Material nou în programa școlii de grătargii: documentarul Barbecue


Pentru că ieri am făcut cel mai devreme grătar de primăvara din viața mea și pentru că mai sunt oameni printre noi care nu cred în încălzirea globală, aseară am zis să mai aprofundez puțin subiectul cu un documentar despre grătare.

M-am așezat frumos în pat și am dat drumul pe Netflix a acestui documentar numit simplu Barbecue care a făcut de un gigel de pe Reddit. Zice că i-a luat aproape 3 ani și 12 țări ca să filmeze cele aproape 2 ore. Eu zic că a făcut o treabă bună, chiar dacă o lungește ca o zi de post cu influența grătarului în a aduce comunități laolaltă și a aduce oamenii mai aproape.

Dacă privești documentarul din punctul ăsta de vedere, este cam de un 5 din 10. Dacă îl iei ca pe o metodă de a mai vedea cum fac și alții grătare și lucrul ăsta poate îți dă niște idei pentru următorul grătar pe care deja îl planifici, este mai spre un 9 din 10. Dacă a n-ai mai mâncat carne de 2 săptămâni, atunci chiar îți recomand să nu te uiți că nu o să îți facă bine.

Chiar și stomacul plin, Barbecue m-a făcut să mă ling pe bot de câteva ori și să sugrum pofta de grătar atunci și acolo cu niște vin de țară și covrigei pe sfoară. După ce am scăpat de pofte, am fost în stare să mă uit cu un ochi aprig de învățăcel și să fur niște meserie, măcar la nivelul conceptual.

Nu vreau să intru în prea multe spoilere că mi se pare că n-are rost, dar documentarul e cu o mare recomandare din partea mea dacă anul ăsta ai făcut mai mult de 5 grătare cu mâna ta. Mi-a dat niște idei pentru 2018 și sper să îl corup și pe Doru Panaitescu în niște escapade din astea culinare.

Cum ziceam, e pe Netflix (cred că așa se dă link). Are aproape 2 ore. Ajută să aveți ceva bun de mâncat la el pentru că e cu pofte. Uitați-vă. Merită. Barbecue - mai că îmi vine să aprind niște cărbuni că nici azi nu se anunță să fie prea frig pentru un grătărel.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!