Internetul e un loc plin de pericole pentru minori, iar mulți adulți nu știu asta

Știai că pe YouTube există o comunitate bogată de pedofili care salivează  la video-urile uploadate de fetițele de 8 ani?

Sau că Facebook-ul duhnește de tot felul de prădători sexual care o ard incognito pe tot felul de grupuri de școlari-liceeni? 

Deși nici n-are bine buletin de câteva zile, fii-tul e deja versat în arta sextingului pe Snapchat? Hashtag send nudes. 

Că pe Twitch e la ordinea zilei să plătești pentru a vedea mai multă piele de la streamerițe mai mult sau mai puțin minore? 

Ori că influencerul favorit a lui ăla mic tocmai l-a convins să îți fure cardul de credit pentru a cumpăra curency pe un site de skin-uri de Counter Strike?

Că are un coleg meschin de clasă care îi face meme-uri și îl dă pe grupul de WhatsApp unde toată lumea îl ia la mișto?

Și că frecvent e victima cyber bulling-ului atunci când se joacă jocuri online?

Sau că statistic vorbind, din cei 1000 de prieteni pe care îi ai pe Facebook, cel puțin 10 au făcut zoom pe poza pe care ai uplodat-o de la mare și nu au analizat în detaliu corpul tău ci al fetiței tale?

Dar de digital kidnappers ai auzit? Ciudați care îți fură cele 116 poze pe care le vei uploada cu copilul tău până la vârsta de doi ani și vor creea fantezii pe baza acestora?

Sextortion? Atunci când cineva se dă drept altcineva pentru a obține poze compromițătoare pe care ulterior le va folosi pentru a șantaja minorul? 

Internetul e plin de pericole pentru ăștia mici și cel mai tare mă oftică percepția generală că e vina rețelelor sociale pentru că ele facilitează asta. Nu. E a părinților pentru că nu și-au prevenit copiii de toate rahaturile astea - în mod special pentru nu știu de ele pentru că nu existau atunci când au dat ei prima oară nas în nas cu Internetul. Iar ăștia mici pun botul pentru că Internetul pare prietenos la prima vedere. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!