Treceți la conținutul principal

Pulled pork e noul burger făcut cu stângăcie într-un food truck


Prima oară când am auzit de pulled pork a fost pe la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu acum vreo 3-4 ani. Pe vremea aia am încercat în Piața Mare un sandviș cu pulled pork și niște jalapeno care mi-a plăcut. Pe moment nu pot spune că i-am acordat prea multă importanță și cumva am uitat de noțiunea de pulled pork.

De atunci fenomenul porcului răvășit, parcă așa se traduce în română, a explodat. Nu pot sa mă mai împiedic la un festival că brusc ajung cu nasul într-un carton cu pulled pork. Este peste tot, iar tradiționalul burger făcut pe grabă și puțin ars de la food truck a ajuns o raritate.

Nu zic că este un trend rău pentru că de bine de rău servirea este semnificativ mai rapidă și gustul se păstrează constant de la săptămână la săptămână, dar parcă ar trebui să ne zicem Destul pulled pork! În weeekend la Summer Well am dat peste cei de la Munchies, cred că așa se numeau, care aveau ce se vede mai sus: loaded fries pulled pork.

Combinația n-a fost una rea, chiar bună, dar a fost extrem de sățios. Cu un sfert din cantitate îți potoleai pofta, iar cu jumătate te cam săturai. Cât pulled pork să tot bagi în tine? Că totuși este destul greu, iar puțini sunt în stare să îl ducă într-o zonă de gust senzațional. Iar atunci chiar nu vrei să faci o amestecătură de gusturi și arome.

Eu zic să o luăm mai încet și să nu ducem în banalitate ceva așa de bun precum pulled pork-ul. Nu orice combinație merge. Cea de mai sus este un bun exemplu pentru asta. Putea să fie un twist interesant pentru o garnitură, dar ca fel principal a fost puțin prea mult.

Fac acest apel înainte să apară pulled pork-ul în pizza sau pe înghețată.  Hai să îl ținem în chiflă unde îi șade bine și îi priește. În plus, nu este o rușine să ai un food truck și să n-ai nimic cu pulled pork. Câteodată nu se potrivește și nu o să te judece nimeni pentru asta.

Dar o să treacă ceva timp până vom învăța asta, iar până atunci închei cu un mesaj de încurajare: Spune nu pulled pork-ului în orice! O să fie greu, dar în final o să fie bine.

Comentarii

Postări Populare

Fântâna de mici pentru că în viață e bine să te mai și distrezi

Inițial nu doream să scriu despre asta, dar am văzut la Radu două comentarii care sunt cumva chintesența tradiționalismului românesc referitor la cum ar trebui să fie o nuntă. Ai acolo frumos o listă pe care trebuie să o bifezi ca să fie bine, iar dacă te abați cât de puțin de la lista respectivă riști să ai pe cineva care automat o să comenteze ceva.

La nunta noastră am vrut să ne abatem de la niște ritualuri în care nu ne regăseam - unul dintre ele fiind numărul exagerat de feluri de mâncare care te încătușează pe scaun cu orele, iar altul fiind lipsa asta de personalizare a unui eveniment major din viață. Dacă pe primul l-am rezolvat ușor cu un bufet suedez cu de toate pentru toți, al doilea a fost puțin mai dificil de implementat.

Dificil, dar nu imposibil.

Daria și-a pus amprenta prin desenarea meniurilor, table mat-urilor, mărturiilor și a numerelor de pe mese, iar eu prin asamblarea și executarea a 8-ei minuni a lumii: fântâna de mici. Deja simt așa niște sprâncene ridicate un…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Garmin Fenix 5 Plus de acum 4 zile și în România

Acum câteva zile mă cheamă cei de la Garmin la un eveniment de lansare. Le zic din start că deși sunt fan, mai bine nu vin pentru că mă apucă salivarea pe acolo la vreun ceas de 500 de euro pe care nu o să îl cumpăr doar pentru plimbatul câinelui p-afară. Mi-au zis că e ok, pot să vin pentru că ăsta nou e în jur de 700 de euro. Aaaah. Păi de ce n-ai spus așa băiatule.

Ajuns acolo, primul lucru care m-a impresionat a fost că 8 din 10 invitați aveau un model Garmin la mână. Brusc m-am simțit ca într-un cult, iar eu eram cel mai sărac de acolo cu Vivofit-ul meu de doar 100 de euro. M-am îmbărbătat rapid și m-am uitat pe la noile modele.

N-arată rău, iar cel galben chiar pot spune că mi-a făcut cu ochiul.

Noile Garmin Fenix 5 Plus au ca noutăți un mod de plată contactless, stocare de muzică direct în ceas și un program de aclimatizare la mari înălțimi. Asta pe lângă toate celelalte dotări de pe variantele precedente: notificări de pe telefon, GPS, hărți, busolă, altimetru, accelerometru,…