Treceți la conținutul principal

Mini maratonul micilor de 1 mai

Mini maratonul micilor de 1 mai
Chiparoșii ăștia sunt pozați undeva prin Sibiu

Luni am purces cu Mariciu la un mini maraton de mici. De fapt el era chitit pe asta, eu doar am fost un fel de atârnache. Primul lucru pe care vreau să îl zic că a pleca într-un tur al micilor fix de întâi mai nu este o idee bună. Este fix momentul când toată lumea a ieșit la o porție de mititei așa că mai mult stai la coadă decât la degustare.

Maratonul a început la Terasa Obor unde coada de 20-30 de metri era un cocktail de vârste și clase sociale. Am înfulecat rapid 3 mici o chiflă și două beri la pahar, 14 lei. Clasic, cinstit, bun. Astea sunt cuvintele pe care le-aș folosi dacă m-ar întreba careva cum sunt micii de la Obor. Aproape de cei mai buni mici, dar încă destul de departe.

Următorul loc recomandat a fost în Gara Obor unde n-a găsit deschis. Totuși, de acolo am plecat la Republica unde se zvonea că e un rai al mititeilor. Problema e că nu cred că am nimerit unde trebuie. Bodega cu 4 mese de lângă gară n-a fost ceea ce trebuie. Mi-au dat pur și simplu mici nefăcuți pentru care am și așteptat aproape 20 de minute.

Ultima oprire a fost la Brănești, la Casa Veldoni, unde cu greu am găsit un loc. Era super plin și toți mesenii aveau același lucru în farfurie: mititei cu cartofi prăjiți. Părea să fie ce trebuie. Chiar bifa și regula de aur se mănâncă bine dacă vecinii vin să își ia de mâncare pentru acasă, dar aștepți de îți sar capacele de foame.

Fix când ne-am așezat noi, o vecină venise să ia niște mici pentru acasă și a primit rapid răspunsul: peste o oră jumătate. Cred că și la noi a durat cam la fel. Era frenezie de mici. Un curios a întrebat cât mai durează dacă s-ar pune acum la masă și răspunsul a scurt: dacă comanzi acum ai 200 de mici în față. 

Micii n-au fost cine știe ce. Unul a fost cam nefăcut, ceilalți nu m-au impresionat. Nu vreau să mă laud, dar fac mici mult mai buni cu carne din supermakert-uri. N-a meritat așteptarea, n-a meritat drumul și în mod cert n-a meritat forfota din jurul mesei noastre.

Înainte de concluzie, am pus și blogul lui Marian pe tema asta. El a fost mai îngăduitor.



Dacă mai trebuia careva convins, întâi mai este o zi proastă pentru astfel de tururi și pentru ieșit în general la mici. Tot ce înseamnă terasă cu grătar din București și împrejurimi este arhi-plină. Bucătarii sunt în viteza a 5-a și dau rateuri la greu. Mai bine ieși la un burger cinstit și bagi mititei în altă zi. #părereamea

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…