Treceți la conținutul principal

Lazy Duck: pulled duck burgerul de nota 9/10

Lazy Duck Food truck

Dacă e să mă iau după cele văzute la Food Truck Festival - The Big One, trendul în materie de burger e să fie orice numai burger clasic nu. Vită? Nu mulțumesc. Hai pulled pork sau pulled duck. O chiflă cinstită și normală? Hai codiță de samurai să îți dau un burger făcut tempura. Orice numai să fie altceva.

În mod normal nu mă deranjează asta că sunt suficienți în #coalițiapentrubuger care militează pentru o abordare mai tradiționalistă, iar un festival doar cu burgeri clasici e cam plictisitor. Așa că ieri când am auzit că e ceva burger cu pulled duck am zis că trebuie să îl încerc. De fapt doar asta am încercat pentru că am stat doar vreo 4 ore la festival și rața asta leneșa a fost destul de sățioasă.


Burgerul ăsta pulled duck descoperit cu ajutorul lui Radu nu impresionează ca aspect, deși al lui arată semnificativ mai bine că așa e la food truck-uri - când e aglomerație calitatea scade. Dar nu sunt genul care ia un burger pentru aspect așa că lucrul ăsta nu m-a deranjat.

Pulled duck-ul ăsta vine sub trei forme: spicy, simplu și încă unul cu pe care nu l-am reținut. Cel spicy vine cu dulceață de ardei iuți și un sos Sriracha care sincer nu impresionează extrem de mult pentru că e doar puțin mai spicy decât dulce. Cel simplu are un sos pe bază de maioneză. Chiar și așa, burger-ul e unul extrem de bun.

Lazy Duck Foodtruck: spicy duck

Rața aia e gătită cum trebuie și restul ingredientelor sunt proaspete și cinstite. Până și măreața chiflă, locul unde se zgârcesc majoritatea food truck-urilor, este una ușor memorabilă. Eu dacă ar fi să aleg între spicy și simplu, aș alege cel simplu. Diferența de 3 lei nu se justifică la un preț destul de măricel din start (27 lei lazy duck, 30 de lei spicy duck).

Lazy Duck pulled duck burger

Chiar și așa mă văd nevoit să îl recomand și eu la rândul meu. E bun. E gustos. E ceva atât de simplu, dar atât de diferit față de oboselile alea de burgeri hipsterești care se tot reinventează cu tot felul de ingrediente exotice.

Mai sunt și azi la festival. Al 2-lea food truck începând de la scenă pe partea cu pavilioanele.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

O plimbare prin Bucuresti in 1993

Am dat întâmplător pe YouTube de video-ul de mai jos și m-am uitat captivat la cele 36 de minute de plimbat prin jumătate de București. Ceva ce azi, 26 de ani mai târziu, intră în zona legendelor urbane.

Dar să nu fiu absurd, un sfert de secol nu e o perioadă de timp neglijabilă. Cu siguranță optimiștii vor vedea bunăstarea așternută peste Capitala în tot acest timp, la fel cum pesimiștii vor spune ca de fapt nu prea s-au schimbat atât de multe lucruri încât să nu mai recunoști orașul.

Și cred că e un lucru care ține de vârstă. Pe YouTube ăi mai tineri tindeau să fie mai des în prima categorie, iar ăștia mai bătrâni în a doua.

Să ne întoarcem totuși la clip.



Ziceți și voi: s-a schimbat suficient de mult orașul în tot acest timp?

ps. Deși seamănă, în locul pasagerului nu e Florin Călinescu.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au f…