Al 42-lea mail pe care îl primești azi despre GDRP e despre newsletter-ul ăsta


Pentru mâna aia de oameni care erau abonați pe email la feed-ul blogului e postarea asta. După cum probabil s-a văzut zilele astea, bau bau-ul GDPR a venit în inbox și a tot cerut acorduri. Ăsta nu e un astfel de email pentru că povestea e puțin diferită.

Mail-ul pe care îl primeați până acum venea prin Feedburner, un serviciu pe care Google l-a abandonat acum câțiva ani și a uitat să îl închidă. În mod normal asta nu e cine știe ce problemă pentru că toată treaba cu GDPR-ul pică în ograda Google-ului și eu sunt doar un simplu pasager în toată povestea asta. Nu?

Simplitatea Blogger e că nu îmi dă nicio dată cu caracter personal (nume real, ip, adresă de email, etc) la care să am acces așa că nu am ce să prelucrez, dezvălui unui 3rd party sau să transfer. Totul e la Google și eu au o politică bunicică de data privacy.

Totul mai puțin acest newsletter pe care îl trimiteam după ce scriam o însemnare. Feedburner îmi dă acces la adrese de email ale celor abonați, iar asta vine cu bătaie de cap pentru mine. În teorie ar trebui să iau acele adrese și să le criptez, apoi să garantez că 3rd party-ul pe care îl voi folosi să trimit email-urile viitoare nu va abuza de datele voastre.

Cred că deja știți unde bat. Acele adrese trebuie să dispară pentru a face viața mai ușoară unui blogger care niciodată n-a vrut să își bată capul prea mult. Astfel, acesta este ultimul email pe care îl veți primi cu postările de pe nihasa.ro

Alternativa e să folosiți un feed reader și să urmăriți blogul de acolo. Sau mai intrați voi din când în când că poate am mai scris ceva. Ca în bancul ăla. Anyway. Sunteți oameni mari și vaccinați, sigur găsiți o soluție.

Să fie într-un ceas bun. #pupațiașprivacyul

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!