Efectele globalizării asupra consumului de alcool

Sursă

Inițial doream să zic ceva despre invazia berii în Europa, dar până m-am apucat de calculat și extras niște concluzii devenise evident că berea a invadat în realitate întreaga lume. Din ce am văzut dintr-un studiu din 2010 al celor de la World Health Organization (wiki), aproape o treime din țari preferă berea în detrimentul altei băuturi alcoolice. Iar asta nu este o întâmplare, ci doar un efect al globalizării.

1990 - an duduind de revoluții și schimbări, preferințele în materie de alcool sunt cele care au ajuns și prin bancurile din lumea-ntreagă: țările germanice preferă berea, slavii tăria și latinii vinul.
2015 - globalizare, internet, multiculturalism, bum! berea a devenit licoarea preferată chiar dacă la nivel global se observă un trend de scădere a consumului de alcool.

Și ca să închei cu câteva fun facts despre consumul de bere în România. Exportăm cam 3% din ce producem și importăm cam 3% din ce consumăm, iar anual fiecare român bea cam 80 de litri - adică cam o bere la 2 zile. Hai noroc! dacă azi e ziua ta de bere.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!