Căsătoria = un bărbat + o femeie fără copil

Știu că alt subiect e mai hot zilele astea, dar ăla e deja supra-dezbătut de bula mea fără vreo concluzie maiestoasă referitor la cum ar trebui procedat pentru a transmite un mesaj. Pentru că în esență despre asta e vorba, nu despre a câștiga sau a pierde, așa că nu voi dezbate momentan subiectul ăsta.

M-am uitat luni seara la Gospodar Fără Pereche când fermierii noștri și-au întâlnit pretendentele, urmând ca apoi să treacă printr-un speed dating de 2 minute pentru a se convinge că au cele necesare pentru a le deveni neveste.

Spre surprinderea mea, factorul decizional al ediției din acest an a fost dacă au sau nu copil. În episodul de luni mai toate care aveau s-au întors acasă. Zic surprinzător pentru că în ediția trecută, atunci când mamele erau cele care luau deciziile de eliminare, principalul lucru care trimitea fetele acasă era dacă știu sau nu să facă de mâncare. Puișorul lor trebuia să mănânce bine.

Cum ziceam, la ediția asta lucrurile au prezentat o față mai meschină a societății în care trăim. Mamele singure n-au prezentat interes pentru fermierii noștri pentru că deși toți își doreau copii, niciunul nu era dispus să îl crească pe al altuia. Concluzia asta e cea pe care am tras-o eu pentru că niciunul dintre ei nu a verbalizat exact motivul pentru care nu doreau o mamă singură în concurs.

Vă dați seama ce perspective poate avea o mamă prinsă într-o relație abuzivă în România anului 2018? Dacă divorțează are șanse să o aștepte o viață singură, dacă rămâne o așteaptă cu siguranță o viață singură. Pentru majoritatea e o situație fără șanse de câștig.

Gândiți-vă puțin și la asta.

Comentarii

  1. Daca ar fi lesbiana ar avea sanse mai mari de castig

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi cam are logică. Știu, lăsând empatie și ”omenește”la oparte, la nivel economic/evolutiv are sens. În primul rând, mama aia e singură pentru că a eșuat în a evalua corect bărbatul căruia să îi multiplice genele mai departe (și pentru persoanele care sigur o să sară în sus că ”a greși e omenește”, și a plăti pentru greșeli e tot omenește. Dacă te-a maltratat înainte de copil, o să te maltrateze 2x după copil). Apoi, economic vorbind, un copil e o investiție, necesită resurse pentru creștere. Numai că investițiile se fac în sensul obținerii de profit (în cazul de față profitul reprezentând o persoană mai bună decât suma părinților, dpdv. genetic sau comportamental). Numai că nu știi în ce investești când iei copilul altuia. Deja ai semne de întrebare în privința capacităților mamei, că a dat greș odată, dacă și tatăl era genetic dubios, nu știi dacă investiția ta va aduce ceva sau doar va consuma inutil resurse. Când e al tău, accepți mai ușor loteria prin autoconvingerea că tu ești miezul, deci al tău va fi sigur inginer la NASA.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!