Interdicție la Like-uri: de azi nu mai pun pe Facebook poze cu parcări neregulamentare!

Ce poti face cand cineva parcheaza neregulamentar?

Acum vreo 10 zile puneam poza de mai sus pe Facebook cu acest campion care reușise un combo de zile mari: parcase atât pe spațiul verde, cât și pe trotuar și trecerea de pietoni. Poate că unii i-ar găsi scuze, ar spune că n-a găsit loc de parcare, dar când parchezi așa și blochezi singura trecere de pietoni pe 300 de metri eu cred ca e doar răutate. Nici măcar superioritate. Nici măcar șmecherie. E doar răutate. Loc de parcare găsea, dar trebuia să fie dispus să meargă pe jos 2-3-4-5 minute.

Așa că am purces și am am trimis un email inocent Poliției Capitalei în care i-am întrebat ce pot să fac eu ca cetățean în astfel de situații. Le-am dat și poza în original că poate poate. Zilele au trecut și răspunsul se tot fâstâcea să vină. Uitasem și de mailul trimis.

Cu toate astea, azi am primit pe email scan-ul răspuns la petiția 799062 - cum aparent a fost catalogată scurta mea întrebare pe email. Se găsește puțin mai jos.


Din răspuns eu înțeleg că dacă nu ești direct afectat, poza ta nu contează legal. Așa că Ai parcat ca un bou este și va rămâne doar public shaming. Nicio repercusiune legală nu poate să se întâmple. Mai înțeleg că trebuia să sesizez poliția rutieră, dar asta însemna să sun la 112 pentru ceva ce în accepțiunea mea nu este o urgență. Am o jenă să fac asta în condițiile în care știu că 70% din apelurile de urgență sunt false. Nu vreau să vin și eu cu unul care nu e de viață sau de moarte.

Lucrurile nu păreau să se ducă într-o direcție bună până când am citit ultimul paragraf: poliția locală poate să constante contravenții și să aplice sancțiuni. Excelent. Nu știam că pot să facă asta. Au și număr de urgență separat (021 9752 - pentru București), deci nu m-aș simți vinovat să îi sun. Bun. Îl pun acum în agendă. Data viitoare când o să scot telefonul nu o să mai fie pentru că vreau să îi fac o poză pentru Facebook. Poate așa se va schimba ceva dacă mă schimb eu întâi.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!