Treceți la conținutul principal

Lazy Duck: pulled duck burgerul de nota 9/10

Lazy Duck Food truck

Dacă e să mă iau după cele văzute la Food Truck Festival - The Big One, trendul în materie de burger e să fie orice numai burger clasic nu. Vită? Nu mulțumesc. Hai pulled pork sau pulled duck. O chiflă cinstită și normală? Hai codiță de samurai să îți dau un burger făcut tempura. Orice numai să fie altceva.

În mod normal nu mă deranjează asta că sunt suficienți în #coalițiapentrubuger care militează pentru o abordare mai tradiționalistă, iar un festival doar cu burgeri clasici e cam plictisitor. Așa că ieri când am auzit că e ceva burger cu pulled duck am zis că trebuie să îl încerc. De fapt doar asta am încercat pentru că am stat doar vreo 4 ore la festival și rața asta leneșa a fost destul de sățioasă.


Burgerul ăsta pulled duck descoperit cu ajutorul lui Radu nu impresionează ca aspect, deși al lui arată semnificativ mai bine că așa e la food truck-uri - când e aglomerație calitatea scade. Dar nu sunt genul care ia un burger pentru aspect așa că lucrul ăsta nu m-a deranjat.

Pulled duck-ul ăsta vine sub trei forme: spicy, simplu și încă unul cu pe care nu l-am reținut. Cel spicy vine cu dulceață de ardei iuți și un sos Sriracha care sincer nu impresionează extrem de mult pentru că e doar puțin mai spicy decât dulce. Cel simplu are un sos pe bază de maioneză. Chiar și așa, burger-ul e unul extrem de bun.

Lazy Duck Foodtruck: spicy duck

Rața aia e gătită cum trebuie și restul ingredientelor sunt proaspete și cinstite. Până și măreața chiflă, locul unde se zgârcesc majoritatea food truck-urilor, este una ușor memorabilă. Eu dacă ar fi să aleg între spicy și simplu, aș alege cel simplu. Diferența de 3 lei nu se justifică la un preț destul de măricel din start (27 lei lazy duck, 30 de lei spicy duck).

Lazy Duck pulled duck burger

Chiar și așa mă văd nevoit să îl recomand și eu la rândul meu. E bun. E gustos. E ceva atât de simplu, dar atât de diferit față de oboselile alea de burgeri hipsterești care se tot reinventează cu tot felul de ingrediente exotice.

Mai sunt și azi la festival. Al 2-lea food truck începând de la scenă pe partea cu pavilioanele.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …