Am fost la o etapă de flag football și mi-a plăcut

Bucharest Others Flag Football 2 Iunie 2019


Ce știam despre flag football acum 24 de ore? Nimic. Nici măcar nu știam că există așa ceva sau că duminică urmează să văd o etapă dintr-un turneu de amatori. Când m-am urcat în 605-ul îmbibat în #EaudeSTB spre Complexul Sportiv Tei eram ferm convins că mă duc să văd un eveniment în toată firea de fotbal american.

Chiar am mai tras de niște oameni să meargă, "hai că o să fie mișto și stăm în tribune la umbră", dar ăștia erau prea mahmuri ca să înghită gălușca asta cu fotbalul american așa că m-am dus singur. Trec poarta complexului la vreo 2 minute peste 11 și deja în depărtare văd o dubiță de la Gașca Zurli. Mi-a zis prietenul ăsta al meu care m-a chemat că e eveniment mare cu 4 echipe, dar atât de mare încât să chemi Zurlinienii nu mă așteptam să fie.

Trec de dubiță, fac stânga și dau de stadionul de rugby unde deja trebuia să fii început evenimentul de câteva minute. Ia nebunia la care mă așteptam de unde nu-i. Vreo 40-50 de copii și ITiști în 4 variante de echipament stăteau în jurul a 2 corturi picnic, iar tribunele erau goale în afară de vreo 3-4 pensionari în chiloți care se bronzau la soare.

Ok. Nu este exact ce mă așteptam sau mai bine spus mi-a fost vândut, dar nu contează. Voi vedea niște fotbal american live, plus că eu de fapt venisem să îmi încurajez amicul. Stai că de fapt nici asta nu se întâmplă. Nu e cu tackling pentru că nimeni nu are chef de o accidentare și oricum niciunul nu este nici măcar pe aceeași stradă cu ce ar trebui să fie un sportiv profesionist de fotbal american. În plus, se joacă pe lățimea stadionului, nu pe lungime. Amatori până la capăt.

Bine, bine, dar ce se joacă?

Flag Football care este o variantă de fotbal american care aduce puțin cu un fel de leapșa pe care o jucam când e mic. Mă rog. Regulile în mare sunt cele de la fotbalul american, doar că în loc de placaj trebuie să apuci una din cele două benzi colorate pe care adversarul le are la brâu – moment în care jocul se oprește și se reia de un ai fost „placat”.

Ar mai fi de adăugat că singura conversie de la fotbal american cu care se joacă e cea de 2 puncte din motive evident logistice, nu au poartă în end-zone, dar deja mi se pare că intru în prea multe detalii când de fapt ar trebui să vorbesc despre cât de ușor e de jucat.

La etapa de duminică a fost chiar și o echipă de copii care a fost la o aruncătură de băț (32-30) să câștige în fața unor adulți în toată firea. E drept că fiind lipsit de contact, flag football se bazează  mai mult pe agilitate, dar când îl vezi pe ăla micu de 5 ani cum aleargă pe teren parcă îți e puțin teamă. Cu toate astea s-au jucat 9 meciuri, fiecare având două reprize de câte 20 de minute și nu a existat nicio accidentare.

Primele meciuri au fost mai greoaie pentru că nici eu nu prea știam despre ce e vorba și nici ei nu erau încălziți suficient, dar ultimele meciuri au fost pur și simplu demențiale și cu o sumedenie de momente memorabile. Nu mă așteptam atunci când am ajuns la 11 și am văzut „dezastrul” din tribune să rămân până la final ce avea să se întâmple 4-5 ore mai târziu, dar m-a prins.

Și cu mândrie pot spune că echipa amicului, Bucharest Others, a câștigat toate cele 4 meciuri jucate în etapa de duminică. Acum sunt pe locul 2 în clasament, iar următoarea etapă se joacă undeva la Giugriu cu party de după cu mici și bere. Eu zic că nu e rău de loc.

Dacă am făcut curios pe careva, competiție se numește Liga de Flag Football Sud și la cum se prezentau echipele ieri, cred că toate recrutează jucători.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!