GeForce Now: în sfârșit avem cloud gamingul promis

GeForce Now


Cred că aștept de vreo 10 ani momentul când nu o să mai fie necesar să îi fac calculatorului upgrade o dată la 5 ani pentru a putea juca decent jocurile pe care le doresc. Și nu doar din considerente de cost, cât mai de grabă de comoditate și nu în ultimul rând, sustenabilitate. 

În afară de cazurile când mi-am luat un desktop nou cu totul și pe cel vechi am putut sa îl dau cuiva, toate upgrade-urile de-a lungul anilor au avut ca rezultat niște componente uzate moral tocmai bune de pus în punga cu plăci de bază și procesoare. Ca idee, încă mai am pe undeva printr-o cutie procesorul de mit și legendă Barton 2500+. 

Pandemia asta m-a prins într-o renovare și cu un laptop de muncă low end pe zona de jocuri încă de acum 5 ani când a fost lansat. Aveam un GeForce Now founders edition, dar în afară de câteva teste mânate de curiozitate, nu îl luasem prea în serios ca soluție de gaming pe termen lung. Și cu toate astea, a făcut față cu brio două luni până mi-am recuperat desktopul. 

După aproximativ 120 de ore de cloud gaming pandemic, aș renunța cu totul la desktop dacă n-ar fi câteva inconveniente ce nu țin efectiv tehnologie.

Primul și cred că cel mai important pentru GeForce Now e librăria de jocuri care pare să fie într-o scădere continuă. Că e vina lor sau că sunt infecți producătorii de jocuri, n-am de unde să știu. Eu ca utilizator văd că acum 3-4 luni puteam juca Civilization 6, iar acum nu mai pot pentru că nu mai există în librărie.

În mod normal m-aș fi supărat, dacă suedezii de la Paradox n-ar fi zis că pentru ei e important ca oamenii să se bucure de jocurile lor, nu platforma prin care se joacă. Astfel, am luat o doză sănătoasă de Stellaris și Cities Skylines, presărând puțin mai târziu niște Anno 1800 după gust. 

Nici unul dintre jocurile astea n-ar fi pornit pe laptop, dar cu o conexiune bună la internet nici nu mi-am dat seama că nu le joc pe hardware-ul meu. Și aici ajung la problema a-2a: lag-ul. Care în funcție de joc poate să fie insesizabil sau disruptiv. 

Pentru strategii, city-building sau 4X-uri e cum trebuie, shooter-ele în multiplayer sunt frustrante.

Și aici nu văd cum tehnologia ar putea să repare acest lucru. Tot timpul o să fie un lag mai mare ca cel de pe sistemul tău de gaming. 

Dar chiar și așa, pentru mine GeForce Now este o ofertă fantastică pentru cinci euro jumătate pe lună. 

Chiar mă gândesc serios ca ăsta să fie ultimul meu desktop de gaming. 

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!