Treceți la conținutul principal

Lazy Duck: pulled duck burgerul de nota 9/10

Lazy Duck Food truck

Dacă e să mă iau după cele văzute la Food Truck Festival - The Big One, trendul în materie de burger e să fie orice numai burger clasic nu. Vită? Nu mulțumesc. Hai pulled pork sau pulled duck. O chiflă cinstită și normală? Hai codiță de samurai să îți dau un burger făcut tempura. Orice numai să fie altceva.

În mod normal nu mă deranjează asta că sunt suficienți în #coalițiapentrubuger care militează pentru o abordare mai tradiționalistă, iar un festival doar cu burgeri clasici e cam plictisitor. Așa că ieri când am auzit că e ceva burger cu pulled duck am zis că trebuie să îl încerc. De fapt doar asta am încercat pentru că am stat doar vreo 4 ore la festival și rața asta leneșa a fost destul de sățioasă.


Burgerul ăsta pulled duck descoperit cu ajutorul lui Radu nu impresionează ca aspect, deși al lui arată semnificativ mai bine că așa e la food truck-uri - când e aglomerație calitatea scade. Dar nu sunt genul care ia un burger pentru aspect așa că lucrul ăsta nu m-a deranjat.

Pulled duck-ul ăsta vine sub trei forme: spicy, simplu și încă unul cu pe care nu l-am reținut. Cel spicy vine cu dulceață de ardei iuți și un sos Sriracha care sincer nu impresionează extrem de mult pentru că e doar puțin mai spicy decât dulce. Cel simplu are un sos pe bază de maioneză. Chiar și așa, burger-ul e unul extrem de bun.

Lazy Duck Foodtruck: spicy duck

Rața aia e gătită cum trebuie și restul ingredientelor sunt proaspete și cinstite. Până și măreața chiflă, locul unde se zgârcesc majoritatea food truck-urilor, este una ușor memorabilă. Eu dacă ar fi să aleg între spicy și simplu, aș alege cel simplu. Diferența de 3 lei nu se justifică la un preț destul de măricel din start (27 lei lazy duck, 30 de lei spicy duck).

Lazy Duck pulled duck burger

Chiar și așa mă văd nevoit să îl recomand și eu la rândul meu. E bun. E gustos. E ceva atât de simplu, dar atât de diferit față de oboselile alea de burgeri hipsterești care se tot reinventează cu tot felul de ingrediente exotice.

Mai sunt și azi la festival. Al 2-lea food truck începând de la scenă pe partea cu pavilioanele.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

The Irishman: hai un opt din zece

Cuprins de o neașteptată mândrie națională, aseară m-am uitat la "The Irishman". Mai mult forțat pentru că m-am convins că nu sunt în target după ce am citit vreo câteva review-uri. Cu toate astea am cedat într-un moment temporar de slăbiciune. Patru ore jumătate mai târziu eram la fel de entuziasmat de film ca în momentul în care am apăsat play.

De ce?

Pentru că subiectul filmului nu e ceva ce m-a pasionat vreodată. Am văzut și eu ca tot omul seria The Godfather și ceva Sopranos, ba chiar am și jucat niște Mafia la viața mea, dar nu pot spune că am făcut vreo pasiune pe subiectul ăsta.

Poate și din cauza aceasta mi se pare că filmul a fost mai încet decât ar fi trebuit să fie sau mai bine spus că a durat semnificativ mai mult decât poate era necesar. Raportat la un film de cinematograf. Și asta mi se pare că toată lumea greșește prin review-uri: îl compară cu ceva ce ar vedea la cinema.

The Irishman mi s-a părut că a fost de la început gândit pentru Netflix. Pentru văzut ac…

Prăjeală românească

Am citit (link) despre producțiile record de ulei alimentar reciclat în supermarketurile Auchan și m-am crucit. Cred că s-au crucit și ei

10 000 litri de ulei alimentar colectat pentru reciclare în toate cele 33 de magazine. Prag pe care sperau să îl depășească la sfârșitul lui 2020!!!

De fapt le-a luat doar 5 săptămâni să treacă de 10k după ce au extins programul în toată țara și au avut o campanie care oferea produse pentru fiecare 0.5 litri de ulei adus pentru reciclat.

Vă dați seama câte șnițele cu cartofi prăjiți și-au dat viața pentru a atinge performanța asta?

Eu cred că mă chinui de 2-3 ani să umplu un borcan de 750 ml cu ulei alimentar și nu prea îmi iese treaba. Am ajuns la performanța de mi-a și expirat o sticlă de ulei de floarea soarelui după o chinuitoare vacanță prezidențială de vreo doi ani.

În rest, să trăiască tigăile anti-aderente cumpărate la Black Friday-uri. Două-trei-picături de ulei și mi-am făcut treaba. Când am chef să o ard arogant scot grill-ul electric ș…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…