Ca în sfârșit să câștige la StarCraft II, europenii și-au construit un robot



Azi de dimineață algoritmul YouTube avea chef să se laude nițel cu realizările unui văr îndepărtat așa că îmi tot sugera înregistrarea de mai sus. Cum nu sunt un tip neapărat străin de realizările AI-urilor celor de la Google, dar și un fin privitor de StarCraft II bianual, am dat click să descopăr ce năzbâtii a mai făcut inteligența artificială.

Nu mare lucru.

Doar a snopit doi jucători profesioniști de SC2 la jocul în care ăștia doi și-au vărsat câteva mii de ore în ultimii ani. E drept că AI-ul, pe numele lui AlphaStar, avea o experiență extinsă de câteva săptămâni de când se apucase de jucat și adversarii lui nu erau asiatici, dar și așa e o reușită pe care n-aș trece-o cu vederea.

Cel mai interesant lucru din toată experiența asta e că fraierul de AlphaStar n-a ținut cont de meta-ul oamenilor. Meta pe care nici eu nu îl știu, dar comentatorii insistau că nu așa e cel mai optim mod de juca StarCraft 2.

Până la urmă ce poate ști un AI care a văzut sute-mii de meciuri, ce s-a duplicat în mini-alphastar-uri care și-au făcut propria ligă de StarCraft II, ligă unde cei mai prolifici minioni au jucat chiar și 10 milioane de meciuri, ca apoi 5 dintre cei mai prolifici să se unească în algoritmul care mătura acum cu profesioniștii?

Când o să ne cucerească AI nu o va face pentru că a fost precis și extrem de calculat, ci că am fost noi aroganți și îngâmfați.

Altfel, dacă sunteți curioși și aveți vreo două ore la dispoziție, primul meci din cele zece începe pe la minutul 45. Primul comentariu de la video vă direcționează exact către următoarele partide, dar eu v-aș zice că și discuția dintre meciuri merită urmărită cel puțin la fel de mult ca meciurile în sine.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!