Ce-ar putea să se mai întâmple la BIZ Social Media Camp?


Am primit provocarea asta să zic ce mi-ar mai plăcea să văd la #bizSMScamp și m-am trezit puțin în șah. Chiar dacă n-am prea multe tabere de social media la activ, asta cred că este a patra, ștacheta asta de activări al brandurilor s-a ridicat destul de sus. Dacă acum doi ani venea Coca Cola cu Moș Crăciun și camioanele sale, anul trecut Calif aducea dill-uri cu elicopterul așa că înțelegeți de ce sunt pus în dificultate.

Cea mai la îndemână direcție a fost să mă gândesc la o experiență pentru participanți, ceva flashy care să fie instagramabil și memorabil. Ceva care să depășească anii trecuți, o nebunie de îți stă mintea în loc când auzi de ea. Ceva de genul... cum a scris Bunescu pe blog.

Pe lângă ce a mai pus el, aș zice și eu ceva de genul:

Enel - O instalație electrică de Crăciun alimentată de biciclete unde fiecare trebuie să își facă datoria pentru a păstra spiritul Crăciunului aprins
Coca-Cola - Și pentru că tot vorbeam de spiritul Crăciunului, mi-ar plăcea să văd un workshop de făcut jucării cu elfii moșului, jucării ce ulterior ar bucura niște copii de sărbători
Tuborg - Cred că toți știm pe de rost cântecelul Tuborg Christmas Brew și ar putea să fie distractiv să filmăm cover-uri pop, punk, latino, electronic, lăutăresc, etc cu o formație ale respectivului cântec.
Jameson & Absolut - Workshop-uri de sculptat în gheață transparentă vs colorată
Skoda - Provocare/tombolă pentru toți participanții să umple mașinile expuse cu jucării de pluș aduse de acasă, jucării ce urmează să fie donate.

Bun. Acum cu brief-ul rezolvat e cazul să scriu despre ce mi-ar plăcea să văd mai mult.

Pe scurt e vorba despre critical thinking, communication, collaboration și creativity. Lucruri care deja se întâmplă într-un mod sau altul, dar care mi-ar plăcea să le văd ca devenind aspecte cheie ale taberei. Pentru mine, brieful din program este cel mai savuros moment al celor 4 zile și aș duce asta mai departe chiar cu o zi întreagă dedicată unui share colaborativ de know how.

Companiile pot să aibă o prezentare comună despre cum legi obiectivele de business de cele de social media. Agențiile ne-ar putea delecta despre trenduri și eficiență în comunicare - atât în zona strategică cât și în cea creativă. Influencerilor le-ar reveni zona de construcție de comunități și dialog cu consumatorii. Pentru că fiecare are de învățat de la ceilalți și nu sunt multe ocazii în care acest schimb de experiență ar fi posibil. În special din considerente de timp și mai puțin din dorința de a ieși din zona de confort.

În plus, mi-ar plăcea să văd o componentă de futurologie și antropologie aplicată în social media autohtonă. Pot cei 120 de oameni din tabără să se pună de acord pe cele 10 lucruri care se vor întâmpla în SM în anul următor? dar în următorii 5 ani? dar în 10? Cred că ar fi un exercițiu interesant după 4 zile destul de disruptive.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!