Burgeri de Centenar la McDonald's

burgeri de inspirație românească

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

  • Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.
  • Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierburi aromate și usturoi, chiflă, sos de smântână, salată frisee, roșie proaspătă, totul completat de brânză de capră și bacon.
  • Burgerul cu carne de vită 100% este complimentat de un sos cu hribi, bucăți de ceapă roșie, salată proaspătă, roșie, cașcaval Delaco și bacon.

Burger cu porc, mustar si praz
Burger cu porc, muștar și praz - 11.5 lei
Este primul pe care l-am încercat și ca să fiu sincer este cel care mi-a plăcut cel mai mult dintre toți trei. Porcul cu muștar, varză și sfeclă mi se pare că se potrivesc extrem de bine în orice preparat, nu doar în burgeri.

Chifla a fost suspect de subțire pentru McDonald's și bună la gust pentru că țăranului din mine, mălaiul presărat deasupra îl ducea nițel cu gândul la un blat de pizza. Asta e, dacă n-am fost școlit în rafinament culinar ajung să fac astfel de comparații nefericite pe blog. 

Despre carne n-am nimic de reproșat pentru că de când mă știu am fost fan înrăit al porcului în diferite forme și gusturi, iar despre restul ingredientelor și-au jucat cu succes rolurile de suport în acest sandviș burger. 

Gura păcătosului adevăr grăiește, trebuie să recunosc că nu mi-ar displăcea de loc mixul acesta de ingredientele în niște pâine proaspătă de casă. Ca burger sunt destul de bunicele, dar ca sandviș ar fi divine. 

Burger cu vita si sos de hribi
Burger cu vită și sos de hribi - 13.5 lei
Pe locul doi în preferințe a fost cel de vită și asta mai mult din cauza mixului de carne de vită cu sos de hribi pe care nu l-am mai încercat niciodată. Restul ingredientelor au fost și ele ok, dar nimic ieșit din comun. E cam ce te aștepți să găsești într-un burger.

Burger cu vita si sos de hribi
E micuț și ușor de mâncat cu o singură mână
Chifla a fost și ea ok, dar nu pot spune că a strălucit. Măcar a fost suficient de subțire încât să nu deranjeze. Toți burgerii de Centenar sunt rezonabili ca dimensiuni și în 6-7 guri i-ai isprăvit cu totul, dar ăsta de vită parcă a fost cel mai compact și ușor de mâncat. Asta ca să nu îi rănesc sentimentele și să îi zic că a fost cel mai slăbănog. 

Burger cu pui si branza de capra
Burger cu pui și brânză de capră - 12.5 lei
Dacă treceți mai des pe blogul ăsta probabil că știți că mai am puțin și mă apuc de o cruciadă de a nu mai pune pui în burgeri. Nu mi se pare că se potrivesc în formatul ăsta, iar nici această nouă încercare a McDonald's-ului nu m-a convins.

Nu mă înțelegeți greșit, puiul ăla în crustă de ierburi mi-a plăcut foarte mult pentru că avea un crocant delicios, dar tot nu mi se pare că e ceea ce trebuie pentru a fi prezent într-un sfânt burger.

Burger cu pui si branza de capra
Arată bine, dar to n-aș pune pui într-un burger
Nu fac Poliția Burgărașilor aici, dar nici brânza aia de capră n-aș pune-o într-un burger. Eu personal, voi poate chiar vă gândiți acum că brânza de capră e fix lucrul ăla care lipsește unui burger suculent și delicios. Atâția oameni, atâtea gusturi. 

Dacă ați ajuns până aici probabil că vă mai interesează și până când e această ediție limitată, iar răspunsul este 13 decembrie. Și ca disclaimer pentru comentariile alea inevitabile despre mâncarea fast food, mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!