Treceți la conținutul principal

Burgeri de Centenar la McDonald's

burgeri de inspirație românească

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

  • Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.
  • Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierburi aromate și usturoi, chiflă, sos de smântână, salată frisee, roșie proaspătă, totul completat de brânză de capră și bacon.
  • Burgerul cu carne de vită 100% este complimentat de un sos cu hribi, bucăți de ceapă roșie, salată proaspătă, roșie, cașcaval Delaco și bacon.

Burger cu porc, mustar si praz
Burger cu porc, muștar și praz - 11.5 lei
Este primul pe care l-am încercat și ca să fiu sincer este cel care mi-a plăcut cel mai mult dintre toți trei. Porcul cu muștar, varză și sfeclă mi se pare că se potrivesc extrem de bine în orice preparat, nu doar în burgeri.

Chifla a fost suspect de subțire pentru McDonald's și bună la gust pentru că țăranului din mine, mălaiul presărat deasupra îl ducea nițel cu gândul la un blat de pizza. Asta e, dacă n-am fost școlit în rafinament culinar ajung să fac astfel de comparații nefericite pe blog. 

Despre carne n-am nimic de reproșat pentru că de când mă știu am fost fan înrăit al porcului în diferite forme și gusturi, iar despre restul ingredientelor și-au jucat cu succes rolurile de suport în acest sandviș burger. 

Gura păcătosului adevăr grăiește, trebuie să recunosc că nu mi-ar displăcea de loc mixul acesta de ingredientele în niște pâine proaspătă de casă. Ca burger sunt destul de bunicele, dar ca sandviș ar fi divine. 

Burger cu vita si sos de hribi
Burger cu vită și sos de hribi - 13.5 lei
Pe locul doi în preferințe a fost cel de vită și asta mai mult din cauza mixului de carne de vită cu sos de hribi pe care nu l-am mai încercat niciodată. Restul ingredientelor au fost și ele ok, dar nimic ieșit din comun. E cam ce te aștepți să găsești într-un burger.

Burger cu vita si sos de hribi
E micuț și ușor de mâncat cu o singură mână
Chifla a fost și ea ok, dar nu pot spune că a strălucit. Măcar a fost suficient de subțire încât să nu deranjeze. Toți burgerii de Centenar sunt rezonabili ca dimensiuni și în 6-7 guri i-ai isprăvit cu totul, dar ăsta de vită parcă a fost cel mai compact și ușor de mâncat. Asta ca să nu îi rănesc sentimentele și să îi zic că a fost cel mai slăbănog. 

Burger cu pui si branza de capra
Burger cu pui și brânză de capră - 12.5 lei
Dacă treceți mai des pe blogul ăsta probabil că știți că mai am puțin și mă apuc de o cruciadă de a nu mai pune pui în burgeri. Nu mi se pare că se potrivesc în formatul ăsta, iar nici această nouă încercare a McDonald's-ului nu m-a convins.

Nu mă înțelegeți greșit, puiul ăla în crustă de ierburi mi-a plăcut foarte mult pentru că avea un crocant delicios, dar tot nu mi se pare că e ceea ce trebuie pentru a fi prezent într-un sfânt burger.

Burger cu pui si branza de capra
Arată bine, dar to n-aș pune pui într-un burger
Nu fac Poliția Burgărașilor aici, dar nici brânza aia de capră n-aș pune-o într-un burger. Eu personal, voi poate chiar vă gândiți acum că brânza de capră e fix lucrul ăla care lipsește unui burger suculent și delicios. Atâția oameni, atâtea gusturi. 

Dacă ați ajuns până aici probabil că vă mai interesează și până când e această ediție limitată, iar răspunsul este 13 decembrie. Și ca disclaimer pentru comentariile alea inevitabile despre mâncarea fast food, mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult. 

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…