Treceți la conținutul principal

Mixul de joi: Târg de cafea, Weekend-ul galeriilor și Instameet în București

Mixul de joi: Târg de cafea, Weekend-ul galeriilor și Instameet în București

Sâmbăta asta mă pune pe alergătură dacă vreau să bifezi toate like-urile posibile pe rețelele sociale.

Dimineața trebuie musai să o încep cu o poză cu o cafea mai specială. Noroc că de la 10:00 începe un târg de cafea la The Ark (pe la Piața de Flori) unde pot să fac lejer asta. True Artisan Café, pe numele lui, e cu degustări, cafea de specialitate, expoziții, workshop-uri și concursul național de Aeropress. Bun. #particip

La ora 13:00 trebuie să ajung în Cișmigiu că se pornește Instameet București. Întâlnirea este la intrarea principală și apoi s-ar părea că ne vom transforma într-o grup de turiști japonezi care vor fotografia fiecare colț al Centrului Vechi. Ar trebui să fie distractiv. Hashtag-ul este #wwim13ro

Până seara am timp să bifez și câteva din cele 34 de galerii participante în cadrul Weekend-ului Galeriilor. M-am uitat pe hartă și dacă aleg să merg de la Universitate până la Romană am de bifat aproape jumătate din cele 34. Aș putea să fac asta și duminică, dar cred că o să încerc să bifez tot programul într-o singură zi. Să fie un fel de tur de forță.

Tot în mixul ăsta de joi aș vrea să zic două trei lucruri despre un eveniment mișto care o să aibă loc în Buzău peste două săptămâni: 10 documentare și 19 scurtmetraje din 18 țări din Europa Centrală și de Sud-Est intră în cursa pentru trofeele RealBUZZ și ShortBUZZ ale primei ediții a Festivalului Internațional de Film Buzău - BUZZ CEE (4 – 8 mai, Buzău).  #nacăsepoate

La final las un fel de heads up pentru pasionații de gadgeturi extrem de scumpe: f64 a adus DJI Phantom 4 la doar 7.249 00 lei. Pe hârtie e o jucărie extrem de potentă: poți să o controlezi de la 5 km, filmează 4k @ 30fps și e în stare să zboare singură evitând obstacole. Este impresionant, dar și puțin înfricoșător.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …