Ursus Retro Nepasteurizată

Ursus Retro Nepasteurizată

Anul trecut, tot așa prin primăvară, a fost nebunie cu lansările de beri nepasteurizate în portofoliul celor de la Ursus, iar anul ăsta văd că o iau de la capăt. De data asta cu Ursus Retro despre care ei zic că este o bere blondă nepasteurizată cum se făcea odată. Cum exact se făcea... nu cred că am cum să aflu vreodată pentru că abia promovasem cu succes la făcutul la oliță când a venit Revoluția.

Cu toate astea, eticheta de Ursus Retro spune că ar trebui să mă aștept la un gust intens (4/5),  medium amărui (3/5) cu o culoare plăcută (3/5) și o spumă bogată (4/5). I-aș contrazice doar la partea cu amărui și aș mai da un punct de la mine.

Și ca să o iau puțin pe arătură, chiar îmi place sistemul ăsta de pahare-steluțe-whatever pe care l-am implementat ca să îți dai mai ușor seama dacă o bere pe gustul tău. E puțin aspirațional pentru că berea este sub 4 lei în magazin, 3.75 dacă nu mă înșeală memoria, dar apreciez încercarea și mi-ar plăcea să văd mai mulți producători care fac asta.

Dar să mă întorc la retro-ul nostru, îmi place forma sticlei și eticheta - e fix ce trebuie pentru un astfel de produs hipsteresco-cooleanu sub 35 de ani. Suspectez că e făcută de un prieten, dar n-am apucat să îl întreb lucrul ăsta. Oricum aspectul ăsta este unul irelevant pentru tentativa asta de review.

Berea, cum este berea la gust? Este ok. Ok pentru prețul ăsta, deși cred că era mai atractivă dacă era mai aproape de 3 lei. Gustul este unul relativ familiar pentru segmentul ăsta de preț, spuma mă enervează puțin pentru că din orice poziție am turnat n-am reușit să o limitez, iar after taste-ul este unul destul de pregnant chiar dacă nu căutam asta în mod special.

Strâmb puțin din nas pentru că berile nepasteurizate nu sunt favoritele mele. Și ăl de sus știe că încerc tot ce apare, dar nici una nu pot spune că m-a convertit în apostolul nepasteurizării. În schimb, dacă vorbim de niște ipa...

Concluzia mea de final e că e de încercat, dar la terasă și când e cald afară. Parcă pentru momentele alea e croită. Sau în sufragerie la niște board games cu niște prieteni pentru că e o bere cumințică care nu prea iese din segmentul ei de preț. Dar musai la sticlă pentru că la toamnă merge pus niște bulion.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!