Nembeer Draculina - bere artizanală făcută în Sibiu

Nembeer Draculina - bere artizanală făcută în Sibiu

Cu scuzele de rigoare, trebuie să precizez că review-ul ăsta șade în draft de ceva vreme pentru că trăiam cu senzația că Nembeer Draculina e o bere cu istorie pe piață. De fapt doar memoria îmi juca feste și asocia numele cu faimoasa revistă pentru adulți de la începutul anilor 90.

Peste berea asta roșiatică am dat total întâmplător la o terasă din Sibiu unde tipa care mă servea m-a întrebat dacă n-aș vrea să încerc o bere locală. Probabil și-a dat seama că sunt fin cunoscător având în vedere că eram singurul la ora 11:30 care comanda o bere, așa că am întrebat-o ce recomandă. Mi-a zis fără să zăbovească: Draculina.

Nembeer Draculina este o bere de tip Saison, pentru cei care își știu tipurile de belgine, adică un tip de bere care până acum mai mult sau mai puțin timp se făcea la țară-fermă de către niște țărani mai curioși din fire. Ei cultivau. Ei amestecau. Ei consumau. Cu alte cuvinte este un tip de bere fără prea multe pretenții și rigori.
Seducătoarea Draculina te păcălește ușor. Când ajungi să o guști, e ca mâța blândă. Deși e dulce, e foarte puternică. Imaginează-ți o roșcată focoasă, provocatoare și plăcută la vedere.  Da… într-adevăr e ispititoare. 
Descrierea de mai sus e de pe site-ul oficial și e puțin mai darnică cu berea decât aș fi eu. Recunosc că este ispititoare, dar îi cam lipsește focosul ăla din roșcata de care aminteau. Este o bere cuminte și bună pentru o zi călduroasă, la draft cred că ar fi și mai răvășitoare, dar nu o să îți clatine lumea din temelii - lucru la care mă gândesc automat când citesc focoasă.

Spuma este deasă și persistă destul de mult timp după ce a fost turnată, culoarea este prietenă cu asfințitul, iar berea slab acidulată cu un gust cuminte și răcoritor este unul care trage la un platou cu brânzeturi sau ceva ce și-a petrecut toată viața înotând. E o bere de masă destul de bună.

Nu mai țin minte cât am dat pe ea, probabil 12-15 lei, pentru că și ea se învârte cam tot în aceeași zonă de preț ca toate celelalte beri artizanale făcute la noi, dar n-am simțit că e un preț incorect. Până când să ajungă berile artizanale la nivelul ăla de popularitate încât să scadă sub 10 lei mai e mult.

Acestea fiind zise, acum când veți avea drum prin Sibiu o să știți că au și bere locală artizanală.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!