Treceți la conținutul principal

Al 42-lea mail pe care îl primești azi despre GDRP e despre newsletter-ul ăsta


Pentru mâna aia de oameni care erau abonați pe email la feed-ul blogului e postarea asta. După cum probabil s-a văzut zilele astea, bau bau-ul GDPR a venit în inbox și a tot cerut acorduri. Ăsta nu e un astfel de email pentru că povestea e puțin diferită.

Mail-ul pe care îl primeați până acum venea prin Feedburner, un serviciu pe care Google l-a abandonat acum câțiva ani și a uitat să îl închidă. În mod normal asta nu e cine știe ce problemă pentru că toată treaba cu GDPR-ul pică în ograda Google-ului și eu sunt doar un simplu pasager în toată povestea asta. Nu?

Simplitatea Blogger e că nu îmi dă nicio dată cu caracter personal (nume real, ip, adresă de email, etc) la care să am acces așa că nu am ce să prelucrez, dezvălui unui 3rd party sau să transfer. Totul e la Google și eu au o politică bunicică de data privacy.

Totul mai puțin acest newsletter pe care îl trimiteam după ce scriam o însemnare. Feedburner îmi dă acces la adrese de email ale celor abonați, iar asta vine cu bătaie de cap pentru mine. În teorie ar trebui să iau acele adrese și să le criptez, apoi să garantez că 3rd party-ul pe care îl voi folosi să trimit email-urile viitoare nu va abuza de datele voastre.

Cred că deja știți unde bat. Acele adrese trebuie să dispară pentru a face viața mai ușoară unui blogger care niciodată n-a vrut să își bată capul prea mult. Astfel, acesta este ultimul email pe care îl veți primi cu postările de pe nihasa.ro

Alternativa e să folosiți un feed reader și să urmăriți blogul de acolo. Sau mai intrați voi din când în când că poate am mai scris ceva. Ca în bancul ăla. Anyway. Sunteți oameni mari și vaccinați, sigur găsiți o soluție.

Să fie într-un ceas bun. #pupațiașprivacyul

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Ultimele vestigii ale civilizației noastre o să fie mașinile de la Charm Studio

50 de ani de acum înainte când or să vină niște hamsteri din ăștia verzi care vor să facă primul contact și vor descoperi cu surprindere că am reușit să ne ducem dracului cu toții, ce credeți că o să mai stea în picioare pe planeta asta? Exact! Mașinile de la studiourile de videochat.

Parcate în aceleași loc de vreo doi ani, ele sunt mărturie a impotenței noastre colective sau mai bine spus a primăriei sau cine naiba e responsabil cu ridicarea mașinilor abandonate pe trotuar. Este imposibil să nu poți face nimic în acest sens tu oraș de reședință pentru Catredală!

Dar nu despre asta doream să scriu, am un challenge pe a fi sau a nu fi lepră pe care cumva aș vrea să îl câștig, ci despre stilul glam de videochatistă.

Dacă te-ai uitat la o reclamă la videochat, le-ai văzut pe toate. Căprioara e puțin falită și abătută până când se hotărăște că vrea să devină colegă cu niște fete de o frumusețe îndoielnică chiar și după niște standarde 144p. Ăla e declic-ul care practic îi schimbă viața …

Bere Grivița - review și 5 poze de la lansare

Acum vreo săptămână confirm fără să clipesc invitația la deschiderea unei noi fabrici de bere. Am scanat repede invitația și nu i-am acordat prea multă importanță:

readucerea la viață a unei clădiri din 1892 - super!fabrică transparentă de bere - n-are cum să strice...noua Bere Grivița produsă de Matei Lucescu și echipa sa - nu știu cine este, dar bravo lui. Așa că pot spune că am fost surprins aseară când ajung și dau peste un fel de reuniune neoficială a generației de aur a fotbalului românesc. *moment de iluminare * Aaaa. E nepotul lui Il Luce! Din respect pentru munca depusă de Matei și în totală contradicție cu ce a scris deja toată presa, această însemnare vorbește doar despre bere.

Pe scurt lucrurile stau cam așa pentru cele două variante îmbuteliate:
Nume: Bere Grivița Dark Gold / Bere Grivița Dark
Stil: Pilsner / Bere Neagra îi zic ei
Alcool: 4.6% / 5%
Origine: București / Romania
Producător: Fabrica Grivița S.R.L
Preț: nu știu momentan



Prima pe care am încercat-o a fost cea blondă…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…