care au dus fotbalul românesc în fața televizorului în ultimii ani? Doar că legea asta nu prea se aplică acestor personaje. N-are nicio legătură cu ei și te-ai informat cam prost. 

Varianta a 3-a mi se pare cea mai deranjantă. Dacă te transformi pentru bani într-un instrument în mâinile băieților deștepți, nu ești cu nimic mai bun ca patronii și jucătorii pe care îi înjuri pe stadion. Nu ești soluție a problemei, ci parte din ea. Parte din corupția care ți-a distrus sportul preferat. Cam nașpa, nu?

Mi se pare ironic ca pe stadion să îi boscorodești pe ăia care nu sunt trup și suflet alături de echipa ta favorită, iar tu să faci fix același lucru pentru niște mărunțiș. Păi nu așa stă treaba. Nu asta înseamnă să fii suporter adevărat. 

Toate cântările tale sunt degeaba. Ești la fel de corupt ca miticii. Ar trebui să cântăm noi despre tine și despre cărnița din frigider pe care o meriți. Dar noi nu suntem așa de organizați ca voi. 

Eu sper că e prima variantă și că v-ați făcut damblaua. Diseară, dacă se mai întâmplă diseară, vă așteptăm liniștiți să beți un ceai cu noi. Puteți să dansați, să cântați, să ne învățați coregrafie, dar să o lăsam mai ușor cu bătaia cu jandarmii că a doua zi trebuie să mergem la muncă. 

Mulțumesc.

Comentarii

  1. Pai ia vezi aici, filmul plus descrierea (mai e si partea 1)
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154906659628608&id=610503607

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!