Pulled pork e noul burger făcut cu stângăcie într-un food truck


Prima oară când am auzit de pulled pork a fost pe la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu acum vreo 3-4 ani. Pe vremea aia am încercat în Piața Mare un sandviș cu pulled pork și niște jalapeno care mi-a plăcut. Pe moment nu pot spune că i-am acordat prea multă importanță și cumva am uitat de noțiunea de pulled pork.

De atunci fenomenul porcului răvășit, parcă așa se traduce în română, a explodat. Nu pot sa mă mai împiedic la un festival că brusc ajung cu nasul într-un carton cu pulled pork. Este peste tot, iar tradiționalul burger făcut pe grabă și puțin ars de la food truck a ajuns o raritate.

Nu zic că este un trend rău pentru că de bine de rău servirea este semnificativ mai rapidă și gustul se păstrează constant de la săptămână la săptămână, dar parcă ar trebui să ne zicem Destul pulled pork! În weeekend la Summer Well am dat peste cei de la Munchies, cred că așa se numeau, care aveau ce se vede mai sus: loaded fries pulled pork.

Combinația n-a fost una rea, chiar bună, dar a fost extrem de sățios. Cu un sfert din cantitate îți potoleai pofta, iar cu jumătate te cam săturai. Cât pulled pork să tot bagi în tine? Că totuși este destul greu, iar puțini sunt în stare să îl ducă într-o zonă de gust senzațional. Iar atunci chiar nu vrei să faci o amestecătură de gusturi și arome.

Eu zic să o luăm mai încet și să nu ducem în banalitate ceva așa de bun precum pulled pork-ul. Nu orice combinație merge. Cea de mai sus este un bun exemplu pentru asta. Putea să fie un twist interesant pentru o garnitură, dar ca fel principal a fost puțin prea mult.

Fac acest apel înainte să apară pulled pork-ul în pizza sau pe înghețată.  Hai să îl ținem în chiflă unde îi șade bine și îi priește. În plus, nu este o rușine să ai un food truck și să n-ai nimic cu pulled pork. Câteodată nu se potrivește și nu o să te judece nimeni pentru asta.

Dar o să treacă ceva timp până vom învăța asta, iar până atunci închei cu un mesaj de încurajare: Spune nu pulled pork-ului în orice! O să fie greu, dar în final o să fie bine.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!