Mini maratonul micilor de 1 mai

Mini maratonul micilor de 1 mai
Chiparo╚Öii ─â╚Ötia sunt poza╚Ťi undeva prin Sibiu

Luni am purces cu Mariciu la un mini maraton de mici. De fapt el era chitit pe asta, eu doar am fost un fel de at├órnache. Primul lucru pe care vreau s─â ├«l zic c─â a pleca ├«ntr-un tur al micilor fix de ├«nt├ói mai nu este o idee bun─â. Este fix momentul c├ónd toat─â lumea a ie╚Öit la o por╚Ťie de mititei a╚Öa c─â mai mult stai la coad─â dec├ót la degustare.

Maratonul a început la Terasa Obor unde coada de 20-30 de metri era un cocktail de vârste și clase sociale. Am înfulecat rapid 3 mici o chiflă și două beri la pahar, 14 lei. Clasic, cinstit, bun. Astea sunt cuvintele pe care le-aș folosi dacă m-ar întreba careva cum sunt micii de la Obor. Aproape de cei mai buni mici, dar încă destul de departe.

Urm─âtorul loc recomandat a fost ├«n Gara Obor unde n-a g─âsit deschis. Totu╚Öi, de acolo am plecat la Republica unde se zvonea c─â e un rai al mititeilor. Problema e c─â nu cred c─â am nimerit unde trebuie. Bodega cu 4 mese de l├óng─â gar─â n-a fost ceea ce trebuie. Mi-au dat pur ╚Öi simplu mici nef─âcu╚Ťi pentru care am ╚Öi a╚Öteptat aproape 20 de minute.

Ultima oprire a fost la Br─âne╚Öti, la Casa Veldoni, unde cu greu am g─âsit un loc. Era super plin ╚Öi to╚Ťi mesenii aveau acela╚Öi lucru ├«n farfurie: mititei cu cartofi pr─âji╚Ťi. P─ârea s─â fie ce trebuie. Chiar bifa ╚Öi regula de aur se m─ân├ónc─â bine dac─â vecinii vin s─â ├«╚Öi ia de m├óncare pentru acas─â, dar a╚Ötep╚Ťi de ├«╚Ťi sar capacele de foame.

Fix c├ónd ne-am a╚Öezat noi, o vecin─â venise s─â ia ni╚Öte mici pentru acas─â ╚Öi a primit rapid r─âspunsul: peste o or─â jum─âtate. Cred c─â ╚Öi la noi a durat cam la fel. Era frenezie de mici. Un curios a ├«ntrebat c├ót mai dureaz─â dac─â s-ar pune acum la mas─â ╚Öi r─âspunsul a scurt: dac─â comanzi acum ai 200 de mici ├«n fa╚Ť─â. 

Micii n-au fost cine ╚Ötie ce. Unul a fost cam nef─âcut, ceilal╚Ťi nu m-au impresionat. Nu vreau s─â m─â laud, dar fac mici mult mai buni cu carne din supermakert-uri. N-a meritat a╚Öteptarea, n-a meritat drumul ╚Öi ├«n mod cert n-a meritat forfota din jurul mesei noastre.

Înainte de concluzie, am pus și blogul lui Marian pe tema asta. El a fost mai îngăduitor.Dacă mai trebuia careva convins, întâi mai este o zi proastă pentru astfel de tururi și pentru ieșit în general la mici. Tot ce înseamnă terasă cu grătar din București și împrejurimi este arhi-plină. Bucătarii sunt în viteza a 5-a și dau rateuri la greu. Mai bine ieși la un burger cinstit și bagi mititei în altă zi. #părereamea

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza