Cum mă împac cu Google Home după 3 săptămâni de la achiziție



Răspunsul super scurt este că mă împac destul de bine.

A fost genul ăla de achiziție pe care nu mi-am dorit-o neapărat, dar acum o lună am prins o ofertă bună la doar 560 de lei sau ceva de genul ăsta pe emag și am zis why not? Chiar și pentru un moft, reducerea de la 720 cât e acum era una semnificativă.

Prima bilă neagră a venit când am vrut să îl bag în priză că am descoperit că e versiunea de UK/US, iar eu nu aveam adaptor de priză. Am la metrou o gheretă cu tot felul de electronice și am rezolvat rapid problema cu 10 lei, dar rezultatul este unul total inestetic pentru cineva care dă mai mult de doi bani de estetică.

Setarea inițială a fost putin problematică pentru că nu reușeam sub nicio formă să setez multi-user voice matching-ul, dar până la urmă soluția s-a dovedit a fi destul de simplă, chit ca am pierdut vreo 2 ore să o găsesc: trebuia să reseteze voice recognition-ul din Google Assistant-ul de pe telefon. Poate ajută pe cineva pe viitor informația asta.

După ce l-am setat am început să întreb prostiile clasice: hei Google, spune-mi un banc. Sau: hei Google cum e vremea afară. Iar mai încolo am evoluat la: hei Google găsește-mi telefonul pe care îl am în mână. Știți, lucrurile alea total inutile care nu justifică o boxă smart. Tocmai de asta am zis că aștept câteva săptămâni înainte să pun ceva pe blog ca să scap de factorul ăsta de nou.

Între timp am descoperit că Google Home poate să fie chiar util în unele situații. Mi-am conectat Chromecast-ul la el și acum doar îi zic ce serial și episod vreau să văd de pe Netflix. Ceva similar știe și cu Spotify. Știe chiar să pună și ultimul vlog de la vloggerul meu favorit, chiar dacă trebuie să mă screm într-un accent de tot râsul.

Cu toate astea, cel mai util lucru este o bătrânească listă de cumpărături sincronizată între utilizatorii Google Home-ului. Pe bune. Hei Google, adaugă-mi 6 beri în lista de cumpărături și îmi iau niște blesteme data viitoare când mândra este printr-un supermarket, dar măcar am bere în casă.

În afară de asta, m-am obișnuit atunci când echipez câinele pentru ieșit să întreb cum e vremea și să îmi adaptez vestimentația corespunzător. Sau să rezolv tot felul de trivia questions care invariabil apar când mă uit la televizor. Știu că sunt trivialități, dar cumva e mai ușor să întreb decât să pun mână pe telefon.

Pe viitor aș vrea să îmi organizez mai bine calendarul ca atunci când îl întreb ce am în programul zilei să îmi facă o imagine completă a întâlnirilor pe care le am. Momentan sunt împrăștiate prin vreo 3 calendare, iar Google Home-ul știe doar de calendarul pe contul cu care sunt logat.

Este o jucărie interesantă pe zona de asistent personal și în momentul în care o să învețe să primească întrebări de follow-up fără să mai zic cuvintele magice Hei Google înainte de fiecare o să fie chiar și plăcut de folosit. Acum este extrem de frustrant și tot timpul mă izbesc că îl întreb ceva fără ca el să mă asculte.

Google Home e o jucărie interesantă care nu rezolvă în esență nicio problemă. Doar ușurează unele lucruri. Și cu toate astea, își merită fiecare leu pentru că boxa în sine este una extrem de bună. Chiar dacă aș fi luat-o doar pentru a fi o altă boxă pe bluetooth, tot aș fi considerat că este într-o zonă excelentă calitate/preț.

Se aude extrem de bine și zic asta în condițiile în care n-am trecut cu volumul mai sus de 50%. Oamenii mai tehnici de pe Internet spun că își crează o referință 3d a camerei și din cauza asta știe cum trebuie să distribuie sunetul, eu doar am ascultat rezultatul și sunt impresionat - chiar dacă nu sunt cine știe ce audiofil.

Cu toate astea trebuie să recunosc că am o jenă mică legată de intimitatea personală de când am boxa asta inteligentă ce ascultă în permanență tot ceea ce vorbesc. Ca idee, Home-ul din sufragerie m-a auzit șoptind Hei Google din dormitorul aflat la vreo 12-14 metri mai încolo...

Dar, hei! Ăsta e viitorul, nu?

Și în loc de încheiere zic doar că dacă aș vrea doar un asistent personal, azi aș mi-aș cumpăra Google Home Mini-ul  pentru că practic aș putea să iau 3 la prețul unui Home. Și așa le-aș avea sincronizate între ele în toate camerele și aș putea să trimit mesaje vocale de la unul la altul. #cooleanu

Comentarii

  1. Desi cred ca stiu deja raspunsul, doar ca sa fie clar: vorbesti cu el in limba... engleza, nu? Adica acele 6 beri erau de fapt beers.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Doar în engleză. O să treacă mult timp până când o să înțeleagă româna.

      Ștergere
  2. Salut. Cum ai reușit sa legi spotify de google home. Ținând cont ca spotify este oficial și în România eu nu am reușit. La setările de music îmi da doar Google music. Mersi și aștept răspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acolo nici mie nu mi-a mers, dar dacă te duci în aplicația de Home de pe telefon, în Account Preferences și apoi Media Accounts o să poți să pui și spotify și netflix și mai multe. Iar comanda o să fie de forma Hei Google, play blabla on spotify.

      Ștergere
    2. Trebuie sa instalezi aplicatia pe telefonul pe care ai instalat google home mini si merge

      Ștergere
  3. Uneori nimereste și răspunsuri la followup q. Util mai e si timerul/ reminderla gatit sau pmecat la o întâlnire. Noi avem la birou alexa si google home mini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alexa am înțeles că urmează să primească în scurt timp follow-up listening sau cum l-au numit ei. Practic după ce zice ceva va mai aștepta câteva secunde să vadă dacă urmează o întrebare de follow-up. Abia aștept asta și pentru Google Home.

      Ștergere
  4. Și totuși am observat un mare minus cel puțin la home mini. Nu are posibilitatea de a se conecta la o boxa cu bluetooth. Sa nu mai vorbim de aux. Deci din punctul asta de vedere echo Dot rules.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt curios cand va apare un scandal despre ce asculta google prin aceste boxe (si nu numai), ce face cu datele respective si cum se va asigura intimitatea noastra. Sigur ca sunt utile, sunt viitorul. Dar cu siguranta trebuie reglementate. Pana atunci mai avem multe de trait.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ma puteti ajuta, am boxa google home si nu stiu cum sa pun o melodie preferată (direct prin adresare directa hei google ....)Dacă fac un abonament 22lei pot sa îi spun direct ce melodie vreau sa puna? Daca da ,ce pasi urmez pt.optiunea asta si unde pot face abonament? Nu ma descurc si nu stiu engleză. Multumesc frumos .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În principiu da, ai nevoie de abonament la Google Music. Și merge cu "hei google play nume melodie". Alternativ ar fi prin Spotify cu "hei google play nume melodie on spotify".

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!